{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Zinvol reizen in Thailand: Maak persoonlijke groei en geef terug aan de wereld

Zinvol reizen in Thailand - fietsen door de rijstvelden - Blog - KILROY

Ga verder dan de bars en stranden om in contact te komen met het echte Thailand

Surfen, duiken, feesten en veel tijd doorbrengen aan het strand. Het is het ideaalbeeld dat Instagram ons geeft van Thailand, waardoor het voor velen een droombestemming wordt. Het is dan natuurlijk ook geen verrassing dat deze activiteiten op jouw bucket list komen te staan wanneer je Thailand bezoekt. Maar laat je niet vangen door social media, want zo ziet het dagelijks leven voor de meeste Thaise inwoners er niet uit. Thailand heeft veel meer te bieden dan surfen in Koh Tao en duiken in Phuket. Wil je zelf de authentieke kanten van Thailand ontdekken en ervaren hoe geweldig dit land is? Wij nemen je mee op tour!

Zinvol Thailand
Zuid-Oost Azië heeft verschillende geweldige bestemmingen. Maar Thailand is een must visit wanneer het op verscheidenheid aankomt. Of je nu op zoek bent naar surfen, duiken, bruisende steden of prachtige natuur, je vindt het hier allemaal. Er zijn verschillende manieren om je reis rijker te maken, zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen bij een wildlife conservation project, kooklessen volgen of leren programmeren.

Dompel jezelf onder in de Thaise cultuur door middel van authentieke ervaringen

Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Als een toerist kijk je altijd als buitenstaander naar een land. Het is zoals je televisie uitzetten nadat je een film hebt gekeken. Uiteindelijk keer je terug naar je eigen leven in een volledig andere realiteit. Maar reizen we niet allemaal om nieuwe dingen te ervaren, andere culturen te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten? Waarom houden we dan zo vast aan onze gewoontes en volgen we de gebaande paden als het gaat om reizen naar het buitenland?

Als jij er ook zo over denkt, dan is het tijd om dat patroon te doorbreken. Wanneer je terugkomt van een reis, wil je dan het gevoel hebben dat je een plaats hebt bezocht, of wil je het gevoel hebben dat je je bestemming volledig hebt beleefd? Als je zoals ons bent, is het zeker het laatste. Het vereist een andere manier van reizen en wat meer inspanning van jouw kant. Niet in hard werken, maar door je open te stellen voor andere culturen, nieuwe ervaringen en vooral de mensen om je heen. Een vreemde is uiteindelijk slechts een vriend die je nog niet hebt ontmoet.

Er zijn verschillende authentieke ervaringen te vinden in Thailand, dus je zal zeker iets vinden dat bij jou past. Maar we zouden KILROY niet zijn als we geen geweldige suggesties zouden geven. Hier gaan we... 

Iets terug doen voelt goed!
We kunnen niet ontkennen dat reizen belastend kan zijn voor gemeenschappen en hun omgeving. In de ideale wereld zouden we reizen zonder ooit een spoor achter te laten. Hoewel het voor nu een droombeeld kan zijn, zijn er verschillende manieren om iets terug te geven aan de plaatsen die je bezoekt, zonder er tonnen geld voor te betalen. Drie simpele manieren om terug te geven: 1: Spendeer je geld lokaal. Koop je eten van een lokale straatverkoper in plaats van in grote ketens te gaan eten en winkel op de markt en in kleine kraampjes in plaats van in de supermarkt. 2: Laat zo weinig mogelijk afval achter als mogelijk. Vermijd overconsumptie en winkel verantwoord. 3: Doe vrijwilligerswerk terwijl je in het buitenland bent. Zelfs wanneer je voor een kortere periode op reis gaat, zijn er verschillende manieren om vrijwilligerswerk te doen, zonder dat je je een week moet vrijmaken. Onze tip: neem deel aan een afval opruimactie, het is eenvoudig, makkelijk en je helpt het milieu.

Reizen als een manier om te groeien en te leren

Wij beschouwen reizen als de beste vorm van onderwijs. Je leert zoveel over de mensen in onze wereld en de manier waarop zij leven door in interactie te gaan met elkaar. Er zijn verschillende opties, maar onze favoriet is de bergstammen leren kennen in Noord-Thailand. Het maakt deel uit van een meerdaagse trektocht door dichtbegroeide bossen, waar elk dorpje zijn eigen taal, tradities en kledingstijl heeft. Je leert over lokale vistechnieken en hoe dekens, kledij en ander textiel worden gemaakt. Authentieke lokale ervaringen zijn de ultieme manier om begrip en wederzijds respect te creëren. Jij bent niet langer gewoon een toerist en zij zijn niet slechts de gastheer. Je wordt vrienden. Het is gemakkelijk voor ons om de wereld te bekijken vanuit een puur westers perspectief, waarbij we ons concentreren op onze verschillen en welke manier van leven de betere is. Maar als je eenmaal echt met mensen van alle rangen en standen omgaat, besef je dat er meer overeenkomsten zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Uit ervaring weten we dat deze persoonlijke groei je de rest van je leven bijblijft.

Maar eerst moeten we leren hoe je uit je comfort zone stapt. Het is een natuurlijke reactie om te blijven bij wat we graag hebben en kennen, ook al willen we een nieuw gebied ontdekken. Daarom raden wij aan te beginnen met betekenisvolle ervaringen in een kleine groep. Dit helpt niet alleen om je comfortabeler en veiliger te voelen, maar ondersteunt ook de verwerking van je ervaringen. Als je ervaringen en verhalen deelt met andere reizigers uit de hele wereld krijg je verschillende perspectieven, wat je ervaring alleen maar groter maakt.

Zelfs als we leren letterlijk nemen, kan je het bezoeken van historische plaatsen in het echt niet vergelijken met je goede oude geschiedenisboek. Natuurlijk zijn er foto's, maar een wandeling over het terrein van een oude Khmer-tempel, of een bezoek aan de Ayutthaya-tempel om de grootsheid van dit alles te ervaren, geeft je een gevoel van wat zich hier heeft afgespeeld. We raden wel aan om deze plaatsen te bezoeken met een lokale gids. Niet alleen blijft de winst lokaal, je krijgt vaak de allerbeste informatie zonder in toeristische valkuilen te trappen. Het is ook een geweldige manier om antwoord te krijgen op je vragen over andere plaatsen in Thailand, want de meeste lokale gidsen zijn trots en helpen je graag met het verkrijgen van de beste ervaring in hun land die ze kunnen bieden.

Probeer ecotoerisme - de verantwoorde manier van reizen
Er bestaat dus eigenlijk een vierde manier om iets terug te doen en je lokale voetafdruk te minimaliseren, en dat heet ecotoerisme. Je bestemming en accommodatie kunnen een groot verschil maken als het gaat om duurzaamheid. Veel van het afval en de vervuiling die door reizen worden veroorzaakt, worden lokaal veroorzaakt door hotels en hostels die hun inkomsten boven het milieu stellen. De laatste jaren is er een tegenbeweging waar lokale accommodaties juist een grote rol spelen in het behoud van de lokale natuur en het milieu met behulp van de inkomsten die het toerisme genereert. In sommige gevallen zijn er zelfs mogelijkheden om mee te helpen aan de gesteunde projecten als je dat wilt. En zelfs als je niet actief wilt deelnemen, kun je gemakkelijk bijdragen aan een duurzamere manier van reizen, door gewoon het juiste soort hostel te kiezen.

De beste dingen in het leven hebben te maken met eten

Onze absolute favoriete lokale ervaring heeft op de één of andere manier bijna altijd te maken met eten. Het is een van de makkelijkste reistips die we je kunnen geven, want lekker eten in Thailand is letterlijk OVERAL. Onze tip? Vraag een lokale bewoner die je ontmoet waar ze meestal eten en wat hun favoriete gerecht is. De kans is groot dat je iets krijgt wat je nog nooit geproefd hebt. Zelfs als je het niet lekker vindt, is het een geweldige manier om je smakenkennis uit te breiden. Wil je het wat rustiger aan doen, bezoek dan een van de vele lokale markten. In elke middelgrote stad is er wel een. Bekijk het aanbod en koop gewoon iets om het uit te proberen. Negeer het rauwe vlees en de vis, maar ga voor wat Thais fruit. De nationale vrucht van Thailand, mangosteen, is waarschijnlijk iets wat je nog nooit hebt gezien of geprobeerd. De harde dikke schil kun je niet eten, maar het helderwitte vruchtvlees dat tevoorschijn komt als je de paarse schil pelt, smaakt zoet en verfrissend. Het is een beetje een mix tussen lychee, perzik en ananas. Maar er zijn er nog veel meer, zoals ramboetan, drakenfruit en de beroemde stinkende durian. Soms is het een liefde-of-haat-situatie, maar er zijn in ieder geval talloze mogelijkheden om nieuwe gerechten en snacks te proberen. 

Als je er nog een schepje bovenop wilt doen en optimaal gebruik wilt maken van de culinaire kennis van het Thaise volk, raden wij je aan een kookcursus te volgen. Eerlijk gezegd is het het beste souvenir dat je jezelf kunt geven, want je leert nieuwe recepten en je zal ze thuis nog jaren maken. Wat dacht je van heerlijke groene curry, Pad Thai of Thaise noedelsoep? We krijgen nu al honger!

En last but not least: streetfood! Denk je dat de beste snelle hap te vinden is bij de grote gele M? Denk dan maar opnieuw, want Thailand is de thuisbasis van wat misschien wel DE streetfood scene is. Het is goedkoop, het eten is heerlijk en de straten zijn levendig, met de hoofdstad Bangkok als centrum. De centrale streetfood markt bruist de hele dag, en hoewel er een overvloed aan restaurants is, kun je makkelijk alleen van het streetfood overleven. Het is niet alleen voor de backpacker met een klein budget. Er zijn genoeg chique hotels met vijfsterrenrestaurants, maar wees niet verbaasd als je grote zakenmensen in de rij ziet staan bij de kraampjes op straat. Waarom? Omdat het gewoon zo lekker is! Wist je dat er in Bangkok streetfood verkopers zijn met een Michelinster? Jay Fai, ook wel de "koningin van het streetfood" genoemd, kreeg het beroemde kwaliteitslabel voor haar omelet met krab, waardoor ze een plaatselijke legende werd.

Meaningful travel in Thailand - Street food preparation at food market - Blog - KILROY

Maak je reizen betekenisvol met een digitale detox

Ben jij veel bezig met je telefoon of sociale media? Het is tegenwoordig erg moeilijk om er niet mee bezig te zijn. Reizen is een uitstekende manier om je telefoon even los te laten en afstand te nemen van notificaties, berichten en de drang om je telefoon elk uur te checken. Je kan hier in principe overal mee beginnen. Maar er zijn sommige bestemmingen die dit actief stimuleren of je er zelfs toe dwingen, bij gebrek aan een fatsoenlijke internetverbinding tegen lage kosten. Chiang Mai in Noord-Thailand is hier een voorbeeld van. Leg je telefoon weg en dompel je onder in een wondere wereld van natuur en wildlife. Ga op prachtige trektochten door de bergen en weelderige bossen of neem deel aan een natuurbeschermingsprogramma. Het is een rustige plek die je volledige aandacht verdient. Je telefoon of verbinding uitschakelen draagt bij aan deze ervaring. Geen afleiding van buitenaf zorgt ervoor dat je de schoonheid om je heen echt ziet, terwijl je tegelijkertijd ruimte maakt om na te denken en te mediteren. We haasten ons vaak als we op vakantie zijn, hoewel we reizen om ''er even tussenuit te zijn'' en ons bij terugkomst ontspannen te voelen. Mindfulness is de manier om dat te doen!

Bonus tip: als je graag mindfulness wil doen, bekijk dan de yogalessen in Koh Tao. Het is een geweldige manier om mindfulness en avontuur te combineren op een prachtige locatie. Het is de beste plaats om innerlijke rust te vinden en te genieten van je omgeving. Indien je meer te weten wilt komen over dit onderwerp, lees dan zeker dit blogbericht

Maak je reis volledig door vrijwilligerswerk

We kunnen geen betere manier bedenken om reizen zinvoller te maken dan door vrijwilligerswerk. Er zijn verschillende projecten waar je je handen vuil kunt maken, of het nu gaat om natuurbehoud, gemeenschapsvorming of educatieve doeleinden. Natuurbehoud in het Elephant Rescue and Education Centre in Bangkok is een van de populairste opties, en daar is een goede reden voor. Dieren halen het beste in ons naar boven en deze grote vriendelijke reuzen verdienen alle liefde die ze kunnen krijgen. De dieren in het centrum werden vroeger gebruikt als toeristische attracties en dergelijke, wat betekent dat ze over het algemeen een zwaar leven hebben gehad. Er zijn genoeg toeristenvallen die misbruik maken van olifanten en andere dieren, dus we begrijpen het als je een beetje terughoudend bent voor dierenvrijwilligerswerk. Maar wij kunnen verzekeren dat dit centrum echt om de dieren geeft. Er zijn geen geketende olifanten aanwezig - nooit, en de verblijven zijn groot en bestaan uit natuurlijke habitat zodat de dieren hier een goed leven kunnen leiden.

Als natuurbehoud niet jouw ding is, dan is een van de projecten in Hua Hin misschien meer iets voor jou. Overal in Thailand zijn er nog gemeenschappen die een helpende hand nodig hebben. In Hua Hin kun je verschillende projecten steunen om de lokale gemeenschap te verbeteren. Je kan helpen bij het ''community construction'' project, om huizen, scholen en andere faciliteiten in het dorp te onderhouden en te bouwen. Er zijn ook andere manieren om bij te dragen, neem bijvoorbeeld het onderwijsproject, waarbij je kinderen helpt Engels te leren, een waardevolle vaardigheid die hen voor de rest van hun leven zal helpen. 

Jezelf bijscholen in het buitenland

Bij de meeste van onze suggesties hierboven gaat het erom zinvolle elementen in je avontuur te verwerken. Maar wat als je wilt dat het avontuur vol zit met leerervaringen terwijl je er reiselementen in verwerkt? Met onze Upskill-reizen kan je cursussen volgen op verbazingwekkende plaatsen over de hele wereld. Wat dacht je van ons Programmeer kamp in Thailand? Hier leer je de basis van data analytics en programmeren in een inspirerende en ontspannende omgeving, op het prachtige eiland Koh Phangan. Om een ideale leeromgeving te creëren, werk je samen met gelijke leerlingen, ondernemers en docenten aan één van de meest populaire online data science cursussen binnen machine learning die er zijn. 

In alle eerlijkheid: het is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je het gevoel hebt dat je vastzit in het leven en een nieuwe vaardigheid wilt leren waar je altijd al van gedroomd hebt, dan is dit een geweldige manier om het waar te maken. En het mooiste is: na (of voor) de cursus kun je door Thailand reizen en alles ervaren wat het te bieden heeft. Je bent er nu al, dus maak er het beste van! 

Wil je meer weten?

Interesse in één van onze geweldige ervaringen buiten de gebaande paden? We helpen je graag verder. Praat met ons om je dromen waar te maken en ontdek het echte Thailand dat zo vaak over het hoofd wordt gezien. 

Krijg hulp van een expert

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?