{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Zimbabwe

Traditioneel huis in Zimbabwe | Rondreis Zimbabwe | KILROY
Olifanten in Zimbabwe | Reizen naar Zimbabwe | KILROY

Rondreis door Zimbabwe | Indrukwekkende watervallen & nationale parken

Zimbabwe ligt in het zuiden van Afrika en wordt volledig omgeven door andere landen, zoals Zambia, Botswana, Mozambique en Zuid-Afrika. De meest bevolkte gebieden zijn te vinden rond de grootste steden van het land; Bulawayo en de hoofdstad Harare. Zimbabwe kent een beruchte politieke geschiedenis en interne conflicten, maar in het land vind je ook een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden.

Meer weten over reizen naar Zimbabwe? Mail ons!

 

Bezienswaardigheden in Zimbabwe

  • Victoria Falls: Een bezoek aan Victoria Falls is onmisbaar tijdens je rondreis door Zimbabwe. Gelegen op de Zambezi-rivier vormen de Victoria Falls een natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Behalve dat het de grootste watervallen ter wereld zijn, zijn ze ook uitzonderlijk van vorm en kun je er langs de waterkant het meest uiteenlopende wild zien lopen. Het noordelijker gelegen Zambezi is de thuisbasis van een grote populatie van nijlpaarden en krokodillen.
  • Nationale parken: Het Victoria Falls National Park is een van de acht belangrijkste nationale parken in Zimbabwe. De grootste van allemaal is het Hwange National Park. In Hwange leven maar liefst 105 zoogdiersoorten, bovendien is dit het enige beschermde gebied waar de gemsbok en de bruine hyena nog in redelijke aantallen voorkomen. De groep Afrikaanse wilde honden in Hwange is vandaag de dag een van de grootste overgebleven groepen in Afrika. Ook de olifanten komen hier in groten getale voor. Hoewel Hwange minder bezoekers trekt dan het Victoria Falls National Park, is een tripje hierheen toch de moeite waard, zeker aanzien dit park niet ver van de Victoria Falls ligt.

 

De Zimbabwaanse bevolking

De Zimbabwanen zijn het over het algemeen zeer positieve en vriendelijke mensen. Tijdens je reis door dit land zal je waarschijnlijk meer glimlachende gezichten tegenkomen dan je ooit hebt gezien. Het conflict waar het land al lange tijd in zit laat echter zijn littekens na; de mensen zullen je dan ook wanhopig proberen hun ambachten te verkopen. Zimbabwaanse houtsnijkunst is wereldberoemd, waar je ook bent in Afrika, nergens zal je fijner handwerk tegenkomen dan hier in Zimbabwe. Ze ruilen echter zonder problemen een reusachtig houten neushoorn of ander dier voor je slippers, zodat je voor kunstobjecten niet perse contant geld nodig hebt.

Deze mensen hebben moeilijke tijden gekend, ding dus niet te veel af. Maak je niet druk als ze vijf of zes euro vragen voor een item dat je graag wilt, want voor hen betekent dit werkelijk alles. Let wel op: vaak wordt er ebbenhout en ivoor gebruikt, deze producten moet je natuurlijk niet aanschaffen!

 

Combineer een rondreis door Zimbabwe met Afrikaanse buurlanden

Wist je dat je een rondreis door Zimbabwe makkelijk kunt combineren met andere Afrikaanse landen? Door de centrale ligging van Zimbabwe is het de perfecte start- of eindlocatie van jouw rondreis door Zuidelijk Afrika of Westelijk Afrika. Reis bijvoorbeeld van Victoria Falls naar Johannesburg, Victoria Fall naar Windhoek of van Nairobi naar Victoria Falls. Wil je meer weten over mogelijke reisroutes? Neem contact op met een van onze reisspecialisten!

 

Beste reistijd Zimbabwe

Hoewel Zimbabwe in de tropen ligt, en dus het hele jaar door warm behoort te zijn, is de temperatuur toch wat gematigd door de hoogte en binnenlandse positie van het land. Het warme en droge seizoen loopt is van augustus tot oktober en het regenseizoen loopt van november tot maart. De beste periode om het land te bezoeken in de maanden april, mei, augustus en september. 's Nachts kunnen de temperaturen dalen tot onder het vriespunt. Maak je een rondreis dan kan je Zimbabwe gemakkelijk combineren met de omringde landen, zoals Botswana en Zuid-Afrika. Bekijk meer informatie over de beste reistijd per maand bij onze reiskalender.

Maak een gratis (online) afspraak

Highlights van Zimbabwe

In Zimbabwe vind je vele bijzondere bezienswaardigheden. Maak je een rondreis door het land dan mag je bestemmingen als Victoria Falls en Hwange National Park zeker niet overslaan. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?