{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Wereldreis kosten

bali-ricefields-guy-planning-worldtrip-costs-cover

Hoeveel kost een wereldreis ongeveer?

De meest gestelde vraag tijdens het plannen van een reis: aan welk budget moet ik denken? Een algemene formule om je budget te berekenen is er helaas niet. Er spelen namelijk heel wat factoren een rol, van je persoonlijke situatie en wensen tot de reistijd, je voorkeur voor comfort, enzovoort. Maar hier vind je enkele tips die je misschien een beetje in de goede richting kunnen sturen.

Budget per land

Wanneer je op reis gaat, is het handig om een inschatting te hebben van hoeveel het dagelijks leven je ongeveer per persoon zal kosten. Hieronder zie je per land of werelddeel waar je ongeveer rekening mee kunt houden.

Azië €1250 per maand
Australië €2500 per maand
Nieuw-Zeeland €2000 per maand
Noord-Amerika €2500 per maand
Zuid-Amerika €1400 per maand
Afrika €1400 per maand

*Deze budgetten zijn een schatting per maand en exclusief vliegtickets

Wisselkoers

Let op! Wisselkoersen veranderen continu. Dat betekent dat de waarde van de euro meer of minder kan zijn in een andere valuta. Veranderingen in de wisselkoers kunnen een groot verschil maken op de kosten van je reis. Houd daarom altijd goed de wisselkoers in de gaten zodat je niet voor verassingen komt te staan. Soms zijn de wisselkoersen gunstig en kan je meer doen voor hetzelfde geld.

Kosten vóór vertrek

Zodra je begint met het plannen van je (wereld)reis krijg je gauw te maken met verschillende kosten die je al in België kwijt bent. Denk aan je vliegticket, visa, verzekeringen en meer! Lees hier met welke kosten vóór vertrek je nog rekening moet houden.

Kosten tijdens je reis

Naast de dagelijkse kosten zoals accommodatie, eten en drinken moet je ook rekening houden met hogere kosten voor geplande en ongeplande activiteiten. Het is dus heel belangrijk om een goed budget te hebben en plaats te houden voor onvoorziene kosten tijdens je reis

Sparen, lenen en werken

Een paar maanden tot een jaar rondreizen is uiteraard niet gratis. Tenzij je goede sponsoren hebt, moet je dus aan de slag om genoeg geld bijeen te sparen voor je reis. Dit kun je doen door te sparen, te lenen of onderweg te gaan werken.

Tips voor het bepalen van je reisbudget

Bij het plannen van je reisbudget kunnen de volgende algemene tips goed van pas komen:

  • Zet van tevoren alle beoogde kosten op papier. Dat geeft je visueel een goed beeld van het totale budget dat je nodig zult hebben.
  • Maak een verdeling tussen kosten vóór vertrek en kosten tijdens je reis.
  • Zorg dat je een creditcard hebt. Het bespaart je veel ellende en zorgt voor een buffer.
  • Zorg dat er enkele thuisblijvers van je financiële situatie op de hoogte zijn, zodat zij kunnen bijspringen als er iets mis zou gaan.
  • Hou 10% reserve als buffer voor onvoorziene uitgaven.
  • Met z'n tweeën reizen is per persoon goedkoper dan alleen.
  • Zorg dat je altijd wat cash op zak hebt. Genoeg voor een taxiritje of overnachting. Zeker in armere landen sta je sterker als je contant kunt betalen en je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je niet meer op zoek hoeft te gaan naar een bankautomaat.

Een budget is persoonlijk, waardoor het moeilijk is om een nauwkeurig advies te geven. Uiteraard kunnen wij je altijd tijdens een afspraak persoonlijk advies geven over je budget. Maak wel van te voren even een afspraak, dan zijn we zeker dat we alle tijd voor je hebben.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?