{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Hoe reis je veilig de wereld rond?

thailand-chiang-mai-woman-scarf

Hoe reis je veilig met je backpack de wereld rond?

Wanneer je backpack gepakt is en je klaar bent voor je reis, is het goed om even stil te staan bij je veiligheid. Hoe ga je zo goed voorbereid mogelijk het avontuur tegemoet? Hieronder vind je diverse tips van reizigers die je voorgingen.

Reizigers Janou Zoet en Jasper van Vugt hebben nog handige tips te delen. Janou reisde een jaar door Azië. Daarbij probeerde ze zo min mogelijk kosten te maken. "Wij hebben voornamelijk met het openbaar vervoer gereisd en zo goedkoop mogelijk gegeten en geslapen. Je moet mijn tips dus wel door die bril lezen."

Kostbare spullen goed opbergen

Wat voor iedere reis geldt, is dat je de meeste kostbare spullen niet uit het oog moet verliezen. "Draag ze altijd bij je. Doe ze bijvoorbeeld in een rugzakje," legt Janou uit. Jasper van Vugt reisde een jaar solo door Azië en geeft dezelfde tip. "Een moneybelt is een must," vertelt hij. "Gezond verstand ook. Blijf bijvoorbeeld zoveel mogelijk bij mensen in de buurt. Een simpele tip, maar soms hoef je maar één straatje verder te lopen om weer in een veilig gebied te zijn.

Do what the locals do

De lokale bevolking kan je ook op andere manieren op weg helpen, zo vertelt Janou. "Eten bij straattentjes kan in de meeste landen prima, let er alleen wel op dat er veel mensen bij een bepaald tentje zitten. Dat is vaak een goed teken." Jasper beaamt dat. "En word niet paranoïde, zoals sommige reizigers die hun tanden alleen met bronwater poetsen. Wanneer de locals ergens eten, kun jij dat vaak ook prima doen."

Neem cash geld mee

Er zijn ook een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het reizen zelf. "Wanneer je naar een afgelegen gebied reist, zorg dan altijd dat je cash geld bij je hebt," zegt Janou. "Verdeel dit wel over verschillende tassen of reisgenoten. Voor het geval een tas gestolen wordt of een reisgenoot beroofd." Zoals al eerder gezegd, is het van belang je spullen altijd in het oog te houden. Jasper: "Zet in een restaurant een stoelpoot over de schouderhengsel van je dagtas. En reis je met de nachttrein in India? Neem het bovenste bed en maak je backpack vast aan het onderste bed met behulp van een staalkabeltje en cijferslot.

Respecteer de cultuur van het land

Bij veilig reizen moet je ook denken aan de omgang met de cultuur van het land waarin je bent. Janou: "Respecteer de cultuur van het land waarin je bent. En pas je aan. Dit geldt bijvoorbeeld voor kleding. Zo is het in veel niet westerse landen ongepast om je te bloot te kleden."

Angkor Wat in Cambodja | Reis veilig met KILROY

Tijdens het rondreizen kom je vast en zeker veel mooie dingen tegen. Mooie producten vallen daar ook onder. Deze spullen blijken niet altijd duur te zijn. "Blijf echter nuchter als het om goedkope spullen gaat," raadt Jasper aan. Hij ondernam onder andere een reis naar Marokko, de VS en trok een jaar door Azië. "If it is too good to be true, it's probably not true," vertelt hij. "In Azië bijvoorbeeld, weten ze heel goed dat de prijzen in het Westen hoger liggen dan bij hen. Daar spelen ze slim op in. Het verschil tussen een nagemaakte merk-tas en een echte zie je als leek niet. En dat weten zij ook. Daar wordt dus misbruik van gemaakt."

Te mooie verhalen en gezond verstand

Janou reisde net als Jasper door Azië. Ze vertelt dat er niet alleen mooie producten zijn, waarmee je de mist in kan gaan, maar ook mooie verhalen: "Iedereen heeft wel een 'friend' die je dan weer kan helpen met het een of ander. Gebruik je gezonde verstand, soms kan het een interessante deal opleveren. Maar het kan ook zijn dat je gewoon in een mooi verhaal trapt," legt ze uit. "Dat hoort er gewoon bij." Dus maak je niet te druk, maar blijf wel alert en vriendelijk. "Irritatie tonen werkt alleen maar averechts," zegt Janou. "In Azië blijven de mensen echt altijd glimlachen. Met boos worden bereik je dus niets." Jasper kan dat wel begrijpen. "Jij zou je er ook niet veel van aantrekken wanneer je een roedel kinderen te voeden had en je de toerist in kwestie nooit meer zou zien. Als toerist zou je eigenlijk gewoon beter moeten weten."

Dompel jezelf onder

Ook al zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten tijdens het reizen, het belangrijkste is dat je een mooie reis maakt en je vermaakt. "Durf te genieten van bijvoorbeeld de gekkigheid van de Aziatische landen," zegt Janou. "Dompel jezelf onder, ga niet alleen maar de gebaande paden over. Maar struin door de steden, eet lokaal voedsel en reis met het openbaar vervoer. Kortom, 'blend in'."

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?