{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Kosten voor vertrek

backpack-wooden-bench-view-planning-costs-before-trip-cover

Welke kosten maar je voor vertrek

Zodra je een planning hebt gemaakt, zijn er verschillende kosten die je in Nederland al kwijt bent, nog vóór je op reis kunt vertrekken. Denk maar aan kosten voor vaccinaties, reisartikelen, een rugzak, visum, vliegtickets, reisverzekeringen en vooraf geboekte tours, accommodatie en vervoer. Deze uitgaven zijn vrij simpel om te voorspellen, dus daar kan je alvast eenvoudig rekening mee houden.

Vliegticket

De kosten van je vliegtickets zijn afhankelijk van het seizoen, de vliegtuigmaatschappij, de beschikbaarheid en de bestemmingen. Goedkope vliegtickets boek je in het laagseizoen. Het voordeel van reizen in het laagseizoen is dat er dan minder toeristen rondlopen. Maar houd dan wel rekening met het weer van je bestemming. Ook boek je best je vliegticket zo ver mogelijk van te voren, aangezien de beschikbaarheid één van de grootste factoren is van de prijs van een vliegticket.

Check onze vliegtickets online voor een overzicht van actuele prijzen voor retourtickets. Een wereldticket boek je bij ons al vanaf €2500. De gemiddelde kosten voor een wereldticket met 5-8 stops liggen tussen €3000 en €4000.

Tip! Boek vliegtickets doordeweeks en vermijd het weekend. Vliegtuigmaatschappijen spelen er op in dat er in het weekend mensen meer tijd hebben voor het boeken van vliegtickets.

Vooraf accommodatie, tours, activiteiten en vervoer boeken

Als je veel vooraf boekt, heb je deze kosten maar alvast gemaakt. Je bent dan minder tijdens je reis kwijt. Hoewel je hierdoor tijdens je reis wellicht iets minder flexibel bent, worden de kosten van je reis wel overzichtelijker. Als je je vertrekdatum weet, kan je onze Travel Specialists om advies vragen voor leuke tours of activiteiten en andere tips.

Visum

De kosten voor een visum zijn afhankelijk van het land en de duur van je verblijf. Zo zit er bijvoorbeeld al een heel groot verschil tussen Cambodja en Rusland. Zoek ruim van te voren dus goed uit hoeveel een visum gaat kosten. Lees hier meer informatie over je visum.

Vaccinaties en medicatie

Houd voor vaccinaties altijd een budget van 150 tot 250 euro vrij, afhankelijk van de bestemmingen en je eerdere vaccinaties. Onze ervaring is dat de kosten hiervoor altijd tegenvallen. Malariapillen kosten bijvoorbeeld al snel 2 tot 4 euro per dag, afhankelijk van welk type je nodig hebt.

Je uitrusting: backpack, slaapzak, regenjas,…

Zonder backpack wordt backpacken wel erg lastig, tenzij je een koffer meeneemt, maar dan is het geen backpacken meer en die kunnen soms best onhandig zijn op reis. Een goede backpack kost tussen de €100 en €250. Dit is afhankelijk van het merk, type, grootte en jouw wensen.

Daarnaast heb je nog enkele andere kosten zoals: goede schoenen (80 tot 150 euro), een slaapzak (50 tot 150 euro), een regenjas (50 tot 100 euro) en kleinere aankopen zoals een slotje voor je rugzak, een zaklamp en anti-muggenmelk. Gemiddeld ben je voor 400 tot 600 euro wel voorzien van een uitrusting. 

Zet de kosten op een rijtje en begin vroeg met sparen

Er komen nogal wat kosten bij kijken voor die droomreis, maar niet getreurd, er zijn zat apps die je kunnen helpen sparen. Zet bijvoorbeeld een Potje op voor jouw droomreis. De gratis Potje app helpt travel buddies, vrienden, stellen en gezinnen om samen te sparen voor een mooie en onvergetelijke reis. Krijg inzicht in al je uitgaves, zodat je precies weet hoeveel je opzij kan zetten voor jouw spaardoelen. Potje maakt gezamenlijk sparen makkelijk, overzichtelijk en leuk! Zo zijn er uiteraard nog meerdere gratis apps, tips & tricks die je kunnen helpen sparen voor jouw droomreis. Maar uiteindelijk komt het erop neer dat als je echt heel graag ergens heen wil reizen, je nooit vroeg genoeg kan beginnen met sparen!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?