{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Uitzicht over de stad Amman| Reizen met KILROY
Uitzicht over de stad Amman, Jordanië | Reizen met KILROY

Reizen naar Amman

Als je per vliegtuig in Jordanië arriveert, zal de hoofdstad Amman zeer waarschijnlijk jouw eerste bestemming zijn. Bezoek het indrukwekkende Jerash ten noorden van de stad, geniet van het stadse leven en de vele mooie moskeeën. Wandel rond over de spannende soek of maak een dagtrip naar de Dode Zee. In Amman en omgeving valt genoeg te beleven! Amman is een wereldstad gebouwd op zeven heuvels. Oost-Amman is het historische centrum en is traditioneel in vergelijking met West-Amman. Dit deel van de stad is erg modern en stijlvol.
 
Amman is een van de meest ruimdenkende steden in het Midden-Oosten en is ook meer verwesterd dan grote steden in de omringde landen. Het heeft een grote verscheidenheid aan kunst en cultuur en veel Romeinse bezienswaardigheden, zoals het theater, het forum en de tempel van Hercules. Het land heeft geen wet die vrouwen of mannen dwingt zich op een bepaalde manier te kleden. Vrouwen zijn niet verplicht een sluier te dragen. Desondanks wordt er wel verwacht dat er gepaste kleding gedragen wordt in de gebieden waar erediensten worden gehouden. Dit geldt zowel aan de islamitische als aan de christelijke kant van Amman.

Kom langs en plan je reis

 

Bezienswaardigheden Amman

Heel veel reizigers bezoeken Jordanië om de stad Amman te bezoeken. Veel van het toerisme is gefocust op het oudere centrum van de stad, dat gecentreerd ligt om de oude soek en de Koning Hussein Moskee. Een bezoek aan de Citadel geeft je een goed beeld van de omgeving. Na afloop kan je afdalen naar het oude Romeinse amfitheater waar ruimte is voor 6000 toeschouwers. Het theater is ergens tussen 138 en 161 na Christus gebouwd aan de zijkant van de berg en is nu nog steeds in gebruik voor culturele evenementen en sport.

Vanaf het Romeinse theater kan je door blijven lopen richting het centrum dat zich ontluikt onder de Citadel. Hier vind je kleine winkeltjes en leuke markten. Amman is een basis voor veel juweliers en souvenirwinkels. Zoals al eerder genoemd is Jordanië een erg vrij land, waar alcohol wel toegestaan is, maar niet veel gedronken wordt. De meeste nachtclubs en bars zul je vinden in West-Amman in een gebied dat Abdoun heet.

 

Wat te doen in Amman

Amman is de plek waar een paar van de grootste moskeeën van het Midden-Oosten gevestigd zijn. Een moderne is de enorme Koning Abdullah I moskee, met bovenop een blauwe koepel van mozaïek. Dit is de enige moskee in Amman waar ook niet-moslims naar binnen mogen en je als reiziger een kijkje kan nemen.

Er zijn veel dingen om te zien en te doen in en rond Amman. Met de korte afstanden en Amman als basis is het uitermate geschikt voor verschillende dagexcursies en rondreizen. De antieke oude Romeinse stad van Jerash is maar een uur rijden en ook de Dode Zee kan je in dezelfde tijd bereiken. De berg Nebo, waar Mozes het beloofde land heeft gezien en daar ook is gestorven, kom je tegen op weg naar de Dode Zee. Ook Petra is niet langer dan 2 uur rijden vanaf Amman.

Taxi's, taxi's en nog eens taxi's. Deze ritten zijn zo goedkoop in Amman, dat je jezelf de moeite kan besparen om een lokale bus te nemen. Veel taxi-chauffeurs weigeren om een meter te gebruiken, dus zorg dat je een prijs afspreekt voordat je instapt. Voor dagtochten zijn de taxi's opnieuw de beste optie om je te laten vervoeren.

 

Beste reistijd Amman

Amman heeft een koud steppeklimaat met warme droge zomers en milde winters waarin neerslag valt. Typerend voor de winters in Amman is dat er door de hoogteverschillen in de stad, regen kan vallen in bijvoorbeeld het centrum (op een hoogte van 776 meter), terwijl het in het westen van Amman (op een ongeveer 1200 meter hoogte) op dat moment aan het sneeuwen is.

Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?