{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Iguazu watervallen bezoeken | KILROY
Iguazu watervallen bezoeken | KILROY

De Iguazu watervallen bezoeken

De kracht en schoonheid van de Iguazu watervallen zijn ongeëvenaard. Een bezoek aan deze plek mag dan ook niet ontbreken op jouw reis door Zuid-Amerika. De Iguazu watervallen bestaan uit een verzameling watervallen met een totale breedte van zo'n drie kilometer op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het is een natuurlijk wereldwonder met de meest overweldigende uitzichten.

In totaal zijn er zo'n 275 afzonderlijke watervallen die samen de Iguazu watervallen vormen. Het oorverdovende geluid van de watervallen hoor je al van kilometers ver. Wanneer je van boven recht in de 'Garganta del Diablo' (Duivelskeel) kijkt, begrijp je meteen hoe dit gedeelte aan haar naam gekomen is.

Wil jij ook de Iguazu watervallen bezoeken?

Maak een afspraak

 

Puerto Iguazu

Aan de Argentijnse kant van de watervallen vind je het stadje 'Puerto Iguazu'. In de ontspannen atmosfeer van dit plaatsje kun je voor elk budget wel een geschikte accommodatie vinden. Het grootste deel van de reizigers is te vinden aan de Braziliaanse kant van de watervallen: 'Foz do Iguacu'. Met z'n 300.000 inwoners is deze stad een stuk groter. Als je je niet zo aangetrokken voelt tot de massa, kies dan voor de eenvoud en charme van Puerto.

 

National Park Iguazu

De watervallen bevinden zich in een nationaal park. Je kunt op verschillende manieren jouw reis naar de watervallen regelen. Zo kan je gewoon een taxi aanhouden of op een bus stappen. Beiden zetten je voor de poort af. Hiermee heb je bovendien de vrijheid om jouw dag zelf in te delen.

Je kunt natuurlijk ook een excursie boeken bij jouw hostel of hotel. Vaak zijn deze arrangementen inclusief transport, een gids, toegang tot het park en de watervallen. Je reist vaak in een grote groep met mensen van alle leeftijden. Dit is een goede optie als je alles mee wilt krijgen van een gids die je over het park en de watervallen vertelt.

 

Verschillende uitkijkpunten

Bekijk de waterval van twee kanten. Beide kanten zorgen namelijk voor een compleet andere belevenis van de immense watermassa. De Argentijnse kant biedt de mogelijkheid de watervallen van heel dichtbij mee te maken. Vanaf het uitzichtpunt bovenop de 'Garganta del Diablo' voel je de kracht van dichtbij. Als je van een beetje avontuur houdt en het niet erg vindt om zeiknat terug te keren stap je op de speedboot die je letterlijk meeneemt tot onder de watervallen.

De Braziliaanse kant biedt veruit de beste gelegenheid om de meest verbluffende foto's te maken. Waar je je aan de Argentijnse kant vooral op, onder, of over de watervallen begeeft, zal je aan de Braziliaanse kant voornamelijk het indrukwekkende totaalplaatje kunnen aanschouwen. Welke kant beter is? Ach, waarom zou je kiezen?! Je bent niet voor niets helemaal hier naartoe gekomen: kies ze allebei!

 

Beste reistijd Iguazu watervallen

Het park is het hele jaar open, maar elk seizoen heeft z'n charme. De beste tijden om de Iguazu watervallen aan te doen zijn het voorjaar en de herfst. De temperatuur is dan het meest aangenaam. In de zomer (december - januari) is het vochtig en heet. De temperatuur in de winter is goed te doen, maar er is duidelijk minder water waardoor het natuurgeweld iets mildere proporties aanneemt, maar nog steeds heel erg indrukwekkend is. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Heb jij nog vragen over je bezoek aan de Iguazu watervallen?

Stuur een mail

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?