{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Pinguïns in Ushuaia | Reizen met KILROY
Zeehonden in Ushuaia | Reizen met KILROY

Reizen naar Ushuaia | Bezienswaardigheden en de beste reistijd

De stad Ushuaia is letterlijk het einde van de wereld. De prachtige omgeving van de zuidelijkste stad ter wereld staat garant voor veel activiteit. Je kunt er wandelen door het onwerkelijke landschap en genieten van de dieren die hier leven, of start hier een cruise naar Antarctica.

Kom langs en plan je reis

 

Bezienswaardigheden Ushuaia

De omgeving van de stad Ushuaia is uitermate geschikt voor de actieve reiziger. Hier ga je niet achterover leunen met een boekje. Gletsjers, natuurparken, een enorme variëteit aan dieren: alles is hier de moeite waard. Je kunt hier trouwens ook op een cruiseschip stappen en de tocht naar Antarctica maken. Dat wil toch iedereen een keer meemaken?

De grootste attractie deze stad, is echter wel dat het de meest zuidelijke stad ter wereld is. Je vindt hier een paar kleine, leuke musea maar het is vooral de omgeving die ervoor zorgt dat je geen spijt krijgt van de lange reis hiernaar toe. De stad is omsingeld door de toppen van de Andes en wordt begrensd door het Beagle Kanaal. Als je hier bent, voel je je als in een sprookjeswereld en je hoeft je niet te schamen als je met open mond om je heen staat te kijken. Ze noemen het hier niet voor niks het 'einde van de wereld'.

 

Wat te doen in Ushuaia

De omgeving maakt het mogelijk om lange wandeltochten te maken en te trekken door het ruige heuvellandschap. Onderweg passeer je meren en rivieren en trek je door wouden. Je kunt ook naar de gletsjer Glaciar Martial. Daar is het optimaal genieten van het geweldige uitzicht over de stad en het Kanaal.

Wat ook leuk is om te doen is een opwindende tour met een boot. Je komt dan oog in oog met kolonies pinguïns, zeeleeuwen en vogels die een tochtje maken vanaf een van de nabij gelegen eilanden.

Naast deze activiteiten is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te skiën. Het skiseizoen loopt van juni tot oktober. Of laat jezelf dan eens voorttrekken over de paden door een hondenslee.

 

Antarctica

De haven van Ushuaia is het ideale beginpunt van een trip naar Antarctica. Het is best duur, zo'n cruise in deze omgeving, maar het is meer dan de moeite en het geld waard. Mocht je dus nog ergens wat geld over hebben, vlieg dan naar Ushuaia (er is een internationaal vliegveld). Omdat het water in de winter is bevroren, varen er alleen schepen in de zomer, dat wil zeggen tussen november in maart (het is natuurlijk het zuidelijk halfrond). In deze periode is het weer het beste en zijn de dagen lang. En niet zomaar een beetje lang, het is 24 uur per dag licht!

 

Tierra del Fuego

Tierra del Fuego (Vuurland) is een nationaal park en er liggen hier vele smalle en vrij makkelijk begaanbare paden voor dagtrips. Ondanks het feit dat het park best groot is, wordt je maar toegelaten tot een klein gebied. Kom dus niet aanzetten met het idee dat je een meerdaagse wandeltocht gaat maken, want dat zit er niet in. Het uitzicht over de baaien en wouden is in één woord fantastisch en dit maakt je dagtrip helemaal top. Er leven ontzettend veel soorten vogels dus vogelspotters zullen hier de tijd van hun leven hebben. Er is zelfs kans dat je een albatros of condor ziet vliegen. Je hoeft natuurlijk geen vogelspotter te zijn om dat te waarderen.

 

Beste reistijd Ushuaia

Ushuaia heeft een hooggebergteklimaat. In de zomermaanden valt gemiddeld de meeste regen. De beste reistijd voor Ushuaia zijn de maanden december, januari en februari. In deze periode zijn de temperaturen het hoogst en is de regenval minder. Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

Onze reisadviseurs vertellen je graag meer over reizen naar Ushuaia.

Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?