{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Lichtjes bij Petra, Jordanië | Reizen naar KILROY
Kloof in Petra, Jordanië | Reizen met KILROY

Reizen naar Petra

Petra, dat in het Grieks ‘kloof in de heuvel’ betekent, is een historische stad in Jordanië en staat bekend om de uit de rotsen gehakte architectuur. De stad hoort ook bij de zeven nieuwe wereldwonderen. Wanneer je naar Jordanië afreist, moet je Petra absoluut gezien hebben en het is daarom ook een van de hoofdattracties van het land. De Nabateeërs bouwden Petra als hun hoofdstad rond 100 voor Christus. De stad bleef onbekend voor de westerse wereld tot 1812. De Zwitserse ontdekkingsreiziger Johann Ludwig Burckhardt bracht het westen op de hoogte van de stad. Petra werd beschreven als 'een rozerode stad half zo oud als de tijd zelf'. Sinds 1985 staat Petra op de werelderfgoedlijst van UNESCO als 'een van de meest waardevolle culturele eigendommen van de menselijke culturele erfenis'.

Kom langs voor persoonlijk reisadvies

 

Wadi Musa

Petra ligt slechts 3 uur rijden vanaf de hoofdstad Amman. Het dorp Wadi Musa (Vallei van Moses) fungeert als uitvalsbasis voor overnachtingen en rondreizen naar Petra. Het dorp is opgekomen om en rond Petra en vormt een verzameling van hotels, restaurants en winkels met een lengte van 5 kilometer van Ain Musa tot aan de hoofdingang van Petra. Na de vredesovereenkomsten van Jordanië met Israël in 1994, is Wadi Musa een grote toeristische trekpleister geworden en is van een kleine stad met weinig bezoekers en een Bedoeïenengemeenschap naar een drukke plek met een overdosis aan bezoekers met geld veranderd.

 

Bezienswaardigheden Petra

Er zijn meer dan 800 geregistreerde bezienswaardigheden, inclusief 500 graven in Petra, maar de belangrijkste is de Khazneh, de Schatkamer. Vanaf de ingang brengt een 800 meter lang pad je naar beneden door een gebied dat Bab as-Siq wordt genoemd (ingang van de Siq). Het gebied van 1,2 kilometer begint bij een opvallende brug die een onderdeel is van een nieuwe dam. De ingang van de Siq werd eerst aangeduid met een monumentale Nabatese boog. De boog heeft het overleefd tot en met het einde van de 19e eeuw en sommige overblijfselen zijn nu nog te zien.

De Siq is een versmald pad dat varieert in breedte van 2 tot 5 meter. In de Siq torenen de muren van gesteente soms meer dan 200 meter boven je uit. De gaten in de muren zijn gemaakt om water door te laten naar Petra. De Siq is geen kloof, het is eigenlijk één blok gesteente dat gespleten is door tektonische krachten. De Siq lijkt oneindig en het gevoel van spanning groeit wanneer je steeds dichterbij de schatkamer komt.

Het klooster Al-Deir is qua vormgeving vergelijkbaar met de Schatkamer, maar het is veel groter. Met een breedte van 50 meter en een hoogte van 45 meter is het zeer indrukwekkend. De wandeling vanaf de Schatkamer naar het klooster is een 2 uur durende klimtocht. Al-Deir heeft zijn naam te danken aan de kruizen die ingegraveerd zijn in de binnenmuren, waarop het lijkt alsof dit ooit een kerk is geweest. De spectaculaire klim over een rotsachtige pad, kan erg zwaar zijn in de hitte. Wees dus goed voorbereid!
 
Al-Habis, de Kerk van Petra, Qasr al-Bint, de Grote Tempel, en het Theater zijn ook zeker de moeite waard. Alles doemt op als je op de weg loopt van de Schatkamer naar het klooster. Als je alle bezienswaardigheden van Petra wil zien, houd er dan rekening mee dat je wel een paar dagen nodig hebt. Plan je bezoek goed en bedenk van tevoren welke bezienswaardigheden op jouw bucketlist staan.

 

Reistips

Sta vroeg op zodat je het gebied in kan wanneer de hekken om half 7 's ochtends opengaan. De indrukwekkende wandeling naar de Siq en de prachtige Schatkamer zijn beter om te bekijken met zo weinig mogelijk mensen om je heen. De shuttlebusjes en toeristen arriveren rond 9/10 uur en dan ziet het gebied helemaal zwart van de mensen. Ook is het 's morgens nog wat koeler, wat de wandeling makkelijker maakt.

 

Beste reistijd Petra

Petra heeft een warm woestijnklimaat met grote temperatuursverschillen en weinig neerslag. De zomers zijn er warm, maar zelden echt heet. De nachten kunnen zelfs na de heetste dagen aan de koele kant zijn. Tijdens de zomermaanden is het in Petra kurkdroog weer. De winters zijn er fris en nachtvorst komt regelmatig voor. In de wintermaanden valt er een klein beetje neerslag.

Mail ons voor meer informatie

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?