{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


13 redenen waarom reizen goed is voor je hersenen

13 redenen waarom reizen goed is voor je hersenen | KILROY

Jouw brein houdt van reizen!

Ergens weten we allemaal dat reizen, nieuwe dingen ervaren en je horizon verbreden goed voor je is. En nu is dit ook wetenschappelijk bewezen! Lees hier over de 13 manieren waarop je hersenen positief worden beïnvloed door te reizen!
Hulp nodig? Kom langs!

Verschillende wetenschappelijke studies hebben nu bewezen dat de hersenen baat hebben bij reizen naar het buitenland. De volgende 13 redenen hebben een positieve invloed op de hersenen (en op jou als persoon). Graag gedaan...

1. Je wordt creatiever

Reiziger op rots | 13 redenen waarom reizen goed is voor je hersenen | KILROY

Als je je gedurende een langere periode in een andere cultuur bevindt, beginnen je hersenen langzaamaan automatisch in andere patronen te denken dan voorheen. Hierdoor sta je er meer voor open om dingen op een andere manier te doen. Dit concept wordt 'cognitieve flexibiliteit' genoemd en hoe meer cognitief flexibel je bent, des te creatiever je bent.

2. Je hebt meer vertrouwen in anderen

Wanneer je mooie momenten meemaakt op andere plekken in de wereld, zullen je hersenen het goede van andere bevolkingen en culturen inzien en dus meer vertrouwen hebben in de overgrote meerderheid van de mensen.

3. Je wordt beter in het oplossen van problemen

De studies toonden ook aan dat ongeveer 20% van de mensen die langere tijd in het buitenland hadden gewoond, gestudeerd of gereisd, eerder geneigd waren een specifieke computertaak op te lossen dan mensen die dit niet hadden. De reden hiervoor is dat wanneer je met nieuwe culturen in aanraking komt en leert kennen, je hersenen nieuwe manieren vinden om dingen te doen. Het brein ontdekt dus dat één ding meerdere betekenissen kan hebben.

4. Je wordt nederiger

Iguazu Falls in Argentinië | 13 redenen waarom reizen goed is voor je hersenen | KILROY

Wanneer je reist, kom je op veel nieuwe indrukwekkende plekken zoals Grand Canyon, Iguazu Falls en ja, noem maar op. En de studies tonen aan dat jonge mensen die veel reizen bescheidener zijn dan jonge mensen die niet reizen. Heel logisch als je denkt aan alle geweldige en bijzondere dingen die je te wachten staan overal ter wereld!

5. Je staat meer open voor nieuwe dingen

En dat is niet alleen het geval wanneer je op reis bent. Wanneer je thuiskomt, sta je ook meer open voor nieuwe dingen. Waarom? Dat is heel simpel! Wanneer je reist, ontmoet je nieuwe mensen buiten je normale sociale kring. Die mensen laten je jouw ogen openen voor nieuwe ervaringen en nieuwe manieren van handelen, waardoor je eerder aan nieuwe avonturen begint of nieuwe gewoonten ontwikkelt. Ook als je weer thuis bent!

6. Je wordt scherper

Theeplantages in Sri Lanka | 13 redenen waarom reizen goed is voor je hersenen | KILROY

Onderzoek toont aan dat wanneer je in de natuur verblijft, je zintuigen aanzienlijk verbeteren, waardoor je scherper wordt. Als je 40 seconden naar een natuurfoto kijkt, is het zelfs bewezen dat je zowel je concentratievermogen als je prestaties op je volgende taak kunt verbeteren. Dus alsjeblieft, hier een foto uit Sri Lanka!

7. Je vindt het gemakkelijker om jezelf (en je levensdoel) te vinden

Heel diep, ja. Maar het is ook waar. Door te reizen, zet je het normale leven even op pauze en kan je het van een afstandje bekijken (zowel geografisch als metaforisch). Het doet je potentieel je ogen openen voor andere paden en doelen in het leven dan degene die je tot nu toe had ontdekt.   

8. Je wordt avontuurlijker

Parachutespringers springen uit vliegtuig | 13 redenen waarom reizen goed is voor je hersenen | KILROY

Herken je het scenario waarin je tijdens je reis met haaien duikt of parachutespringt, ook al ben je eigenlijk bang voor zowel haaien als hoge hoogtes? Dat is heel normaal. En hoe meer je reist, hoe meer angsten je in je leven zult overwinnen.

Meer weten? Mail ons

9. Je zult gelukkiger zijn

En niet alleen omdat je niet in je dagelijkse sleur zit of omdat je al kunt beginnen met drankjes drinken bij je ontbijt. Studies tonen aan dat wanneer je je verheugt op een bijzondere ervaring zoals het maken van een reis, dit je veel gelukkiger maakt dan wanneer je je verheugt op iets materieels, zoals bijvoorbeeld het kopen van een nieuw t-shirt.

10. Je presteert beter op je werk of studie

Onderzoeken tonen ook aan dat mensen die ALLE vakantiedagen gebruiken, 6,5% meer kans hebben op promotie. Like a boss! Dat moet ook gelden voor je prestaties op je studie, vinden wij.

11. Je zult meer geduld hebben

Bus in Zuid-Amerika | 13 redenen waarom reizen goed is voor je hersenen | KILROY

Reizen betekent ook wachten. Wie heeft niet eindeloos lang in de rij gestaan voor de veiligheidscontrole op de luchthaven? Op de bus gewacht in Azië? Of 45 minuten gewacht op Zuid-Europese vrienden bij een etentje? Al met al helpen deze ervaringen je om geduldiger te zijn. Denk hieraan wanneer je op het laatste nippertje jouw vlucht mist en de nacht doorbrengt op de luchthaven...

12. Je kunt beter relativeren

Of er nu een vriendschap ten einde komt, je jouw baan kwijtraakt of een ijsje op de grond laat vallen, het helpt om te reizen. Wanneer je in een nieuwe omgeving terechtkomt, word je gedwongen om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken - waardoor je tegenslagen gemakkelijker kan relativeren.

13. You will feel more alive!

Reiziger bij waterval in Costa Rica | 13 redenen waarom reizen goed is voor je hersenen | KILROY

Dat onbeschrijfelijke gevoel wanneer je uit het vliegtuig stapt en je weet dat er allerlei toffe ervaringen op je wachten. Hoe lang keek je uit naar deze reis en nu is het moment eindelijk daar. Leuke reisfoto's om later bij weg te dromen wachten op je. En waarom doe je dit niet vaker? Zo haal je het maximale uit het leven!

Serieus, waar wacht je nog op? Ga met je reisplannen aan de slag! Jij wil je hersenen toch ook een positieve boost geven?

Hulp nodig? Kom langs

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?