{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

osaka-japan-flowers-cover
osaka-japan-castle-girl-smiling-sidebar

Reizen naar Osaka

Osaka is de belangrijkste havenstad van Japan en is met zijn 3 miljoen inwoners de derde stad in omvang. Osaka is voornamelijk de stad van de arbeiders, maar ademt ondanks z'n industriële karakter een vrij relaxte sfeer. Osaka is een goede start van jouw reis door Japan. Wanneer je niet in Tokyo begint met jouw reis, dan doe je dat hoogstwaarschijnlijk vanuit Osaka. De stad ligt in het hart van Kensai, de provincie die bekend staat om z'n culturele erfgoed en authentieke Japanse bezienswaardigheden.

Kom langs en plan je reis

 

Bezienswaardigheden Osaka

Osaka staat, in tegenstelling tot Tokyo en Kyoto, onder reizigers nou niet bepaald bekend om haar bezienswaardigheden. Toch valt er hier heel wat te beleven. Een van de grootste trekpleisters is het Osaka Aquarium, het grootste aquarium ter wereld met walvishaaien, zeeleeuwen, enorme kwallen en de Japanse reuzenkrab. Verder vind je in Osaka ook nog de Shitennoji-tempel, een van de oudste actieve tempels van Japan.

 

Metro en trein in Osaka

Een van de makkelijkste manieren om Osaka te bereizen is met de metro. Het metronet van Osaka behoort tot de top 10 van de wereld en vervoert jaarlijks meer dan 900 miljoen mensen. Je kunt hiermee zo'n beetje op alle plekken in de stad komen en de stations zijn over het algemeen overzichtelijk. De grootste stations zijn Namba, Umeda en Shin-Osaka. Ticketmachines op de grotere stations hebben zowel instructies in het Japans als Engels. Wil je vanuit Osaka verder reizen door Japan, neem dan de metro naar Shin-Osaka, vanwaar je de hogesnelheidstreinen kunt nemen. Wil je meer dan een enkele reis met de trein, koop dan van tevoren een Japan Rail Pass. Hiermee mag je voor een bepaalde tijd onbeperkt reizen op het Japan Rail treinnetwerk.

Wanneer je niet veel tijd hebt en je toch iets wil zien buiten de stad, dan kun je de trein nemen naar Koyasan (1-2 uur) of Kyoto (30 min). Deze bestemmingen kun je ook aandoen met de Japan Rail Pass of met een van onze groepsrondreizen in Japan.

 

Slapen en eten in Osaka

Kies een hotel of hostel dicht bij een van de grotere metrostations. Dit maakt jouw reis een stuk eenvoudiger en geeft je snel toegang tot de meeste hotspots in Osaka. Wanneer de stad 's avonds tot leven komt, zul je niet veel moeite hebben om een restaurant te vinden met lekkere sushi. Loop eens een zijstraat van de Shotengai (overdekte winkelstraten) in voor de wat minder toeristische en dure restaurants. Of eet een snelle hap in een van de lokale stand-up bars met hun kommen met heerlijke noodles. Voor een cocktail of biertje kun je ook het beste in de zijstraatjes kijken. Houd er wel rekening mee dat veel bars een covercharge rekenen, die je altijd nog bovenop de prijs van de drankjes moet betalen.

 

Beste reistijd Osaka

Osaka heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de temperaturen gedurende het jaar minder uiteenlopen. De zomers zijn desondanks wel warm en vochtig. De luchtvochtigheid en neerslag zijn vrijwel het gehele jaar hoog en constant. Daarnaast hangt er boven de stad vaak bewolking, waardoor het met name in de zomer bedrukt kan aanvoelen. De wintermaanden zijn mild en met voornamelijk temperaturen boven het vriespunt. De lente en herfst zijn de beste reistijd voor Osaka wanneer je de bedrukkende zomer wil vermijden en niet naar Japan afreist om te wintersporten. Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

Meer weten? Stuur een mail

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?