Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden waarnaar je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Code geel: naar welke landen mag je reizen?

Young Man Backpack Yellow Mountains

Welke bestemmingen hebben een geel reisadvies en wat zijn de inreisbeperkingen?

Yes! Na een lange tijd werd 15 mei eindelijk het algehele reisverbod opgeheven en kleurden een aantal landen geel. Dat betekent dat een cocktail drinken op het strand, verdwalen in een nieuwe stad, een taal horen die je niet kent en een nieuw lokaal gerecht proberen weer binnen handbereik zijn! Bekijk hier welke bestemmingen weer open zijn en waar je nog rekening mee moet houden.

Dit artikel is voor het laatst geüpdate op 30 juni 2021, de reisadviezen en inreisbeperkingen kunnen snel veranderen, dus bekijk altijd de laatste updates op wijsopreis.nl. Ben je aan het dromen over een reis voor de herfst of winter naar een bestemming die op dit moment misschien nog niet open is? Bekijk dan onze Boek met zekerheid voorwaarden.

De Balearen, Spanje

ibiza

Het vaste land van Spanje heeft nog steeds een oranje reisadvies, maar de eilandengroep de Balearen is inmiddels geel gekleurd. De Balearen bestaan onder andere uit Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera. Na een bezoek aan een van deze eilanden hoef je niet in thuisquarantaine en ook is er geen testverplichting meer bij terugkeer. Spanje heeft wel nog een aantal inreisbeperkingen. Je mag het land binnenkomen wanneer je een van de volgende drie documenten kunt laten zien:

  • Een negatieve PCR-test die binnen 48 uur voor aankomst is afgenomen
  • Een COVID-19 vaccinatiecertificaat/bewijs van vaccinatie. De vaccinatie moet minstens 14 dagen voor aankomst zijn afgenomen.
  • Een bewijs van herstel van COVID-19

Daarnaast moeten reizigers die met het vliegtuig of de boot komen ook een "Health Control Form" laten zien. Ook gelden op de Balearen nog coronamaatregelen. Lees hier meer over de inreisbeperkingen en coronamaatregelen op de Balearen

Reistip: Ga hiken op Ibiza! Ibiza heeft veel meer te bieden dan slechts een zonvakantie in een resort. Het eiland heeft prachtige natuur en is perfect voor een aantal mooie trektochten.

Lees meer over hiken op Ibiza

Ben jij een echte sportfanaat? Dan is een fitness bootcamp op Mallorca echt iets voor jou! Focus op je gezondheid en conditie terwijl je nieuwe vrienden maakt en van het heerlijke klimaat kunt genieten.

Ga op een fitness bootcamp op Mallorca

Canarische eilanden, Spanje

surfen fuerteventura

Op de Canarische eilanden kun je van de Spaanse cultuur genieten, het vulkanische landschap ontdekken én leren surfen. Voor de Canarische eilanden geldt momenteel hetzelfde reisadvies als voor de Balearen. Ook bij je reis naar de Canarische eilanden moet je een vaccinatiebewijs, negatieve PCR-test of bewijs van herstel kunnen laten zien. Daarnaast moet is ook een “Health Control Form” verplicht. Ook gelden hier nog corona maatregelen, lees daar hier meer over. Als je terugkomt in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine en is er geen testverplichting.

Ben jij van plan om een reis te boeken naar de Canarische eilanden? Maak er een actieve vakantie van waarbij je ook nog een nieuwe skill leert door naar een surfkamp te gaan. Bekijk bijvoorbeeld dit surfkamp of Fuerteventura!

Surf's up in Fuerteventura!

Griekenland

griekse eilanden

Vanaf vandaag heeft heel Griekenland weer een geel reisadvies. Dus alle eilanden groepen, het vasteland en de stad Athene zijn als 'veilig' gemarkeerd. Wanneer je terugkomt hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Reizigers die naar Griekenland reizen moeten een negatieve PCR-test laten zien die binnen 72 uur voor aankomst is afgenomen. Als je volledig gevaccineerd bent, hoef je geen negatieve test te laten zien, maar wel een vaccinatiebewijs. Daarbij moet je de tweede vaccinatie minstens 14 dagen voor aankomst hebben gekregen. Ook moeten alle reizigers voor aankomst een Passenger Locator Form invullen. In Griekenland gelden ook nog coronamaatregelen zoals het verplicht dragen van een mondkapje en een avondklok. Het vaste land en Kreta hebben nog een oranje reisadvies. Lees hier meer over de inreisbeperkingen en coronamaatregelen in Griekenland.

Enkele eilanden waar je nu heen zou kunnen reizen zijn Lesbos, Samos (Noord-Egeïsche eilanden) en Corfu (Ionische eilanden). Maar ook eilanden zoals Mykonos en Santorini (Cycladen) zijn weer bereisbaar. Als je wilt gaan eilandhoppen tussen deze eilanden kun je gebruik maken van de Island hopper pass. Let wel op dat je alleen tussen deze eilanden kunt reizen. Als je vanaf Athene naar een van de eilanden reist, moet je een negatieve test kunnen laten zien of een bewijs van vaccinatie. Ook kun je mee gaan op een zeiltocht tussen een aantal Griekse eilanden. Relax op het dek of help de schipper een handje!

Eilandhoppen in Griekenland

Portugal

porto

Een van onze favoriete landen in Europa, Portugal, is ook weer geel gekleurd. Je zult nog wel een negatieve PCR-test die is afgenomen binnen 72 uur voor aankomst, moeten laten zien om het land binnen te komen. Ook moet je rekening ermee houden dat in Portugal een aantal andere corona maatregelen gelden dan in Nederland. Zo houdt Portugal zich aan een afstandsregel van 2 meter en is het gebruik van mondkapjes verplicht zowel in gesloten ruimtes als in de buitenlucht (wanneer de afstandsregel niet kan worden nageleefd). Op de eilanden Madeira en de Azoren kunnen andere regels gelden. Bekijk de laatste updates hier en op de lokale websites. Bij terugkomst uit Portugal hoef je niet meer in quarantaine en geldt geen testverplichting. Let op: voor Lissabon is dit reisadvies juist weer aangescherpt. Als je vanuit hier terug naar Nederland vliegt moet je wel een test doen en een aantal dagen in quarantaine. We houden voor het voor jullie in de gaten!

Wat ons betreft kunnen we dus je reis naar Portugal gaan plannen! Ben jij er klaar voor en geniet van al het moois dat Portugal te bieden heeft! Zo kun je een roadtrip maken van Zuid naar Noord, leren surfen, vrijwilligerswerk doen, Lissabon verkennen of mooie trektochten maken op Madeira of de Azoren.

Ik wil leren surfen in Portugal!

Ga hiken op Madeira of de Azoren

de Balkan: Slovenië & Kroatië

Eindelijk is er ook goed nieuws over deze fijne Europese bestemmingen: Zowel Slovenië als Kroatië kleuren geel.

Slovenië: Voordat je in de auto/ op de trein springt richting Slovenië willen we je nog wel even waarschuwen voor de inreisbeperkingen. Met enkel een PCR-test die niet ouder is dan 72 uur ben je nog niet van de quarantaine regel af. Je moet in veel gevallen in ieder geval 1 vaccinatie hebben of kunnen bewijzen dat je recentelijk bent hersteld van Corona. Check de volledige voorwaarden via wijsopreis.nl

Als je eenmaal binnen bent kun je hier wel supergoed op avontuur. We raden je aan om een camper te huren en een roadtrip door Slovenië te maken. 

Ga op roadtrip in Slovenië

Kroatië: Het inreisbeleid van Kroatië is iets soepeler. Hier mag je ook binnen met een PCR-test die niet ouder is dan 72 uur. Je hoeft dan niet in quarantaine. Met de juiste gezondheidscheck in je CoronaCheck app kun je dus onbezorgd op reis naar Kroatië.

Wist je dat je voor de kust van Kroatië geweldige zeiltochten kunt maken? Onze collega Linda deed dit al een paar jaar geleden en vertelt je er hier alles over.

Ga ook zeilen in Kroatië

Thailand

thailand

Als een van de eerste landen buiten Europa is Thailand (grotendeels) geel gekleurd. Helaas betekent dat niet dat je direct je backpack kunt pakken en in een vliegtuig kunt stappen. Er gelden namelijk een aantal strenge inreisbeperkingen vanuit Thailand. Alle reizigers (ook gevaccineerden) moeten namelijk 14 dagen in quarantaine bij aankomst. Thuisquarantaine is hierbij niet toegestaan, je moet namelijk in een speciaal quarantainehotel verblijven. Ook zijn er restricties verbonden aan het visum dat je nodig hebt om Thailand binnen te komen. Je hebt namelijk een Certificate of Entry nodig om het land binnen te komen. Neem daarom eerst contact op met de Thaise ambassade. Blijf hier op de hoogte van de laatste inreisbeperkingen en corona maatregelen in Thailand.

We hopen natuurlijk dat de reisrestricties voor Thailand snel zullen versoepelen en de corona cijfers er zullen dalen. Wil je in de tussentijd alvast inspiratie op doen voor je reis naar Thailand? Neem dan eens een kijkje bij deze onze 15-daagse rondreis door Thailand of de verschillende vrijwilligersprojecten die je er kunt doen.

Droom weg bij deze rondreis door Thailand

Bekijk vrijwilligersprojecten in Thailand

Nederlandse Antillen (Curaçao, Aruba, Sint-Maarten)

aruba

Een andere exotische bestemming die een geel reisadvies heeft gekregen zijn een aantal eilanden van de Nederlandse Antillen. Zo kun je weer naar Curaçao, Aruba en Sint-Maarten reizen zonder testverplichting en quarantaine bij terugkomst. Daarnaast gelden de volgende inreisbeperkingen voor de eilanden:

Curaçao: Voordat reizigers naar Curaçao vertrekken moeten zij een "Public Health Passenger Locator Card" en een immigratiekaart invullen. Ook moet je een negatieve PCR test kunnen laten zien en een reisverzekering hebben afgesloten. Daarnaast moet je 48 uur voor vertrek een afspraak maken voor een antigeentest voor de derde dag na aankomst op Curaçao.

Aruba: Ook bij het reizen naar Aruba moet je een gezondheidsverklaring en een immigratiekaart invullen. Onderdeel van het invullen van de immigratiekaart is een negatieve PCR-test toe te voegen. Ook is een aanvullende verzekering die COVID-gerelateerde kosten dekt tijdens je verblijf in Aruba is verplicht.

Sint-Maarten: Voordat je naar Sint-Maarten reist moet je een gezondheidsverklaring invullen en een negatieve PCR-test uploaden. Hierna ontvang je een voorlopige toestemming om naar Sint-Maarten te reizen. Ook bij reizen naar Sint-Maarten is een COVID-19 dekkende verzekering en ziektekostenverzekering verplicht.

Bekijk hier de laatste updates over de inreisbeperkingen en corona maatregelen van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten.

Naast deze landen hebben ook Albanië, België, Bonaire, Bulgarije,  Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Libanon, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Noord-Macedonië, Oostenrijk, Rwanda, San Marino, Slowakije, Tsjechië, Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland en Zuid-Korea een geel reisadvies. Hongkong, IJsland, Macau, Malta, Polen, Roemenië, Saba en Sint-Eustatius hebben een groen reisadvies. Bekijk de laatste status van de reisadviezen vanuit de Nederlandse overheid hier.

Onze reisspecialisten helpen je graag met het plannen van je reis naar een van deze landen op korte termijn, of juist met je droomreis voor 2022. Wat je reisplannen ook zijn, neem gerust contact met ons op!

Begin met het plannen van je reis

Vul alle velden in

Oeps! Je bent per ongeluk beland op de verkeerde bestemming. Nou bestaat er op reis geen "verkeerde" bestemming, maar online vragen we je toch om het even opnieuw te proberen ;)

Sluit
Contact
Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om je reis te realiseren. Onze shops zijn momenteel enkel open op afspraak, van woensdag tot zaterdag. Je kunt natuurlijk ook een video- of belafspraak met ons inplannen!

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je afspraakverzoek. Wij sturen je een bevestigingsmail wanneer deze afspraak daadwerkelijk is ingepland. 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Mail ons

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht! We doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?