{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Waarom jij Panama moet bezoeken

Waarom jij Panama moet bezoeken | KILROY

Panama heeft veel meer te bieden dan hoeden en een kanaal!

Panama is de perfecte bestemming om te combineren met een reis naar Costa Rica of Colombia. De sfeer in Panama is relaxt en wordt voorlopig nog niet beïnvloed door massatoerisme, wat het de perfecte reisbestemming maakt voor jonge reizigers. Dit is waarom je Panama bovenaan je bucket list moet zetten.

1. Eilandhoppen rond San Blas

Er zijn 378 eilanden binnen de archipel van San Blas en de meeste van deze eilanden zijn onbewoond. Op de grotere eilanden vind je de inheemse bevolking, de Kuna. De San Blas eilanden worden bestuurd door de Kuna’s en zij beschermen het land tegen massatoerisme. Als je op zoek bent naar je eigen Robinson Crusoe ervaring, dan is een bezoekje aan San Blas exact wat jij nodig hebt! De eilanden staan vol palmbomen, je wandelt blootvoets rond en leeft in een simpele, maar comfortabele hut. Wie wil nu niet wakker worden op het strand, opstaan en je tenen in het kristalheldere water dompelen? Eilandhoppen in San Blas is voor de avonturiers die een eiland helemaal voor zichzelf willen. Geniet van de coole, relaxte sfeer en kijk naar de zonsondergang in de Stille Oceaan. Als je een beetje meer comfort zoekt, bezoek dan het meer ontwikkelde Bocas del Toro.

Onze reisspecialist Ingrid uit Noorwegen deelt haar beste vakantiefoto’s van San Blas hieronder!

2. Bocas del Toro – waar jungle en strand elkaar kruisen

Dit gebied bestaat uit zes weelderige groene eilanden: Colón, Bastimentos, Isla de Solarte, Zapatilla, Cristobal & Popa. Het is een onderwater nationaal park en ligt slechts 40 kilometer van de grens met Costa Rica. Isla Colon is het hoofdeiland van Bocas del Toro en zoals hierboven vermeld, vind je hier een grotere diversiteit aan accommodaties dan in San Blas, zoals eco-lodges, hotels, surfer hostels, bed & breakfasts en meer. Dit betekent ook dat dit eiland iets meer ontwikkeld is, waardoor je meer het ‘comfort van thuis’ zal hebben. Op Bocas del Toro vind je een regenwoud, inheemse culturen en enkele van de populairste stranden in de omgeving. Er is zoveel dat je er kan doen zoals: een bezoek aan Bird Island (waar natuurlijk veel vogels te zien zijn en het op Jurassic Park lijkt), leren surfen, snorkelen bij Hospital Point, de jungle te paard verkennen of de organische cacaoboerderijen bezoeken. Zo kunnen we uren blijven doorgaan!

3. Travelling classroom

Spaans leren terwijl je nieuwe mensen leert kennen? Travelling classrooms bieden een unieke combinatie van reisavonturen en Spaanse lessen. Je kan kiezen uit drie verschillende locaties in Panama: Panama City, Boquete and Bocas del Toro. Daarnaast zijn er leuke activiteiten die op jou staan te wachten. De travelling classroom biedt een iets meer natuurlijke manier van Spaans leren aan. Gebruikmakend van de nieuwe vocabulaire doe je je dagelijkse klusjes, ga je op excursies of bestel je een drankje tijdens happy hour!

Als dit als iets voor jou klinkt, lees dan meer over de travelling classroom of neem contact met ons op.

Contacteer ons over de travelling classroom

4. Duiken

Volgens National Ocean Service is Panama absoluut een van de beste plaatsen om te duiken! Elk duikniveau kan er terecht. Als je een beginner bent is de Caribische kant de plaats voor jou. Ben je een meer ervaren duiker? Dan moet je echt een uitstap naar Coiba maken, aan de kust van de Stille Oceaan. Dit land biedt je kilometers aan koraalriffen en een verbazingwekkende onderwaterwereld met gezonken schepen en vliegtuigen. Er is altijd iets nieuws te ontdekken op de bodem van de oceaan. Je ziet er een grote variëteit aan zeedieren, zoals dolfijnen, potvissen, hamerhaaien, schildpadden en nog zoveel meer. Hier beleef je gegarandeerd een epische duik!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?