{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Mozambique

Gazelles in Mozambique | Rondreis Mozambique | KILROY
Vrouwen in Mozambique | Reis Mozambique | KILROY

Reizen naar Mozambique | Backpacken in Mozambique

Tijdens een rondreis door Zuidelijk Afrika is Mozambique de perfecte plaats om bij te komen op de stranden. De Portugese taal en de vele palmbomen geven bij de grensovergang al een heerlijk reisgevoel.

Meer weten over reizen naar Mozambique? Mail ons!

 

Maputo | De hoofdstad

Maputo ligt op slechts een uur rijden van de grens met Zuid-Afrika en nog een uur verder ben je al in het wereldberoemde Krugerpark. Plan een verblijf in Maputo in het weekend! Langs het strand heb je namelijk elk weekend beachparty's tot diep in de nacht met barbecues op het strand. Het is een mooie manier om in contact te komen met de lokale jongere bevolking. Vanuit het centrum is het ongeveer 10 km over de strandweg naar het midden van het feestgedruis. Vanuit Maputo reis je gemakkelijk met de bus verder naar Zavora, Inhambane en Vilanculos.

 

Strand in Mozambique

In Mozambique vind je uitgestrekte tropische stranden. De wateren van de Indische Oceaan bieden veel plezier, want duiken is avontuurlijk en de golven zijn perfect om te surfen en kitesurfen. Inhambane, een historische havenstad, is de stad waaruit je de meest afgelegen stranden kunt bezoeken. Het strandleven rondom Inhambane is bijzonder: de vissers werken hard om de ‘catch of the day’ te kunnen serveren. Op zoek naar rust? Ga dan richting Zavora of Barra. Tofo is een bruisend piepklein dorpje aan het strand met een centrale markt en een aantal duikscholen, surfscholen, barretjes en restaurants.

 

Duiken in Mozambique

The Big Five van het water spot je in Mozambique: je hebt elke dag kans mantaroggen, walvishaaien, schildpadden, dolfijnen en bultrugwalvissen te spotten. Het internationale onderzoekscentrum voor mantaroggen en walvishaaien bevindt zich in Tofo. In Tofo heb je een flink aantal duikscholen, maar de onderwaterwereld leidt er nog niet onder. Vanuit Tofo ben je zo in Zavora, een klein dorpje waar er met kleine groepen gedoken wordt. Het is zo kleinschalig dat de onderwaterwereld net doet alsof je er niet bent.

Tip voor de duikers: In Mozambique is de malariamug actief en is het dus belangrijk malariatabletten te slikken. Larium kan tijdens het duiken bijwerkingen geven, kies dus voor een andere.

 

Oceaansafari in Mozambique

In Barra, Tofo, Zavora en Vilanculos worden er dagelijks oceaansafari's gehouden. Als er een walvishaai, rog of een groep dolfijnen is gespot, maken de snorkelaars zich klaar om met de dieren te snorkelen. Van juni tot oktober is er een migratie van bultrugwalvissen langs Mozambique.

 

Surfen in Mozambique

Mozambique heeft een flink aantal surfspots voor beginners en ervaren surfers. De bekendste surfsites liggen bij Barra, Inhambane, Ponta do Ouro, Ponta Zavora en Tofinho.

 

Mercado's

Voordat je naar een van de stranden gaat is het verstandig vast eten en drinken in te slaan. Zowel in Barra als Tofo zijn de mogelijkheden beperkt tot de lodges, waar de prijzen duidelijk hoger liggen dan in de mercado's van Vilanculos, Inhambane en Maputo. Elke plaats heeft z'n eigen overdekte markt. Vaak centraal gelegen en te herkennen aan 'mercado' of 'mercado central' op de voorgevel van het gebouw. Hier vind je veel verse vis uit de Indische oceaan, veel groente en niet te missen houten dierenbeeldjes.

 

Beste reistijd Mozambique

De beste reistijd voor Mozambique is van augustus tot oktober. Het is regenseizoen tussen december en maart, met in februari extra kans op cyclonen. In april en mei verdwijnt de regen en wordt het droger. Juni, juli en augustus zijn de droogste, maar koudste maanden in Mozambique. November is erg onvoorspelbaar. Wil je bultrugwalvissen zien? Kom dan tussen juni en oktober naar Mozambique.

Tip: Zorg dat je voor je het land verlaat al je Meticais (valuta van Mozambique) hebt uitgegeven of omgewisseld! Zowel in de buurlanden als in Nederland kan je ze nergens meer kwijt.

Maak een gratis (online) afspraak

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?