{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Zambia

Luipaard op een open vlakte | Rondreizen Zambia | KILROY
Olifantje in South Luanga Valley | Rondreis Zambia | KILROY

Reizen naar Zambia

Voor een ultieme wildlife ervaring en de pure natuur van Afrika zullen er weinig landen zijn die beter in dit plaatje passen dan Zambia. Het is een groot land met relatief weinig inwoners, waardoor de natuur grotendeels onaangetast is gebleven. Tijdens jouw reis naar Zambia hoef je de nationale parken niet op te zoeken, want in Zambia lopen de olifanten, nijlpaarden, krokodillen en andere dieren gewoon vrij rond. Hotels of hostels zal je weinig tegenkomen, dus je zult voornamelijk kamperen in een tent of onder een klamboe. Het land behoort tot de armste landen ter wereld, maar juist door het ontbreken van alle luxe komt de puurheid van het leven naar boven. In Zambia wordt je simpelweg onderdeel van de natuur. Een fantastisch gevoel dat alleen in Afrika nog te vinden is. 

Kom langs voor persoonlijk reisadvies

 

Bezienswaardigheden Zambia

Begin je reis naar Zambia door naar de hoofdstad Lusaka te vliegen. Het land is sinds 1964 onafhankelijk en veranderde destijds de naam van Noord-Rhodesië naar Zambia. In Lusaka vind je hoge gebouwen en stoplichten, minibusjes, veel mensen op straat, grote reclameborden, een paar hoge gebouwen en daar omheen geen stoepen maar slechts het Afrikaanse zand. De stad is vooral handig om inkopen te doen en om vervolgens door te reizen naar een van de nationale parken en de Zambezi rivier.

 

Reizen over de Zambezi rivier

Er zijn verschillende mogelijkheden om een meerdaagse kanotocht over de Zambezi te regelen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw kamp op te slaan op de 'Kiambi campsite': een camping, met een zwembad en mooi uitzicht over de rivier. Tip: Neem een eigen klamboe mee, zodat je op de campings een leuke boomtak op kunt zoeken waar je jouw klamboe in kunt hangen. Een nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel en de dierengeluiden om je heen zal even wennen zijn, maar is zeker een ervaring die je niet snel zult vergeten!

De Zambezi rivier zit vol krokodillen en nijlpaarden, deze kunnen gevaarlijk zijn en daarom is het verstandig een gids mee te nemen. Het is een unieke ervaring om een paar meter naast jouw kano de nijlpaarden omhoog te zien komen of de krokodillen langs het water te zien zonnebaden. Langs het water kom je geregeld olifanten tegen die de verkoeling van het water opzoeken.

Als je op 'Elephant Sands Island' aankomt kun je zelfs naast olifanten kamperen. Wat is er nu heerlijker dan aan de oever van de Zambezi een Mosi biertje te drinken, terwijl je wacht tot de olifanten een paar meter verderop uitgegeten zijn? Het enige dat nog ontbreekt is de rest van de 'Big Five'. Voor die uitdaging is het 'South Luangwa National Park' de beste plaats om een poging te wagen.

 

Safaru in Zambia in South Luangwa NP

De Big Five bestaat uit de leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn. Het is de top 5 van dieren die het moeilijkst te doden zijn met een speer. Wil je de dieren in het South Luangwa National Park spotten, dan doe je dit het beste met een gids in vorm van een georganiseerde groepsreis door Zambia te reizen. Dan weet je zeker dat je veilig bent met een grote kans dat je wilde dieren spot!

 

Rondreis door Zambia

Er zijn meerdere rondreizen door Zambia die de wildlife in de nationale parken en het kanoën langs de Zambezi combineren met een bezoekje aan een ander land, zoals bijvoorbeeld de Victoria Falls op de grens met Zimbabwe. Livingstone is de grensplaats en aan de Zambiaanse kant kun je vanaf de top van de watervallen over de bijna 2 kilometer lange Zambezi rivier uitkijken. Het is een indrukwekkend gezicht hoe het water 100 meter de diepte in stort. In het droge seizoen van augustus/september kun je het water in om de waterval tot de rand te naderen. De Victoria Falls behoren nou eenmaal tot de meest spectaculaire watervallen ter wereld. Al met al zal Zambia je het authentieke Afrika gevoel geven!

 

Beste reistijd Zambia

Zambia grenst niet aan de zee, maar aan zeven andere landen. Het grootste gedeelte van het land heeft een warm Chinaklimaat. Dit klimaat houdt in dat de zomers erg regenachtig zijn, in de natste zomermaand valt zelfs minimaal 10 keer zoveel regen als tijdens de droogste wintermaand. Het jaar wordt dan ook onderverdeeld in een regen- en droogseizoen. De beste reistijd voor Zambia valt tijdens de droge periode (april tot en met november). Aan het begin van dit seizoen is het landschap prachtig groen, maar is de omgeving van de Victoria watervallen erg nat en kan het uitzicht slecht worden vanwege de waternevel. De maanden juli, augustus en september vormen de échte droge periode. De dagen zijn warm en zonnig en ideaal voor safari's, daarnaast zijn de watervallen in deze tijd het beste te bezoeken. Het hoogseizoen van Zambia loopt van mei tot en met augustus.

Meer weten? Mail ons!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?