{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Tips voor jouw tussenjaar in het buitenland

Meisje met rugzak, klaar voor vertrek | Plan jouw tussenjaar met KILROY

Tips voor jouw tussenjaar

Ga jij na de middelbare school voor een break? Of neem jij een pauze van jouw studie? In een tussenjaar ligt de wereld aan je voeten! Werk aan jouw cv in het buitenland met bijvoorbeeld een Working Holiday, een vrijwilligersproject, ga backpacken, doe een cursus of waarom niet gewoon allemaal!? Tijdens een gap year in het buitenland leer je de wereld kennen, maak je vrienden voor het leven en leer je vooral ook jezelf kennen. 

Wij hebben alvast een aantal opties voor jouw gap year in het buitenland op een rijtje gezet: 

Working Holiday in jouw tussenjaar

Als je tussen de 18 en 30 bent kun je een speciaal visum krijgen voor een Working Holiday in Canada, Australië of Nieuw-Zeeland. Deze landen zijn stuk voor stuk prachtig en zitten vol avontuur. Je kunt fruit plukken of op een boerderij werken in Nieuw-Zeeland, Australië, Amerika en Canada. Ook kun je werken in bijvoorbeeld een ski-resort in Canada!

Een aantal voordelen van een Working Holiday

 • Je verblijft langer op één plek: je leert de taal, cultuur en de locals goed kennen.
 • In jouw tussenjaar werk je in het buitenland - je verdient geld en de kans dat je bankroet thuis komt is dus een stuk kleiner. 
 • Jouw gap year bestaat uit werkervaring, dat je op jouw cv kunt zetten. 
 • Je leert niet alleen de lokale bevolking kennen, maar ook andere nationaliteiten en maakt vrienden voor het leven.

 

Een aantal nadelen van een Working Holiday

 • Je werkt voor langere tijd op één plek en bent dus niet vrij om te gaan en staan waar je wilt.
 • Bij een Working Holiday verdien je vaak (net iets meer dan) het minimumloon.

 

Koe in een weiland | Working Holiday in Australië met KILROY

Vrijwilligerswerk in jouw tussenjaar

Een andere optie voor een tussenjaar in het buitenland is een vrijwilligerswerkproject. Geef bijvoorbeeld net dat beetje extra aandacht aan kinderen op een school of help met de bouw van een ziekenhuis. Help met het beschermen van schildpadden of verzorg verschillende soorten wilde katten. Jouw hulp wordt op veel projecten zeer gewaardeerd, terwijl jij er ontzettend veel van leert! 

Een aantal voordelen van vrijwilligerswerk in het buitenland

 • Je leert een bestemming op een andere manier kennen, dan als je er doorheen reist.
 • Je krijgt een ander inzicht op het leven dat je thuis leeft.  
 • Je helpt dieren, mensen of de natuur. Dit is niet alleen fijn voor het project dat je doet, maar ook voor jezelf.
 • Een vrijwilligerswerkproject in een tussenjaar staat goed op jouw cv.

 

Een aantal nadelen van vrijwilligerswerk in het buitenland

 • Het kan best confronterend zijn als je armoede van dichtbij ervaart. In ruil daarvoor zul je sterker zijn. Ook zal je je gaan hechten aan dieren en mensen, die je straks weer moet missen.
 • Veel vrijwilligerswerkprojecten nemen veel tijd in. Vooral als je met mensen gaat werken, kost het tijd om aan elkaar te wennen. Projecten met kinderen en ouderen hebben vaak de voorwaarde dat je minstens vier weken blijft.

 

Reizen in jouw tussenjaar: backpacken

Ben jij een echte avonturier en lijkt het je wat met een rugzak de wereld te verkennen? Je hebt hier weer enorm veel keuzes! Besteed je jouw gehele tussenjaar in het buitenland, of slechts een gedeelte van een tussenjaar? Je kunt ervoor kiezen een wereldticket te boeken met flexibele tickets zodat je jouw route en datum nog kunt aanpassen - stel dat je ergens verliefd wordt en langer wilt blijven of dat je nog langer Spaans wilt leren. Je kunt ook een combinatieticket boeken en langzamer door één of twee continenten reizen. Wil je niet alleen reizen? Dan heb je keuze uit veel rondreizen die je met een groep jongeren/ backpackers met een lokale gids maakt: je ziet ontzettend veel en leert ook nog eens leuke mensen kennen waar je misschien verder mee de wereld kunt verkennen. Genoeg keuze!

Een aantal voordelen van backpacken

 • Je bent flexibel om te gaan en staan waar je wilt. 
 • Je hebt de kans veel landen en culturen te zien. 
 • Je leert mensen van over de hele wereld kennen en breidt zo je netwerk uit.

 

Een aantal nadelen van backpacken

 • Backpacken kan nogal wat kosten met zich meebrengen. Het zou zonde zijn als je niet maximaal kunt genieten van jouw reis doordat je niet genoeg gespaard hebt. Zorg dus voor een goed budget!  
 • Als je elke keer maar kort op een bestemming bent, dan zie je wel de prachtige natuur en hoor je over de cultuur - maar als je geen locals leert kennen ervaar je het land als toerist in plaats als local.

 

Vrienden in Phuket Thailand | Reizen met KILROY

Leer Spaans tijdens jouw tussenjaar (in Centraal-Amerika)

Gebruik een tussenjaar om jouw kennis uit te breiden. Waar kun je bijvoorbeeld beter Spaans leren dan in een Spaanstalig land? Met onze travelling classroom kan je reizen en tegelijkertijd Spaans leren. Spaans leren tilt je reiservaring door Midden-Amerika naar een hoger niveau. Stel je voor dat je vanaf nu de perfecte maaltijd kan bestellen in een lokaal restaurant, in gesprek kan gaan met een local en gemakkelijk nieuwe vrienden kan maken! 

Een aantal voordelen van Spaans leren in het buitenland

 • Je leert een taal in de context van het land zelf, je wordt echt ondergedompeld in de taal en de cultuur, wat een effectievere manier van leren kan zijn. Je kan elke dag oefenen… de hele dag!
 • Door onderweg een nieuwe taal te leren, leer je de spreekwoorden, gezegdes en dialecten van dat land. Iets wat je thuis waarschijnlijk niet leert met klassieke taallessen of taalapps.
 • Reizen en tegelijkertijd een nieuwe taal leren, kan een leuke en boeiende manier zijn om een nieuwe cultuur te ervaren en nieuwe vriendschappen te sluiten met locals en andere studenten.

 

Een aantal nadelen van Spaans leren in het buitenland

 • Het kan in het begin lastig zijn om je weg te vinden in Midden-Amerika. Gelukkig pak je dit na een aantal lessen snel op!
 • Omdat je tijd in de les moet doorbrengen tijdens je reis, ben je meer afhankelijk van anderen en kan je minder zelfstandig reizen.

 

Leer surfen of duiken!

Wil je een aantal weken ertussen uit? Of iets nieuws leren tijdens het backpacken? Leer surfen of duiken! Ga bijvoorbeeld naar een surfkamp in Portugal, Midden-Amerika, Indonesië of Zuid-Afrika. Of je nu een ervaren surfer of beginner bent, je krijgt altijd instructies op basis van je niveau. Je hoeft dus niet bang te zijn als dit je eerste ervaring is met het surfersleven. Of wil jij liever de onderwaterwereld ontdekken? Door te duiken krijg je toegang tot een hele nieuwe wereld. Tijdens een duikreis leer je duiken, kun je jouw duikbrevet (PADI) halen, fundives maken, bijzondere koraalriffen verkennen en duiken met groot mariene leven.

Een aantal voordelen van een nieuwe skill leren

 • Je maakt snel nieuwe vrienden die ook leren surfen of duiken
 • Je bent wat langer op dezelfde plek waardoor je de omgeving echt goed leert kennen

 

Een aantal nadelen van een nieuwe skill leren

 • Als je nog nooit hebt gesurft of gedoken, kan het natuurlijk zo zijn dat je het niet leuk vindt. 

 

Hoe kun je je tussenjaar financieren?

Dan komt nu het vervelende gedeelte van het tussenjaar: geld. Heb jij jouw geldboom al kaalgeplukt en groeit het geld ook niet op je rug? Denk er dan eens aan om jouw tussenjaar in twee te delen. Werk je het eerste half jaar helemaal suf, zeg je sociale leven gedag en spaar al je geld op om in het tweede gedeelte van je tussenjaar flink uit te pakken! 

Als je hard werkt met een doel, dan wordt je reis nóg toffer. Naast dat je enorm trots kunt zijn op je behaalde doel, zul je tijdens jouw reis voorzichtiger met je geld omgaan - dat sparen heeft je immers bloed, zweet en tranen gekost. Hard voor je reisbudget werken geeft je waarschijnlijk veel meer voldoening dan op je ouders' geld teren of geld te lenen. 

Ook is al dat harde werken een investering in je toekomst: het werk dat je doet is misschien niet relevant voor jouw toekomstige baan, maar staat wel goed op jouw cv als je erbij vermeldt dat je spaarde voor een wereldreis. 

Dit zijn kosten waar je aan moet denken tijdens het reizen

Op zoek naar meer inspiratie?

Neem een kijkje bij onze reisinspiratie en vind de bestemming(en) of activiteiten die bij jou passen!

Hoe deel jij jouw tussenjaar in?

Ben jij er inmiddels uit wat jij in jouw tussenjaar wilt doen of heb jij meer behoefte aan goede tips en tricks? Veel van ons hebben zelf een tussenjaar gehad, wij vertellen en adviseren jou er graag over!

Kom bij ons langs!

Of stuur een berichtje!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

 1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
 2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
 3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?