{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

reizen naar Bangkok
reizen naar Bangkok

Reizen naar Bangkok | Ontdek het stadsleven van Thailand

Bangkok is hét culinaire epicentrum van Thailand. Overal en op elk tijdstip van de dag kun je genieten van overheerlijk Thais eten. Daarnaast zijn er vele prachtige culturele bezienswaardigheden, kun je dagen slenteren over marktjes of door grote winkelcentra, is het maken van een fietstocht een absolute aanrader en kun je middels een wilde rit in een tuktuk of per watertaxi de stad verkennen. Bangkok is de perfecte mix tussen oud en nieuw, tussen hypermodern en lekker authentiek. Op rondreis in Zuidoost-Azië maakt iedereen vroeg of laat een (tussen)stop in Bangkok. Wil jij meer weten over reizen naar Bangkok?

Het mooie aan Bangkok is dat je er elke keer wel weer wat nieuws kunt vinden en het niet moeilijk is je er te vermaken. Er staan indrukwekkende wolkenkrabbers, maar ook hele leuke kleine houten huisjes langs de rivier. Bangkok is een chaotische, vriendelijke, levendige en veilige stad waar iedereen zich thuis kan voelen. Bangkok is vaak het vertrekpunt naar andere plekken in Thailand zoals Chiang Mai, Koh Tao en Krabi

Maak een afspraak en kom langs

 

Wat te doen tijdens je reis naar Bangkok

  • Khao San Road: Khao San Road is dé straat waar vele culturen samensmelten. De straat is vergeven van de goedkope gastverblijven, bucket-bars, straatverkopers, street food, livemuziek, bedelaars, kleding- en elektronicawinkeltjes.

 

  • The Grand Palace: Het prachtige The Grand Palace is een 'must' voor iedereen en ligt dichtbij Khao San Road. De tempel van de wereldberoemde 'Reclining Buddha' ligt op loopafstand van The Grand Palace en is de grootste en oudste tempel in Bangkok. In de tempel vind je het liggende Boeddhabeeld, een van de grootste Boeddha's ter wereld. Aan de andere kant van de rivier zie je vervolgens What Arun liggen, The Temple of Dawn. Deze tempel kun je tot driekwart beklimmen om vervolgens een prachtig uitzicht te hebben over de rivier en de twee eerdergenoemde tempels.

 

  • Chatuchak Weekend Market: De Chatuchak Weekend Market heeft meer dan 2000 kraampjes en is de grootste openluchtmarkt in Zuidoost-Azië. De Weekend Market is een markt waar de lokale bevolking heen gaat. Je vindt er onder andere heerlijk eten, houten meubels, nieuwe en tweedehands kleding, souvenirs, kleertjes voor elk huisdier, kunst en kleine schildpadden.

 

  • Lumphini Park: Op zoek naar rust en kalmte? Bezoek dan het Lumphini Park met veel schaduw, prachtige palmen, vijvers, heerlijke groene grasvelden en rust. Je vindt er, naast hele grote hagedissen, veel Thai die er in de vroege ochtend Yoga beoefenen en eten uitdelen aan monniken. Vroeg is vroeg en betekent rond 05:30.

 

Vervoer tijdens het backpacken in Bangkok

Leuk, gemakkelijk, snel en heel goedkoop zijn de rivierboten. Er zijn veel steigers langs de Chao Praya rivier en je hoeft alleen maar op de boot te springen om je vervolgens door de stad te laten vervoeren. Je koopt een kaartje aan boord en betaalt een vast bedrag. Het maakt dus niet uit of je er de volgende halte uitspringt, of dat je blijft zitten tot het eind.

Minder snel maar wel uitdagend is het reizen per bus. Het verkeer in Bangkok is gigantisch druk en de bussen stoppen vaak nét niet helemaal. Opletten dus waar je je voeten neerzet als je in- en uitstapt.

Wat je zeker moet ervaren tijdens je reis naar Bangkok is een ritje in een tuk tuk. Tuk tuks hebben wel een 'gebruiksaanwijzing'. Spreek altijd een prijs af voordat je instapt, dit voorkomt een hoop problemen achteraf. Taxi's zijn wat dit betreft veel betrouwbaarder, maar zorg wel altijd dat ze de meter aanzetten voordat je instapt. Willen ze dit niet, zeg dan weer vriendelijke bedankt en neem een andere. Boos worden heeft geen zin en maakt in Thailand de situatie alleen maar erger. Probeer ook het spitsuur in de ochtend en de vroege avond te vermijden. Je kunt dan beter achterop springen bij een motortaxi of de Skytrain nemen.

Onze reisadviseurs helpen je graag met al je vragen over reizen naar Bangkok.

Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?