{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Ayers Rock | Uluru

Reizen naar Ayers Rock | Uluru
Reizen naar Ayers Rock | Uluru

Reizen naar Ayers Rock | Uluru

In het midden van Australië vind je een grote rode berg, Uluru. Deze reusachtige rotsformatie is ook wel bekend onder de naam Ayers Rock. Uluru bevindt zich in het Noordelijk Territorium, dat vanwege de roodkleurige grond ook wel het Rode Centrum genoemd. De inselberg is het bekendste icoon van Australië en trekt jaarlijks enorm veel reizigers. Uluru is tevens de heilige grond van de Aboriginals, de inheemse bevolking van Australië. Deze 348 meter hoge rots is een prachtig wonder, vooral bij zonsopgang en zonsondergang. Kan jij niet wachten om Uluru in levende lijve te zien?

Maak een afspraak

 

Kleurenpatronen

Het meest speciale aan Uluru zijn de veranderende kleuren. In de ochtendmist heeft de rots een oranje gloed, het daglicht geeft Uluru een zachte okerkleur en wanneer de avond invalt worden de kleuren donkerder: van lichtbruin tot donkergrijs. Reizigers uit alle windstreken verzamelen zich rond de rots tijdens zonsopgang en zonsondergang. Er hangt een magische sfeer rond de rots om 4 uur 's ochtends en enthousiaste reizigers staan hier graag heel vroeg voor op. De lange reis naar Ayers Rock is het zeker waard.

 

Rondje om Uluru (Ayers Rock)

Wil je de rotsformatie van dichtbij bekijken en je bent niet vies van een stevige wandeling, dan is het mogelijk om de rots heen te lopen. Het is een wandeling van 10 kilometer en onderweg vind je verschillende borden met informatie over de geschiedenis van de Aboriginals. Het parkbeheer is heel strikt als het gaat om het beklimmen van Uluru. In het verleden zijn sommige reizigers dodelijk verongelukt. Daarnaast zijn de Aboriginals er niet erg te spreken over het feit dat reizigers hun heiligdom beklimmen. Houd er rekening mee dat het inmiddels verboden kan zijn om de rots te beklimmen.

 

Natuurschoon in de omgeving

Uluru is niet het enige natuurspektakel wat hier de moeite waard is. Vlakbij vind je een andere grote rotsformatie, Kata Tjuta, oftewel Mount Olga of The Olgas. En 300 kilometer ten noordoosten van Uluru is een National Park genaamd Kings Canyon; een kloof in de aarde van 300 meter diep. Ook hier kun je prachtig door de kloof wandelen, wat zeker de moeite waard is! Deze natuurspektakels zijn goed te combineren met je reis naar Uluru.

 

Verblijf en vervoer rondom Uluru (Ayers Rock)

Vlakbij Uluru is een goed uitgeruste camping waar je in tenten kan slapen of gewoon onder de sterrenhemel van de open vlakte. Wil je iets meer luxe dan heb je in de omgeving een paar hele mooie resorts met een fantastisch uitzicht!

 

Reizen naar Uluru (Ayers Rock)

De afstanden in Australië zijn enorm, dus als je geen tijd (of zin) hebt om een aantal dagen in een bus van Adelaide, Cairns of Darwin naar Uluru te zitten, dan kun je ook het vliegtuig nemen. Dit kan via de luchthaven van Uluru of in Alice Springs. Een vlucht vanaf Sydney duurt 3 uur, wat een goede indicatie geeft van de afstand waar we het over hebben. Als je de tijd wel hebt, dan raden we je aan om de bus te nemen; je ziet ongelofelijk veel onderweg. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Wil je meer weten over reizen naar Ayers Rock?

Stuur een mail

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?