{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Uitzicht over de Grand Canyon | Grand Canyon bezoeken met KILROY
Uitzicht over de Grand Canyon | Grand Canyon bezoeken met KILROY

Grand Canyon bezoeken

De Grand Canyon is simpel gezegd een diepe en brede kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. Volgens veel mensen een van de meest bijzondere bezienswaardigheden ter wereld! Vanaf verschillende plekken rond de kloof kun je genieten van adembenemende uitzichten. De Grand Canyon wordt niet voor niets een van de zeven wereldwonderen der natuur genoemd!

Wil jij ook de Grand Canyon bezoeken?

Kom eens langs

 

Bezienswaardigheden Grand Canyon

Miljoenen jaren geleden werd in het noorden van de staat Arizona een deel van de aardkorst omhoog gedrukt, waardoor het Colorado Plateau ontstond.
De Colorado rivier heeft zich gedurende de laatste 6 miljoen jaar een weg gebaand door de rotslagen van dit Plateau, waarbij het gesteente steeds verder werd, en nog steeds wordt, weggesleten. Zo ontstond langzaam maar zeker een gecompliceerd stelsel van diepe, grillig gevormde ravijnen: de Grand Canyon. 

De kloof is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 6 en 29 kilometer, waardoor je vanaf elk punt de overkant kunt zien. 

De Grand Canyon is, met meer dan 1600 meter diepte, niet de diepste kloof ter wereld, maar wel ongetwijfeld één van de meest indrukwekkende. De overweldigende grootsheid en de prachtige kleuren, die veranderen als de zon ondergaat, zijn een lust voor het oog. 

Je kunt de Grand Canyon bekijken vanaf verschillende uitkijkpunten op de zuidelijke rand, de South Rim, en de noordelijke rand, de North Rim. De South Rim, dat dicht bij Grand Canyon Village ligt, is het meest toeristische gedeelte van het nationale park, en dit deel is ook gedurende het hele jaar geopend. In de zomermaanden kun je de North Rim ook bezoeken, maar voor de meest spectaculaire uitzichten moet je toch aan de zuidkant zijn!  

 

Wat te doen in Grand Canyon

Als je de mogelijkheid hebt is het een echte aanrader om de zonsopgang te bekijken boven de Canyon. Je ziet de meest prachtige kleuren in de ravijnwanden, die langzaam veranderen met de stand van de zon! 

Niet alleen kun je er goed hiken en genieten van de uitzichten, er worden ook raftingtrips georganiseerd en je kunt paardrijden of mountainbiken door de Canyon. Als je het echt goed wilt doen, dan kun je de Grand Canyon zelfs vanuit de lucht bekijken per helikopter of vliegtuig! Wij bieden rondreizen door Noord-Amerika aan waar een bezoek aan de Grand Canyon onderdeel van is. Je reist dan in kleine groepjes bestaande uit jonge internationale backpackers. 

 

Activiteiten Grand Canyon

In het westen van het park ligt het Hualapai indianen Reservaat. Hier vind je de 'Skywalk', een glazen brug die op 1200 meter boven de Colorado rivier loopt en waar je de meest spectaculaire uitzichten hebt. Geen aanrader voor mensen met hoogtevrees. Gelukkig kunnen zij ondertussen in het reservaat van alles leren over de geschiedenis en cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. De Grand Canyon is in 1540 'ontdekt' door de Spanjaard García López. Voor die tijd werd het gebied al duizenden jaren bewoond door indianen, die hun nederzettingen bouwden in de wanden van de Canyon. Momenteel leven nog steeds zo'n 500 indianen in de Grand Canyon, in Supai Village.

 

Rondreis naar de Grand Canyon

Omdat de Grand Canyon een grote toeristen trekplaats is, zijn er verschillende mogelijkheden om er te komen en rond te reizen. Er gaan bussen en treinen, maar je kunt er ook zelf op uittrekken en een auto huren. Als je van plan bent om een trip van de zuidkant naar de noordkant te maken, check dan wel eerst of de North Rim open is! Dit is meestal vanaf eind mei tot het einde van de zomer. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Een bezoek aan de Grand Canyon moet op je bucketlist! Onze reisspecialisten kunnen je alles vertellen over de Grand Canyon.

Meer weten? Mail ons

Activiteiten

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?