{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

kilimanjaro-tanzania-mountain-sunset-cover
kilimanjaro-tanzania-mountain-savannah-sidebar

Beklim de Kilimanjaro | Voor een extreme uitdaging

Houd jij van extreme uitdagingen? Beklim dan de bijna 6000 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg van Afrika. Voel de voldoening van jouw extreme prestatie op de Uhuru Peak. Geniet van de schitterende vergezichten en de bizarre landschappen. Jouw trektocht over deze dode vulkaan kan variëren van vijf dagen tot twee weken. Gelukkig bepaal je zelf de route, het tijdschema en het niveau van de Kilimanjaro trekking. Onthoud wel dat de klimming van de Kilimanjaro niet eenvoudig is, dus bereid je daarom goed voor op een van de meest avontuurlijke hikes in Afrika. Een ervaring om nooit te vergeten!

Maak een afspraak

 

Kilimanjaro National Park

De Kilimanjaro wordt in het Swahili ook wel "De Glinsterende Berg" genoemd. Op een hoogte van 5895 meter vind je dan ook een met eeuwige sneeuw bedekte top. Om de top te bereiken gaat de trektocht eerst door een stuk savanne en tropisch regenwoud. Je zult versteld staan van de grote hoeveelheid onbekende flora en fauna. Op zo'n 2000 meter hoogte - vlak boven de boomgrens - betreed je officieel het Kilimanjaro National Park. Met de prachtige uitzichten ontdek je snel waarom dit park in Tanzania haar plaats op de -werelderfgoedlijst van UNESCO heeft verdiend!

De routes

Er zijn vele routes mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen. De bekendste is de Marangu route. Omdat deze het minst zwaar is, wordt deze ook wel de "Coca Cola route" genoemd. Je kunt deze in 5 dagen afleggen. De Machame route is een goed - minder druk -  alternatief en staat ook gekend als de “Whiskey route”. Deze trek neemt een dag meer in beslag en geeft je meer tijd om aan de omstandigheden te wennen. Tijdens jouw trektocht heb je daarom meer flexibiliteit wat betreft het wandeltempo. Voor de meer ervaren hikers is er de Lemosho route.

Hopelijk ben jij een van de gelukkige die thuis schitterende foto’s kan laten zien van de Uhuru Peak, 6 kilometer boven zeeniveau.

Hoogteziekte

Hoogteziekte komt regelmatig voor bij het beklimmen van de Kilimanjaro. Door een gebrek aan zuurstof op grote hoogte kun je flink wat last krijgen van hoofdpijn en duizeligheid. Sommigen reizigers kunnen zelfs niet meer stoppen met overgeven. De beste (en vaak enige) remedie is afdalen. Helaas is hoogteziekte niet te voorspellen. Het is gelukkig wel mogelijk om het risico te beperken. Neem voldoende tijd om te wennen aan de grote hoogtes van de Kilimanjaro en ontspan.

Tips: de voorbereiding

Ter voorbereiding is het een goed idee om een kortere hike te maken op bijvoorbeeld Mount Kenya of Mount Meru. Beide bergen kun je zien vanaf de 'Kili'. Met deze voorbereiding kan je al vroeg kennis maken met jouw uiteindelijke doel: de besneeuwde top van de Kilimanjaro! Vraag verder goed rond welke uitrusting je nodig hebt voor jouw trek op de Kilimanjaro. Hierbij zijn goede wandelschoenen een must. Je beklimt tenslotte een 6000 meter hoge berg.

Na de uitputtende beklimming van de Kilimanjaro is het Amboseli National park de ideale plek om in een tentenkamp te genieten van het uitzicht op de berg.

Uhuru en meer

Vanaf de Uhuru Peak op Mount Kilimanjaro kan je de gehele omgeving zien. De uitgestrekte vlaktes en licht glooiende landschappen van Kenia en Tanzania zijn oneindig. Waarom wachten? Je bent er nu toch al! Kijk eens op de pagina’s van Kenia en Tanzania voor de beste plekken om jouw verblijf in dit interessante gedeelte van Afrika te verlengen. 

Beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen

Het is het gehele jaar mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen. De klimcondities zijn het beste in de maanden januari t/m maart en juni t/m oktober. In november en december is er kans op regen en sneeuw. In april en mei is het regenseizoen in Tanzania. Wil jij meer weten over de beste reis tijd per maand? Bekijk dan eens onze reiskalender.

Meer weten? Mail ons!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?