{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Kruger National Park

kruger-national-park-lioness-sidebar
kruger-national-park-two-giraffes-cover

Op safari in het Kruger Park | The Big Five in Zuid-Afrika

Wat het doel van jouw reis in Zuid-Afrika ook is, een safari hoort erbij. Oog in oog staan met olifanten, giraffen, nijlpaarden en andere wilde dieren zal je dat nooit meer vergeten. Tijdens het overnachten in het Kruger Park hoor je het gebrul van de leeuwen en lijkt het alsof ze vlakbij de tent lopen. In werkelijkheid lopen de leeuwen ongeveer een kilometer van jouw slaapplek. De geluiden van de savanne zijn een ervaring die je nooit zult vergeten. Het geritsel, gegrom en getjirp gaat door totdat de zon aan de horizon verschijnt.

Maak een afspraak

 

Camera in de aanslag

In het Kruger National Park kun je onder meer impala's, zebra's, giraffen en olifanten spotten. Voor de roofdieren moet je toch echt vroeg je bed uit, die slapen gedurende de dag. Er is altijd en overal genoeg te zien! Het is een absolute aanrader om met een gids door het park te rijden. Zij kennen de dieren en het park als geen ander. Zo weet een gids een mannetjes giraffe van een vrouwtje te onderscheiden en kunnen aan de hand van de uitwerpselen zien welke beesten wat gegeten hebben en waar ze zich ophouden.

 

Nachtsafari

De hitte van de dag brengt dieren naar de drinkplaatsen. Apen en wilde zwijnen hangen meestal rond de modderpoel en gaan alleen aan de kant als de olifanten hun deel van het kostbare water opeisen. Wanneer het donker wordt, verandert het park in een kakofonie van geluiden, dramatische gevechten en rooftochten. Nu kan het spotten met een grote schijnwerper beginnen. Was dat een cheeta in die boom?

 

Excursies naar het Kruger Park

Je hebt min of meer twee keuzes als je op kurgerparksafari wilt. Zo kun je de trip ruim van tevoren plannen, een auto huren en vanuit Johannesburg naar het Kruger Park rijden. Er is enige moed voor nodig, maar de vier uur durende rit ernaartoe is ook meer dan de moeite waard. Er zijn verschillende kampeermogelijkheden en huisjes in het park, of ga overnachten buiten het park. Wees ervan bewust dat als je ervoor kiest zelf door het park te gaan rijden je niet alle dieren ziet die je graag zou willen spotten. Daarom raden we aan om een safari door Kruger van tevoren te boeken, omdat de gidsen een enorm verschil maken in de beleving van alles om je heen. De gidsen hele dag met elkaar communiceren waar de dieren zich bevinden.

Via KILROY boek je een goedkope een leuke tour door het Kruger Park. De professionele tourleaders vertellen je een hoop over de dieren en hun gedrag en over de enorme diversiteit aan planten die je tegenkomt. Kies je voor de flexibele backpacker Baz Bus Flexi 1 of 2 dan is een vierdaagse safari door het Kruger Park inbegrepen.

 

Beste reistijd Kruger Park

Denk bij het plannen van safari's aan het vermijden het regenachtige weer om het meeste uit jouw reis te halen. De Zuid-Afrikaanse zomer (november t/m februari) is de beste tijd om het Kruger park te bezoeken, omdat de dieren in deze tijd het beste zichtbaar zijn. Het hoogseizoen voor dit gebied is van december t/m januari, mede omdat de lokale bevolking dan vakantie heeft.

Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?