{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


5 unieke ervaringen in Afrika

unieke ervaringen in Afrika

5 unieke ervaringen in Afrika

Een reis naar Afrika mag zeker niet ontbreken op jouw bucketlist! Hieronder vind je 5 unieke ervaringen die jij kan beleven tijdens jouw trip naar Afrika!

Krugerpark safari
Duur: 5 dagen
Start: Johannesburg, Zuid-Afrika

Vanaf EUR 615
Meer info en boeken

1. Wakker worden met een neushoorn op slechts een paar meter afstand van jouw boomhut

Het Krugerpark in Zuid-Afrika staat gekend als een van de beste nationale parken om op safari te gaan. Je kunt ervoor kiezen om het park een of meerdere dagen te bezoeken. Zo kan je kamperen in Zuid-Afrika en een kampeerreis maken, of overnachten in een lodge. Wist je dat niet alle kampeerplekken en lodges omheint zijn? 

Lodge in Krugerpark, Zuid-Afrika

Geen omheining betekent natuurlijk ook dat er een kans is dat je wakker wordt met een neushoorn vlak naast jouw tent of boomhut. Maar geen paniek, de kampwachters houden altijd een oogje in het zeil. Zo komt de 'neushoorn des huizes' geregeld op bezoek om uit te rusten, ver uit de buurt van de oudere, grotere neushoorn. En vergeet niet, de meeste dieren zijn bang voor de geluiden die wij maken gedurende de dag en nacht. We hebben je nu toch niet bang gemaakt, he?!

Mount Kilimanjaro Trek - Machame Route
Duur: 8 dagen
Start: Moshi, Tanzania

Vanaf EUR 1679
Meer info en boeken

2. Beklim in 5 tot 14 dagen de top van de Kilimanjaro op 5895 meter hoogte

Ben jij klaar voor een avontuurlijke uitdaging? Het zal een zware tocht zijn, maar zeker de moeite waard wanneer je de top bereikt. De Kilimanjaro is de hoogte berg van het Afrikaanse continent. Er zijn diverse manieren om de top te bereiken, de trektochten zijn 5 tot 14 dagen lang.

Kilimanjaro trekking

Je kunt kiezen uit zes verschillende routes die je naar de top brengen. De meest populaire route is de Maranga Route en wordt ook wel de Coca Cola Route genoemd, deze trektocht duurt 5 dagen. De Machame Route, ook gekend als de Whiskey Route, is iets zwaarder maar het is wel niet zo druk op deze route. Hier heb je een dag extra om te wennen aan de ijle lucht en neem het van ons aan dat een dag (of twee) extra meer dan welkom is voor deze beklimming.

Kaapstad naar Johannesburg via Victorica Falls
Duur: 24 dagen
Start: Kaapstad, Zuid-Afrika

Vanaf EUR 2395
Meer info en boeken

3. Rondreizen door afgelegen gebieden in een omgebouwde truck

Deze manier van reizen noemen we 'overlanding' en geeft je de gelegenheid om te reizen met een groep avontuurlijke reizigers van alle leeftijden. Onderweg ontdek je de natuur en afgelegen landschappen waar weinig tot geen infrastructuur is in een omgebouwde vrachtwagen. Een professionele safarigids zal ook jouw chauffeur zijn tijdens deze tocht.

Rondreizen met een truck

De truck is volledig uitgerust, dus alles wat je nodig hebt is een paar goede ogen en een slaapzak (indien je ervoor kiest om deze tocht in 'overlanding kampeerstijl' te doen, wat wij zeker aanraden!). Overlanding tours variëren in duur, van een paar dagen tot een paar maanden. Op deze 24-daagse rondreis door zuidelijk Afrika heb je zeker genoeg tijd om te genieten van deze unieke manier van reizen! Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe - here you come!

Duiken op Zanzibar
Duur: 3-5 dagen
Levels: Learn to dive & Fundiving (Open water duikbrevet nodig)

Vanaf EUR 300
Meer info en boeken

4. Duiken met bultrugwalvissen en mantaroggen op Zanzibar

Als je een fan bent van duiken, dan moet Zanzibar zeker op je lijstje staan. Heb je nooit eerder gedoken, dan ben je na enkele duiklessen op deze locatie zeker verkocht. Bultrugwalvissen en mantaroggen komen veel voor in Zanzibar, bewonder deze bijzondere zeedieren van dichtbij.

Bultrugwalvissen op Zanzibar

Mantaroggen zijn niet schuw van mensen. Wellicht dat ze je tijdens het duiken zelfs zullen benaderen om van de door jou gecreëerde luchtbellen te genieten. Bultrugwalvissen zijn nieuwsgierig en daarom vaak gemakkelijk te benaderen. Van juni tot september kun je bultrugwalvissen spotten. Mantaroggen kan je het hele jaar tegenkomen.

Adventure Surf Club
Duur: 15 dagen
Start: Kaapstad, Zuid-Afrika

Vanaf EUR 612
Meer info en boeken

5. Word surfleraar en leer kansarme kinderen surfen

Dit vrijwilligersproject in Kaapstad, Zuid-Afrika is opgezet om kansarme jeugd belangrijke levenslessen bij te brengen en van de straat te houden door middel van educatieve en sportieve lessen, zoals skateboarden, zwemmen en surfen.

Surfen in Zuid-Afrika

Voor de meeste kinderen zijn deze activiteiten het hoogtepunt van hun week en vormt het een motivatie om het goed te doen op school. Als ze naar de les komen, zichzelf gedragen en hard studeren, worden ze beloond. Als vrijwilliger help je de kinderen niet alleen, het is ook een bijzondere ervaring om met kinderen te werken en de lokale bevolking te ondersteunen. Je hebt geen surfervaring nodig, kunnen zwemmen is genoeg! Klaar om te surfen in Zuid-Afrika?

alt

Stel je eigen reis samen

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wil en wat je graag wil doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van jouw dromen samen!

Wij controleren jouw reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?