{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


12 redenen waarom reizen ons zo blij maakt

12 redenen waarom reizen ons zo blij maakt

Als je een beetje bent zoals wij, zul je jezelf hierin herkennen - het zoemende gevoel van geluk dat zich door je lichaam verspreidt wanneer je net je volgende reis hebt geboekt. Net als jij kunnen we ook niet wachten tot we weer de wereld rond kunnen reizen, want niets maakt ons blijer dan de vele wonderen rond de wereld te ervaren. Hier zijn onze 12 redenen waarom reizen je eigenlijk zo blij maakt. 

1. Meer vertrouwen

Tijdens het reizen komt het vaak voor dat je in onverwachte situaties terechtkomt - ja, zelfs als je alles tot op zekere hoogte hebt gepland. Wanneer je het gevoel hebt dat je deze situaties in je eentje aankan, zal je meer zelfvertrouwen krijgen. Wees niet bang voor deze onverwachte situaties, zo leer je efficiënter te omdat ze je ook helpen meer oplossingsgericht te worden. Twee vliegen in een klap!

2. Inspirerend enthousiasme

En smilende kvinne i Salvador, Brasil

Je hebt waarschijnlijk weleens mensen ontmoet die vreugde uitstralen met hun goede humor en vriendelijkheid. Welnu, wanneer je reist, heb je geweldige kansen om de lokale bevolking over de hele wereld te ontmoeten die precies dat doet! In de overgrote meerderheid van de gevallen is de lokale bevolking blij wanneer ze toeristen zien - praat met ze, luister naar ze en laat je inspireren door hun enthousiasme.

3. Oost west, thuis best

Zo klinkt het gezegde tenminste, al weten we niet helemaal zeker of we het daarmee eens zijn. Hoe dan ook, er zit een bepaalde waarheid in, omdat je waardeert wat je hebt als je weg bent. Vrienden en familie weer zien na het reizen brengt de meeste mensen vreugde!

4. Nieuwe vriendschappen

Nye vennskap


Nieuwe vriendschappen sluiten is een stuk eenvoudiger op reis! Mensen zijn meer open en geïnteresseerd in het ontmoeten van gelijkgestemden wanneer ze op een nieuwe plek zijn. We weten tenslotte dat sociale interactie ons gelukkiger maakt - daarom maakt reizen je zeker gelukkiger!

5. Digitale detox


Tijdens het reizen is toegang tot internet niet altijd vanzelfsprekend, wat ook zijn voordelen heeft. Als jij je loskoppelt van sociale media, kan dat wonderen doen voor je gemoedsrust en zal het je zeker een stukje gelukkiger maken. Leg de mobiele telefoon weg en geniet ervan niet 24/7 beschikbaar te zijn. Je bent op avontuur - Instagram kan wachten!

6. Nieuwe ervaringen, nieuwe kennis

Du lærer mye nytt på reise

Waar je ook reist, je komt altijd rijker naar huis met een flinke extra dosis ervaring en kennis. Of je nu leert surfen op Bali, Spaanse lessen volgt of gaat salsadansen in Cuba, reizen is een geweldige manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

7. Leef in het hier en nu


Dit is enigszins gerelateerd aan één van de vorige punten - het richt zich op het ontsnappen aan de dagelijkse routine en dagelijkse stress. Als je op reis bent, kun je even alles vergeten. Alles wat je eigenlijk 'moet doen', 'had moeten doen' en 'moet onthouden' hoeft even niet meer. Leef gewoon in het nu en geniet van het reizen - het maakt ons tenminste veel blijer!

8. Zon Zon Zon

Deilig klima

In ons kleine landje hebben we donkere en lange winters waardoor de meeste mensen zich depressief kunnen voelen. Reizen naar warmere streken met lange zonnige dagen zal een positieve invloed hebben op je humeur, want wie zou er niet gelukkiger zijn met een lekker drankje in je hand op een prachtig zandstrand? Nou, niemand die wij kennen alleszins ...

9. Je wordt een verhalenverteller

Hoe meer je reist, hoe meer leuke, bizarre en opwindende verhalen je hebt. En die vertel je natuurlijk maar al te graag aan je vrienden, collega's en kennissen. Mensen laten lachen of naar ademloos naar je laten luisteren is toch heerlijk?

10. Herinneringen voor het leven

Nye opplevelser skaper mange gode minner


Reizen is een van de beste manieren om goede herinneringen te creëren. Veel reizen geven je de beste avonturen en bezienswaardigheden - of het nu een spectaculair landschap is, wilde dieren op safari's of verbazingwekkende gebouwen - en je zult de vreugde opnieuw voelen, elke keer dat je terugdenkt aan je reis!

11. Je wordt toleranter


Wanneer je naar nieuwe plaatsen reist en mensen uit andere culturen ontmoet met een andere religie en achtergrond dan jij, leer je ook dat 'anders' niet synoniem is met 'gevaarlijk'. Integendeel! Reizen zal je toleranter maken en je begrip voor culturele verschillen vergroten, wat je op zijn beurt meer ontspannen en blijer zal maken.

12. Het geluksgevoel wanneer je een nieuwe trip boekt

Hvor går din neste reise?

Kent je dat gevoel dat je krijgt wanneer de tickets en de reisroute voor jouw volgende reis helemaal in orde zijn? Je gaat op zoek naar foto's van je bestemming, begint de dagen af te tellen, plant excursies en maak een paklijst. Dat gevoel heet blijdschap!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?