{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Strand van Zanzibar | Reis naar Zanzibar | KILROY
Reizen naar Zanzibar | Reis naar Zanzibar | KILROY

Reizen naar Zanzibar | Kitesurfen, duiken en witte stranden

Unguja, beter bekend als Zanzibar, ligt aan de oostkust van Tanzania. Pemba, Mafia en Zanibar behoren samen tot de Specerijeneilanden: nootmuskaat, kaneel en peper zijn naast toerisme de grootste inkomstenbronnen. Combineer jouw safari of Kilimanjaro trekking met een reis naar Zanzibar en sta jezelf toe een aantal dagen hard te relaxen, kitesurfen, snorkelen en duiken op het eiland van Zanzibar! Lees hier meer over onze ervaringen.

Kom langs en plan je reis

 

Stone Town

Het oude gedeelte van de hoofdstad van Zanzibar staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Alhoewel de meningen verschillen of deze stad goed wordt onderhouden of niet, maakt de mengelmoes van Perzische huizen, moderne Afro kledingboetiekjes, Arabische dhows op het water, ouderwetse roestige ferry’s en een Italiaanse ijssalon de stad divers en leuk om te bezoeken. Wanneer je op rondreis bent in Zanzibar is Stone Town dus zeker het bezoeken waard.

 

Activiteiten en bezienswaardigheden

Bij een reis naar Zanzibar hoef je je niet te vervelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk het hele productieproces van de lokale specerijen mee te maken met een specerijenexcursie. Je kunt heerlijk gaan snorkelen en duiken in de wateren van Zanzibar en Pemba. Met een snorkelsafari ga je met een dhow de zee op en maak je snorkelstops terwijl je tegelijkertijd een onvergetelijke zonsondergang meepakt. Zanzibar is omgeven door de zee, en waar zee is zijn golven en wind. Met een reis naar Zanzibar kun je dus (leren)… kitesurfen!

 

Kitesurfen op Zanzibar

Het strand van Paje is de perfecte plek om te leren kitesurfen. De wind is perfect en de golven zijn goed voor beginners. Het water is op deze locatie ondiep genoeg om als beginner de vlieger te leren beheersen. Mocht je na een week aan surflessen de smaak te pakken hebben, dan kun je jouw skills verder oefenen op het rif.

 

Leer duiken op Zanzibar

Naast kitesurfen zijn er ook vele te gekke duiklocaties rond Zanzibar waar je jouw duikbrevet kunt halen. Het eiland staat bekend om de witte stranden en het kristalheldere water met supermooie koralen. Wanneer je je onderwater begeeft, kom je oog in oog te staan met de meest bijzondere zeedieren. Grote groepen barracuda’s, schildpadden, dolfijnen, zeilvissen en walvishaaien komen je vaak vergezellen tijdens jouw duik.

De migratie van bultrugwalvissen gaat langs het eiland van Zanzibar. Wil je dit meemaken? Haal dan jouw duikbrevet in het migratieseizoen (tussen juli en november). 

 

Beste reistijd Zanzibar

Zanzibar is bijna altijd zonnig en warm, maar er valt ook een grote hoeveelheid regen. Het land heeft twee seizoenen: een droog en een nat seizoen. Het regenseizoen in Zanzibar loopt van maart tot juni en ook in november en december kunnen er veel regenbuien vallen. Het droge seizoen loopt van januari tot februari en van juni tot oktober. Voor een reis naar Zanzibar kies je het best voor het droge seizoen. Ga je op reis om te relaxen op het strand, kies dan voor januari of februari. Wil je meer weten voer de beste reistijd per maand? Neem dan een kijkje bij onze reiskalender.

Meer weten? Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?