{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


6 ongerepte natuurwonderen in Zuid-Afrika

Cederberg Mountains in Zuid-Afrika | KILROY

Verborgen parels ontdekken in Zuid-Afrika

Droom jij ervan de meer verborgen plekjes van een reisbestemming te ontdekken? Wij ook! Wij houden ervan gebieden te ontdekken waar je geen massa's toeristen tegenkomt en waar je de echte schoonheid van het land ontdekt. Op een plek aankomen waar je zo goed als alleen bent, geeft je toch een extra speciaal gevoel. Bovendien zijn deze locaties ontzettend indrukwekkend. In Zuid-Afrika vind je verschillende ongerepte natuurgebieden en indrukwekkende parken. Hieronder hebben we 6 plekken in Zuid-Afrika voor je op een rijtje gezet die jij aan jouw reisplannen kan toevoegen.

Klaar om jouw reis door Zuid-Afrika te plannen?

Dolphin Coast

Ongeveer 40 km ten noorden van Durban vind je Dolphin Coast. Bekend, de naam zegt het al, vanwege de grote hoeveelheid dolfijnen die je hier kan spotten. Ben je van plan een roadtrip langs de kust te maken, dan is dit de plek voor een tussenstop. Relax in het gezellige stadje Ballito, vlak aan de kust, en zorg er voor dat je tijd hebt voor een bezoekje aan het strand. Thompsons Bay Beach is zeker een aanrader.

Uitzicht over Thompsons Bay in Zuid-Afrika | KILROY

Valley of Desolation

250 km ten noorden van Port Elizabeth, middenin Camdeboo National Park, bevindt zich dit natuurwonder. Vanaf de top kijk je uit over 120 meter hoge verticale rotskliffen, die recht uit de grond lijken te komen. Als je geluk hebt, kan je hier ook de bedreigde Cape Mountain Zebra spotten. Deze rotsformaties zijn het gevolg van vulkanische activiteit en 100 miljoen jaar erosie. 

Het beste tijdstip om deze locatie te bezoeken is bij zonsopgang. Dus zorg ervoor dat je vroeg uit de veren bent en start je dag met dit indrukwekkende uitzicht over Valley of Desolation. 

Klaar voor meer avontuur? Maak dan een hike in Camdeboo National Park. 

Uitzicht over de Valley of Desolation in Zuid-Afrika | KILROY

Wil jij op reis naar Zuid-Afrika?

Tsitsikamma National Park

Van het ene indrukwekkende nationale park naar het andere. Als je van plan bent de Garden Route (Tuinroute) roadtrip in Zuid-Afrika te maken, dan kom je onderweg langs Tsitsikamma National Park. De bekende Storms River Suspension Bridge vind je ook in deze omgeving.

Deze locatie is perfect voor reizigers op zoek naar actie. Zo kan je hier ziplinen en kanoën! Voor een echte adrenalinekick, kan je ook bungeejumpen van de Storms River Suspension Bridge.

Rotskliffen in Tsitsikamma National Park in Zuid-Afrika | KILROY

Die Hel

Die Hel, oftewel 'De Hel', is een nog onaangeroerde vallei gelegen in Swartberg Pass, in het zuidelijke deel van Zuid-Afrika. De vallei is gelegen binnen in Swartberg Nature Reserve en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze plek is niet gemakkelijk bereikbaar, maar als je er eenmaal bent zul je meteen begrijpen waarom deze trip zo de moeite waard is. 

Deze plek wordt ook wel de Gamkaskloof genoemd, maar 'De Hel' klinkt natuurlijk wel wat cooler.

Uitzicht over Gamkaskloof of Die Hel in het Swartberg Nature Reserve in Zuid-Afrika | KILROY

Blyde River Canyon

Als je op zoek bent naar een van de spectaculairste uitzichten van heel Zuid-Afrika, dan is  Blyde River Canyon 'the place to be'. Deze canyon is een van de meest spectaculaire gebieden die je kan vinden in het noordoosten van het land. De kloof is erkend als de grootste groene canyon ter wereld. Ondanks sommige toeristische plekken is het hier echt onwijs mooi!

Geniet van deze prachtige omgeving op een van de verschillende indrukwekkende uitzichtpunten. De imposante Blyde River Canyon bevindt zich in het noordelijk deel van de Drakensbergen. Deze reusachtige kloof is ongeveer 26 km lang en heeft een gemiddelde diepte van 750 meter. Daarmee is het de tweede langste canyon van Afrika.

De canyon ligt niet zover van Krugerpark en is het best te bereiken vanaf Johannesburg. Reis je hier naartoe, dan raden we je zeker aan hier te stoppen.

Uitzicht over Blyde River Canyon in Zuid-Afrika | KILROY

Buffalo Bay Beach

In een van de meest zuidelijke delen van Zuid-Afrika, ongeveer 5 km ten zuiden van de Garden Route (Tuinroute), vind je dit prachtige strand van Buffalo Bay. Het is de perfecte locatie om even te relaxen en je batterijen op te laden. Als je van surfen houdt, dan zit je hier goed. Buffalo Bay Beach staat bekend om de goede surfcondities.

Uitzicht over Buffalo Bay Beach in Zuid-Afrika | KILROY

Meer info over reizen naar Zuid-Afrika

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?