{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Drie olifanten op de weg | Safari in het Krugerpark | KILROY
Antilope met vogel in de nek | Safari in het Krugerpark | KILROY

Safari in het Krugerpark

Wat het doel van jouw reis in Zuid-Afrika ook is, een safari hoort erbij. Een onvergetelijke ervaring zoals oog in oog staan met een kudde olifanten, giraffen, nijlpaarden en een grote variatie aan andere wilde dieren zal je dat nooit meer vergeten. Het Kruger National Park is een van de meest bekende nationale parken gelegen in de wereld. Tijdens het overnachten op de open vlaktes in het Kruger Park hoor je het gebrul van de leeuwen en lijkt het alsof ze heel dichtbij je tent lopen. Gelukkig lopen de leeuwen in werkelijkheid ongeveer een kilometer van jouw slaapplek. De geluiden van de savanne zijn een ervaring die je nooit zult vergeten. Het geritsel, gegrom en getjirp gaat door totdat de zon in de ochtend weer opkomt.

Vragen over safari's in het Krugerpark? Mail ons!

 

HOUD JE CAMERA IN DE AANSLAG TIJDENS DE GAME DRIVES

In het Kruger National Park kun je onder meer impala's, zebra's, giraffen en olifanten spotten. Voor de roofdieren moet je toch echt vroeg je bed uit, want die slapen gedurende de dag. Er is altijd en overal genoeg te zien! Het is een absolute aanrader om met een gids een game drive te maken. Zij kennen de dieren en het park leven als geen ander. Zo weet een gids een mannetjes giraf van een vrouwtje te onderscheiden en kunnen aan de hand van de uitwerpselen vertellen wat de giraffes gegeten hebben. De gidsen houden elkaar goed op de hoogte over de vindplaatsen van de dieren zodat toeristen een grotere kans hebben op het spotten van de wilde dieren. Ook telt het park meer dan 300 archeologische vindplaatsen, zoals De Lapar en Albasini Ruins. Deze archeologische plekken stammen uit de late ijzertijd en 18e tot 19e eeuw.

Als je in of rondom het park overnacht, raden we ook aan om een nachtsafari te doen. De hitte van de dag brengt dieren naar de drinkplaatsen. Apen en wilde zwijnen hangen meestal rond de modderpoel en gaan alleen aan de kant als de olifanten hun deel van het kostbare water opeisen. Wanneer het donker wordt, verandert het park met een beetje geluk in een spektakel van geluiden, dramatische gevechten en rooftochten. Nu kan het spotten van de wilde dieren beginnen. Was dat een cheeta in die boom?

 

EXCURSIES NAAR HET KRUGER PARK

Je hebt min of meer twee keuzes als je op safari wilt in het Kruger Park. Zo kun je de trip ruim van tevoren plannen en met een eigen huurauto vanuit Johannesburg naar het Kruger Park rijden (een self drive). Er is enige moed voor nodig, maar de vier uur durende rit ernaartoe is ook zeker de moeite waard. Er zijn verschillende kampeermogelijkheden en huisjes in het park, maar je kan natuurlijk ook altijd overnachten buiten het park. Het Kruger National Park heeft negen gates (ingangen waar je het park in kunt rijden): twee in de noordelijke zone, twee in de centrale zone en vijf in de zuidelijke zone. Wees ervan bewust dat als je ervoor kiest zelf door het park te gaan rijden je misschien niet alle dieren ziet die je graag had willen spotten.

Wij raden daarom aan om een safari door het Kruger Park van tevoren te boeken, omdat de gidsen een enorm verschil maken in de beleving van alles om je heen. De gidsen communiceren de hele dag met elkaar waar de dieren zich bevinden waardoor je een grotere kans hebt om de wilde dieren te spotten tijdens de begeleide game drives.

Via KILROY boek je voordelige safaritours door het Kruger Park. De professionele tourleaders vertellen je een hoop over de dieren en hun gedrag. Ook vertellen de gidsen over de enorme diversiteit aan flora en fauna die je tegenkomt. Als je kiest voor de flexibele backpacker Baz Bus Flexi 1 of 2, is een vierdaagse safari door het Kruger Park inbegrepen.

 

BESTE REISTIJD KRUGER PARK

Denk bij het plannen van safari's aan het vermijden van de regenachtige periodes om het meeste uit jouw reis te halen. De Zuid-Afrikaanse zomer (november t/m februari) is de beste tijd om het Kruger park te bezoeken, omdat de dieren in deze tijd het beste zichtbaar zijn. Het hoogseizoen voor dit gebied is van december t/m januari, mede omdat de lokale bevolking dan vakantie heeft.

 

Boek jouw safari door het Kruger National Park 

Wij bieden verschillende safari's en rondreizen aan in Kruger National Park. Hier heb je zowel de mogelijkheid om op een kortere safari van 4 of 5 dagen te gaan of voor een langere rondreis waar het Krugerpark een onderdeel uitkomt van een grotere reis. Ben je op zoek naar een passende safari voor jouw reis?

Maak een gratis (online) afspraak

Waarom op safari in Krugerpark met KILROY?

Why Kilroy Apple White 50X50
Veiligheid
Wij werken met zorgvuldig geselecteerde internationale partners die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Ook zijn wij aangesloten bij de ANVR en de SGR. So, no worries mate!
Why Kilroy Lifebelt White 50X50
Persoonlijk
Je krijgt een eigen Travel Specialist die met jou jouw reis samenstelt. Het is onze missie om jou een te gekke reis te laten beleven. Wij hebben samen de hele wereld al gezien, dus we weten als geen ander wat je echt niet mag missen!
meetlat
Rondreizen op maat
Door onze kennis te combineren met jouw wensen stellen we de meest onvergetelijke reizen en ervaringen samen. Wil je leren duiken in Thailand, een trektocht maken in Peru, vrijwilligerswerk doen in Azië of op safari in Zuid-Afrika? Wij kunnen alles voor je regelen!

Safari in het Krugerpark

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Bekijk alle activiteiten {{ mdiChevronRight }}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?