{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Dark tourism in de VS: griezelige accommodaties en rondleidingen voor horrorfans

Eastern State Penetentiary In The USA Dark Tourism

Ontdek de gruwelijke maar interessante verhalen die deze plaatsen in leven houden...

Welkom, avonturiers van het onbekende en liefhebbers van het duistere en mysterieuze! Als je het soort reiziger bent dat hunkert naar spannende ervaringen en de raadselachtige, spookachtige kant van Amerika wil verkennen, dan zit je hier goed. Deze blog neemt je mee naar enkele van de meest fascinerende locaties in de VS, perfect voor degenen die schoonheid zien in het duister. Verken spooksteden, verlaten gevangenissen en lugubere hotels tijdens een roadtrip - dit is de wereld van dark tourism.

Empty Forest Road With A Mysty Background
Stel jouw eigen creepy roadtrip samen...
Ben je het beu om steeds dezelfde saaie vakanties te hebben? Wil je wat avontuur en opwinding toevoegen aan je reizen? Dan is het tijd om je eigen roadtrip te creëren in de Verenigde Staten, met onze geweldige aanbiedingen voor autoverhuur voor jonge bestuurders! Of je nu de majestueuze nationale parken, bruisende steden of eigenaardige bezienswaardigheden langs de weg wilt verkennen, wij hebben de perfecte auto voor jou. Je kunt je eigen roadtrip samenstellen en je bestemmingen kiezen, zonder verborgen kosten of extra toeslagen. Bovendien profiteer je van onze geweldige inbegrepen extra's zoals onbeperkte kilometers, verzekering tegen schade en die toeslag voor jonge bestuurders. Reserveer vandaag nog je huurauto en begin met het plannen van je droomroadtrip in de VS!
Autoverhuur in de VS & Canada: jonge bestuurders welkom!

Het spookachtige verleden van New Orleans

New Orleans staat bekend om zijn jazzmuziek en pittige gumbo, maar er schuilt meer achter deze stad dan je op het eerste gezicht zou denken. Achter de charmante gevels van de French Quarter schuilen verhalen vol mysterie en horror. Als je gefascineerd bent door voodoo, geesten en een unieke cultuur, zul je genieten van het verkennen van deze plek. Vergeet niet een bezoek te brengen aan St. Louis Cemetery No. 1, waar de graven boven de grond zijn gebouwd en zijn versierd met ijzer. Ook kun je het graf van Marie Laveau bewonderen, de legendarische Voodoo Queen van New Orleans. Er werd gezegd dat ze magische krachten had en een loyale aanhang. Deze begraafplaats is als een griezelige geschiedenisles, vol geheimen en verrassingen. Voor meer spanning kun je deelnemen aan een spookachtige geschiedenistour in New Orleans. Je leert over het duistere verleden van de stad, van spookhuizen tot vampierlegendes. Je bezoekt ook enkele van de meest spookachtige plekken in de stad, zoals het LaLaurie Mansion en het Bourbon Orleans Hotel. Deze rondleidingen zijn niet voor bangeriken, maar perfect voor degenen die de griezelige kant van New Orleans willen ervaren.

Voodoo shop in the city of New Orleans

Eastern State Penitentiary: Amerika's meest spookachtige gevangenis

Wat dacht je ervan om een echte horrorfilmset te verkennen? Dat is precies het gevoel dat je krijgt bij het betreden van het Eastern State Penitentiary in Philadelphia. Deze gevangenis, opgetrokken in 1829, lijkt rechtstreeks uit een angstaanjagend oud kasteel te zijn gekomen. Het was baanbrekend door als eerste eenzame opsluiting toe te passen, en de vervallen cellen getuigen nog altijd van de stilzwijgende ontberingen van de gevangenen. Bekende criminelen, waaronder Al Capone, hebben hier hun tijd uitgezeten. Een rondleiding biedt een diepgaand inzicht in de duistere geschiedenis van deze plek en de impact ervan op het Amerikaanse rechtssysteem. Deze attractie is een must-see voor iedereen die geboeid is door de donkere bladzijden van onze geschiedenis en gefascineerd raakt door deze monumenten uit vervlogen tijden.

Run-down jail cell in Eastern State Penitentiary in Philadelphia, Pennsylvania

Het Villisca Axe Murder House

Welke sensatiezoeker zou een plek willen bezoeken waar in 1912 een gruwelijke moord plaatsvond? Geloof het of niet, er zijn genoeg mensen die nieuwsgierig zijn naar het Villisca Axe Murder House in Iowa. Dit huis heeft een duister verleden, waar acht mensen, waaronder zes kinderen, op brute wijze werden vermoord door iemand met een bijl terwijl ze sliepen. De zaak is nooit opgelost en het huis is een bron van mysterie en fascinatie geworden voor velen. Het huis is bewaard gebleven zoals het was op de avond van de moorden, met het meubilair, de kleding en zelfs de bloedvlekken nog steeds zichtbaar. Als je het huis betreedt zul je het gevoel hebben dat je een andere tijd instapt en je een angstaanjagend avontuur te wachten staat. Als je durft, kun je een rondleiding door het huis maken of er zelfs de nacht doorbrengen. Mensen die 's nachts zijn gebleven, hebben gezegd dat ze enge en onverklaarbare dingen hebben ervaren, zoals het horen van vreemde geluiden, het zien van verschijningen en het voelen van koude plekken. Als je op zoek bent naar echte angst, is deze plek perfect voor jou.

Creepy room in an old, haunted mansion with decaying walls and furniture being left behind by previous owners.

Salem, Massachusetts: Heksenprocessen en spoken

Als je een fascinatie hebt voor het duistere en mysterieuze, zal een bezoek aan Salem, Massachusetts, je zeker aanspreken. Deze plaats herbergt de herinnering aan de beruchte heksenprocessen uit de 17e eeuw, waar je alles over kunt ontdekken bij het Salem Witch Trials Memorial en de Old Burying Point Cemetery. Deze locaties laten je huiveren terwijl je je inleeft in hoe het destijds moet zijn geweest. Maar Salem is niet enkel een geschiedenisles; het is ook een levendige en eigenzinnige bestemming voor iedereen met interesse in hekserij en magie. Met talloze winkels en festivals die het bovennatuurlijke vieren, voelt Salem aan als een doorlopend Halloweenfeest. Een van de meest befaamde evenementen is Haunted Happenings, dat gedurende de hele maand oktober plaatsvindt en duizenden bezoekers trekt. Dit festival biedt diverse activiteiten voor alle leeftijden, zoals spookhuizen, griezeltochten, kostuumfeesten, livemuziek en meer. Sluit je aan bij de Grand Parade, die het festival opent met een kleurrijke en feestelijke optocht van praalwagens, artiesten en heksen.

Skull-faced statue with wings during the annual Haunted Happenings festival in Salem, Massachusetts

Alcatraz Island - geheimen van The Rock

Ben je een liefhebber van misdaad- en mysterieverhalen? Dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan Alcatraz, beter bekend als "The Rock". Dit kleine eiland in het midden van de Baai van San Francisco was de locatie van een beruchte gevangenis waar enkele van de gevaarlijkste en meest beruchte criminelen van Amerika werden vastgehouden. Het eiland was omgeven door het koude en onstuimige water van de baai, waardoor het bijna onmogelijk was om te ontsnappen. Sterker nog, slechts een paar gevangenen hebben ooit geprobeerd te ontsnappen, en geen van hen slaagde erin. Enkele van de meest bekende gevangenen, zoals Al Capone en de "Birdman van Alcatraz", brachten vele jaren door in deze sombere en eenzame plek. Tijdens een rondleiding kun je de cellen verkennen waar ze leefden, de isolatieruimtes waar ze gestraft werden, en luisteren naar de huiveringwekkende verhalen uit het verleden. Deze bestemming biedt je een unieke en opwindende ervaring van hoe het leven achter de tralies was voor enkele van de beruchtste criminelen in de geschiedenis.

The eerie Alcatraz prison in the bay of San Francisco

The Clown Motel

Ben je bang voor clowns? Als dat zo is, kun je beter uit de buurt blijven van het Clown Motel in Tonopah, Nevada, tenzij je bereid bent je grootste nachtmerrie onder ogen te zien. Dit motel is niet alleen versierd met clownfoto's, memorabilia en beelden, maar heeft ook daadwerkelijk clowns die op het terrein rondlopen. En alsof dat nog niet angstaanjagend genoeg is, ligt het ook nog eens naast een oude begraafplaats, waar wordt gezegd dat rusteloze geesten 's nachts rondspoken - de perfecte mix van griezeligheid. Veel gasten die het hebben aangedurfd hier te verblijven, hebben gezegd dat ze vreemde verschijningen hebben gezien en enge geluiden hebben gehoord. Sommigen zijn zelfs midden in de nacht gevlucht, omdat ze gewoon niet konden slapen. Als je graag je longen uit je lijf schreeuwt, zul je dol zijn op dit motel. Het is de ideale plek voor sensatiezoekers die op zoek zijn naar een flinke dosis angst. 

Sign for the creepy Clown Motel in Tonopah, Nevada

Museum of Death in L.A.

Als je denkt dat Los Angeles alleen maar draait om beroemdheden en zonnige stranden, wil je misschien een bezoek brengen aan het Museum of Death. Deze plek is een unieke attractie die de donkere en verontrustende kant van de menselijke geschiedenis verkent. Je zult tentoonstellingen zien van seriemoordenaars, plaatsen delict en kunstwerken gemaakt door moordenaars. Een bijzonder populair gedeelte is gewijd aan Charles Manson en zijn volgelingen, die in de late jaren 1960 Los Angeles terroriseerden. Dit museum is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag of die snel beledigd zijn, maar het gaat ook niet alleen om schokken en horror. De oprichters van het museum, Cathy Schultz en JD Healey, hopen dat hun bezoekers het leven meer zullen waarderen na het zien van hoeveel dood ons omringt. Ze zeggen: "elke dag is een zegen, met zoveel dood om ons heen". Voor wie nieuwsgierig is naar het macabere, is dit museum een absolute aanrader.

The famous Museum of Death in downtown Los Angeles

Te griezelig, of niet griezelig genoeg?

Dark tourism draait niet alleen om het belachelijk maken van griezelige plekken of bovennatuurlijke verschijnselen; het heeft ook een sterke educatieve waarde. Het stelt ons in staat om te herinneren en te leren van de vreemde en soms tragische gebeurtenissen die zich daar hebben voorgedaan. Natuurlijk hoef je je hele roadtrip niet in een nachtmerrie te veranderen, maar als je avontuur en geschiedenis waardeert, zou je het wellicht interessant vinden om een aantal van deze locaties te bezoeken. Ze kunnen een vleugje variatie en opwinding toevoegen aan elke doorsnee reis door de Verenigde Staten. Wat je ook van plan bent voor je volgende avontuur, onze ervaren roadtrippers staan klaar om je te assisteren met de beste reisplannen, betaalbare autoverhuur of camper, en waardevolle tips die je niet mag missen!

Maak een gratis afspraak!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?