{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Kakadu National Park

Vogels in Kakadu National Park, Australië | Reizen met KILROY
Uitzicht over Jim Jim Falls in Kakadu National Park, Australië | Reizen met KILROY

Kakadu National Park bezoeken

Een trip naar Kakadu National Park in het noorden leert je het 'echte' Australië kennen. Het grootste nationale park van Australië bestaat uit zandstenen kliffen, enorme watervallen en een indrukwekkende flora en fauna. Het gebied is vooral bekend om haar vele - en grote! - krokodillen, maar er leven ook koala's, kangoeroes en vele andere dieren in dit gebied. Als je er bent begrijp je snel waarom Kakadu op de werelderfgoedlijst van het UNESCO staat! Kakadu National Park is een van de hoogtepunten van Australië. Het nationale park ligt in de staat Northern Territory en een paar honderd kilometer ten oosten van Darwin. Dit is dé plek om de echte Australische woestijn te verkennen. Het is een fascinerende plek, waar veel bijzondere dieren leven. Het gebied staat vooral bekend om de grote aantallen krokodillen die er leven. 

Kom eens langs en plan je reis

 

Reizen naar Kakadu National Park

De uitvalsbasis voor een bezoek aan Kakadu National Park is Darwin, de hoofdstad van Northern Territory. Vanuit Darwin kun je met de auto naar het park, maar je kan in Darwin ook een van de vele avontuurlijke tours boeken. Het voordeel van deze tours is dat je wordt begeleid door lokale gidsen. Een deel van de gidsen is Aboriginal, de oorspronkelijke bevolking van Australië. Zij kennen het gebied zo goed dat ze precies weten waar de mooiste dieren leven en waar je de meest bijzondere landschappen kan zien. Niet alleen de natuur is bijzonder in Kakadu. De vele rotstekeningen in het park zijn een culturele erfenis van de inheemse bevolking, waardoor de plek ook historisch zeer interessant is. Je kan gemakkelijk een hele week in dit park spenderen, maar in een paar dagen kun je ook al veel zien.
 
Kakadu National Park ligt in de regio Arnhem Land, een uitgestrekt en ongerept grondgebied dat het grootste deel van Northern Territory beslaat. Er zijn hier veel tropische stranden, wilde rivieren en fascinerende kloven, maar pas op voor de zoutwaterkrokodillen en andere gevaarlijke dieren. Je kan dus niet overal zomaar gaan zwemmen!

 

Hoogtepunten in het Kakadu National Park

Er zijn een heleboel plekken die je gezien moet hebben in Kakadu. De Jim Jim en Twin watervallen zijn allebei een indrukwekkend schouwspel. Deze prachtige watervallen zijn ongeveer 215 meter hoog. Het water valt van de zandstenen kliffen in een helder natuurlijk zwemwater. In dit water leven geen krokodillen en op sommige plekken kun je zwemmen, maar check het altijd eerst even bij jouw gids! Deze meren worden omgeven door een prachtige natuur, vaak lijkt het alsof je in het paradijs bent beland!

Ook Nourlangie is leuk om te bezoeken. Dit is een gebied aan de rand van Arnhem Land waar veel Aboriginals leven. Hier vind je de mooiste grotschilderingen van Kakadu. Deze schilderingen zijn gemaakt in de dieprode zandstenen rotsen en soms zijn ze versierd met oranje, zwarte en witte verf. Als je er bent is het niet moeilijk om te begrijpen waarom deze plek zo belangrijk is voor de Aboriginals.

Een bezoek aan Gunlom mag niet ontbreken als je in de buurt bent. Dit is een adembenemende richel in de rotsen met een waterval die een zwemmeer vormt. De steile wandeling langs Waterfall Walk is ook erg bijzonder.

Er is nog veel meer te zien in Kakadu, bijvoorbeeld Ubirr en Maguk. Dit zijn voorbeelden van rustigere en minder toeristische delen van het park. Maguk ligt in het zuidelijke deel van het park, terwijl Ubirr met haar vele grotschilderingen ongeveer 40 km ten noorden van de hoofdweg in Kakadu ligt, de Arnhem Highway.

 

Beste reistijd Kakadu

In de regentijd is het heel nat in deze streek. Het natte seizoen loopt van november of december tot april. Tijdens deze periode is een bezoek aan Kakadu moeilijk vanwege de overstromingen en het onweer. In deze tijd van het jaar zijn er dan ook veel watervallen, terwijl aan het einde van het droge seizoen (september tot november) de watervallen minder indrukwekkend zijn. Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

Meer weten? Mail ons

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?