{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Chiang Mai
Reizen naar Chiang Mai

Reizen naar Chiang Mai | Van hiken tot olifanten verzorgen

Chiang Mai, een stad in het noorden van Thailand, is een bestemming voor prachtige natuur, mooie bergen, geweldig shoppen en nieuwe avonturen in het vooruitzicht. Slenter door de stad of ga fietsen; Chiang Mai heeft een klein stadscentrum en niets is ver weg. Wil jij meer weten over je reis naar Chiang Mai?

Kom eens langs

 

Bezienswaardigheden in Chiang Mai

  • Tempel Wat Phra That Doi Suthep: Chiang Mai staat onder andere bekend om de vele tempels. Vanuit de stad is het een leuke dagtrip naar de tempel Wat Phra That Doi Suthep, gelegen boven op een heuvel, zo'n 16 km vanaf Chiang Mai. Via een lange trap, met trapleuningen uitgesneden in de vorm van lange kronkelende draken, bereik je de tempel. Na een klim van 290 traptreden, word je beloond met een fantastisch uitzicht over de stad. Op weg ernaartoe rijd je door bergachtig gebied en kun je nog een stop maken om te baden in beekjes met kleine watervalletjes. Als je voldoende tijd hebt, bezoek dan ook de befaamde Golden Triangle (de grens van Thailand, Laos en Myanmar).

 

  • Elephant Nature Park: In Chiang Mai bevindt zich ook het Elephant Nature Park. Dit is een echte must-visit tijdens je reis naar Chiang Mai. Het park is opgericht in 1996 voor olifanten die voorheen werden gebruikt als draagolifant voor ritjes en toeristenvermaak. Veel olifanten die je ziet in het Elephant Nature Park zijn mishandeld en hebben daardoor veel littekens of zijn zelfs blind. In het park zijn de dieren vrij om te gaan waar ze willen. Wil je olifanten verzorgen, doe vrijwilligerswerk voor een week!

 

  • Longneck Village: Vanuit Chiang Mai is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een Longneck village. Deze vrouwen dragen vanaf hun vijfde jaar vijf ringen om hun nek. Naarmate zij ouder worden, komen daar meer ringen bij. Deze traditie wordt eigenlijk alleen in stand gehouden vanwege het toerisme en is nu meer een zielige vertoning. De vrouwen zitten de hele dag in hun hutje en bezoekers kunnen foto's maken. De Travel Specialists van KILROY die dit dorp hebben bezocht, hebben dit vooral als schokkend ervaren en raden een bezoek af.

 

Activiteiten in Chiang Mai

Er is veel te doen en te beleven in deze stad. Altijd al Thais willen leren koken? Je kunt hier een Thaise kookcursus volgen. Als je op zoek bent naar avontuur kun je gaan raften op een bamboevlot of een georganiseerde tocht door de jungle maken waarbij je overnacht in authentieke, inheemse jungledorpjes. Zorg er wel voor dat je een trui bij je hebt, want 's nachts kan het behoorlijk afkoelen. Ondanks de kou is het wel fantastisch om 's nachts buiten naar de overweldigende sterrenhemel te kijken!

 

Reizen naar Chiang Mai

Je kunt Chiang Mai op verschillende manieren bereiken, het hangt ervan af hoeveel geld en tijd je te besteden hebt. Vanaf Bangkok met het vliegtuig ben je slechts een uurtje onderweg. Het is een comfortabele manier van reizen. Vele malen goedkoper is het natuurlijk om met bus of trein te reizen. De trein doet er 14 uur over, de bus iets korter. Je kunt ook 's nachts reizen: de reis lijkt korter te duren, je bespaart kosten voor accommodatie en de reis is toch lang genoeg om nog uren naar buiten te kunnen kijken en van het landschap te genieten. Breng wel warme kleren mee als je met de bus gaat: de airconditioning staat altijd volop te blazen.

 

Beste reistijd Chiang Mai

Regenkleding en stevige schoenen zijn onontbeerlijk in het regenseizoen, van juli tot september. Van april tot mei is de warmste periode in het noorden van Thailand. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze travel specialists kunnen je helpen met al je vragen over een reis naar Chiang Mai.

Meer weten? Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?