{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Reizen in oktober

Nature's spa, Dode Zee in Jordanië | Beste reistijd oktober | Beste bestemmingen oktober | Reiskalender | KILROY

De beste bestemmingen met beste reistijd oktober

In oktober naar de zon? Dan wil je natuurlijk weten wat de beste reisbestemmingen zijn in deze maand. Als je in oktober op reis gaat, is het slim om de weersverwachting te bekijken voordat je vertrekt. De temperatuur daalt op veel plaatsen en er kan veel wind zijn en regen vallen in deze herfstmaand. Daarom helpen wij je op weg! Wij vertellen je waar het warm is en de zon schijnt in oktober. Een aantal van de beste bestemmingen voor oktober zijn:

Lees in deze reiskalender meer over onze reistips voor oktober. Staat jouw droombestemming er niet tussen? Geen nood. Er zijn nog veel meer plekken waar je het best naar kunt reizen in oktober. 

Kom langs voor meer reisadvies

Kan je ook in een maand eerder of later vertrekken? Kijk dan naar bestemmingen met beste reistijd voor reizen in september of reizen in november

Psst…
Als je in oktober een langere reis wilt plannen, raden we je aan om ruim voor jouw gewenste vertrekdatum te boeken. We kunnen je dan helpen bij het samenstellen van jouw droomreis, binnen jouw budget. Met ruim van tevoren denken we aan ongeveer 6-8 maanden (8-10 maanden voor reizen in het hoogseizoen) voor je vertrek beginnen met plannen en boeken! Here we go!

Kaart met beste reistijd oktober | Beste bestemmingen oktober | Reiskalender | KILROY

* De uitgelichte bestemmingen zijn onze favorieten voor de maand oktober. De blauw gemarkeerde regio's hebben ook oktober als beste reistijd.

Paragliden over Pokhara Lake?
Met deze rondreis krijg je de kans om super veel spannende activiteiten in India en Nepal te ondernemen! Paragliden, een vlucht over de Mount Everest én zeilen op de rivier de Ganges!
Lees hier meer!

Nepal

Of het in Nepal mooi weer is in oktober? Ja. In Nepal liggen de temperaturen in oktober tussen 24 en 28 graden, tenzij je de bergen in gaat en besluit te gaan klimmen. Maar ook dat is prima, want de weersomstandigheden in oktober zijn perfect voor het maken van trektochten in Nepal! Bovendien kies je een bestemming als Nepal natuurlijk niet alleen voor het weer.

De grootste festivals van Nepal worden gehouden in oktober, waaronder Dashain "de viering van de godin Durga" (5-10 oktober) en Tihar/Diwali "Het lichtfestival" (27 oktober). Het Diwali festival begint met het eren van dieren, zoals honden en koeien. Op de derde dag, de donkerste dag van het jaar, bezoekt de godin van de rijkdom allen die hun huizen op de juiste manier voor haar hebben opgefleurd. Meestal krijgt iedereen een bezoek wat wordt gevierd met vuurwerk. Tijdens het festival worden snoep en andere zoetigheden als cadeaus uitgedeeld.

Zoals eerder gezegd, is oktober perfect voor het maken van een trektocht in Nepal. Pak je tas in, trek goede schoenen aan en maak een flinke hike. Wist je dat 's werelds hoogste berg Mount Everest in Nepal ligt? Wil je iets unieks en spannends te gelijk doen? Maak een vlucht over Everest en zie deze reusachtige berg van bovenaf. Het leuke aan hiken in Nepal is dat je vaak van theehuis naar theehuis wandelt. Zo zie je niet alleen de schoonheid van de natuur, maar proef je ook een aantal van de beste theesoorten ter wereld.

Meer over Nepal? Kom langs

jaipur-india-hawa-mahal-close-up
Neem je camera mee!
Dit is een ideale reis voor cultuurliefhebbers, fotografen en iedereen die nieuwe mensen willen leren kennen. Reis naar onvergetelijke bestemmingen en maak prachtige foto's van The Pink City en Jaipur. Je leert hier van alles over de bijzondere geschiedenis, dit mag je niet missen!
Lees hier meer!

India

Misschien wel het meest kleurrijke land ter wereld is India. India is een van de beste bestemmingen om naartoe te reizen in oktober. Het is wel een van de drukste maanden van het jaar. Niet alleen omdat er in India 1 miljard mensen wonen (klinkt al druk op zich),  maar ook omdat de kalender vol staat met feestdagen en festivals. Er worden in oktober minstens 10(!) nationale festivals gehouden.

Een van de festivals die je moet meemaken, is het Samsara Himalaya Festival. Dit festival is niet alleen voor hippies, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in de Indiase cultuur en gebruiken. Yoga is oorspronkelijk afkomstig uit India en wordt in vrijwel het hele land beoefend. Maak je klaar voor een spirituele ervaring op het Samsara Himalaya Festival.

Is dit festival niks voor jou, dan kun je meedoen aan het Light Festival. Omdat dit festival wordt gevierd door Hindoes is het Light Festival vergelijkbaar met het Tihar festival in Nepal. Duizenden olielampjes verlichten vijf dagen lang alle huizen, wachtend op een bezoek van de godin van de rijkdom. Als je huis schoon is, zal ze langskomen. Dit wordt gevierd met vuurwerk, lekker eten, veel mensen en alles waar suiker in zit.

Kom langs voor persoonlijk advies

Dode Zee
De naam van dit meer klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, dus kan een rondreis door Jordanië daar goed verandering in brengen! Onderweg krijg je de kans om onder de grond te koken in de woestijn, met een boot te zeilen op de Rode Zee rijden of een ballonvaart te maken.
Meer info? Kijk hier

Jordanië

Zag je de foto hierboven aan de pagina en dacht je; hier wil ik naartoe? Dan is jouw volgende reisbestemminge Jordanië. Deze foto is genomen bij "Nature's spa" de Dode Zee. En wees niet bang. Dit meer heeft deze naam niet gekregen omdat er zoveel mensen hun leven hier hebben verloren. Het meer dankt de naam echter aan de grote hoeveelheid mineralen in het water, waardoor er geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen. Het is geweldige om hier een dip in te nemen. Zodra je het water ingaat, voelt het alsof je de controle verliest en blijf je uiteindelijk drijven als een badeendje. Men beweert dat het water en de modder in het modderbad ernaast wonderen doen voor de huid. Bedek je lichaam met modder en laat het opdrogen. Neem daarna weer een dip in het water en de spoel de modder van je af. Dobber op je rug in de Dode Zee en chill in nature's spa.

Jordanië behoort ook zeker tot het lijstje warme landen in oktober. De dagtemperatuur is gemiddeld 25 graden en in de nachten wordt het wordt wat kouder. Oktober is de beste reistijd voor Jordanië, omdat je er dan aan de 49 graden in de zomer kunt ontsnappen!

Wist je dat je in Jordanië kunt snorkelen en duiken in de Rode Zee? Bezoek ook zeker de highlights van Jordanië, zoals Petra, Wadi Rum, Jerash en Amman.

Meer over Jordanië? Mail ons

Wil je in oktober op reis, maar weet je niet waarheen?

No worries! Onze reisspecialisten helpen je bij het kiezen van de juiste bestemmingen en route. Wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect bij je past. Kom eens gezellig langs, dan kunnen we eens kletsen over je plannen, wensen en budget. Samen stellen we de ideale reis voor je op. Komt het je beter uit om eens te bellen, maak dan een telefonische afspraak. Jij beslist!

Kom eens langs

Wil je de beste reistijd per maand van de rest van het jaar zien?

⬅ Ga terug naar de reiskalender

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?