{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Vier redenen waarom solo reizen als vrouw de verrijkende ervaring is die je nodig hebt

Meisje op rotsen bij oceaan, met haar haar in de wind

Omarm je zelfstandigheid en vind je innerlijke zelf door alleen te reizen

Solo reizen als vrouw is een spannende ervaring en laat je de wereld verkennen op je eigen voorwaarden. Het kan een bevrijdende en transformerende reis zijn, omdat het helpt uit je comfortzone te breken, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe culturen en levenswijzen te ontdekken. Hoewel we niet kunnen ontkennen dat er helaas nog wat mogelijke veiligheidsrisico's zijn, herinneren de vele voordelen je eraan waarom je solo reizen zeker moet proberen. Lees mee om erachter te komen waarom wij absoluut verliefd zijn op solo reizen...

planning-guide-book-home-cover
Time to plan your first solo adventure?
We got your back here! In case you haven't yet, read our Guide for Solo Travel newbies here. It answers the most common questions we get from our travellers who are embarking on their first trip alone.
How to travel solo for the first time: our guide to success!

1. Zo onafhankelijk als het maar kan

Een van de mooie dingen aan solo reizen als vrouw, is dat het de kans biedt onafhankelijk en zelfvoorzienend te zijn. Als je alleen reist, ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, welzijn en plezier, wat heel versterkend kan zijn. Je kiest je eigen bestemmingen, bepaalt je eigen tempo en doet dingen die je zelf wil doen, in plaats van de druk te voelen om je aan de wensen van anderen aan te passen. Je hoeft ook niet te wachten tot anderen klaar zijn om te reizen of vakantiedagen af te stemmen, je gaat wanneer je zelf wil.

In het begin kan het eng of zelfs ontmoedigend zijn, met zoveel verantwoordelijkheden en mogelijkheden en alleen jezelf om op terug te vallen. Maar als je eenmaal begint is er geen houden meer aan, letterlijk.

Woman with a scooter in Asia with hills in the background

2. Doe het bewust en wees aanwezig om je heen

Een ander voordeel van alleen reizen, is dat je meer aanwezig en bedachtzaam bent. Als je alleen reist, word je gedwongen in het moment te zijn en aandacht te besteden aan de omgeving. Dit kan een geweldige kans zijn om mindfulness te beoefenen en de wereld om je heen echt te waarderen en je ermee bezig te houden.

Bij KILROY reizen we graag langzaam om helemaal ondergedompeld te worden in de cultuur, wat perfect past bij een mindful benadering van het leven. Het komt erop neer dat je minder ziet en meer ervaart dan je ooit zou kunnen, door alleen maar een bucketlist met hoogtepunten af te vinken. Wij stellen een langzame start voor, door gewoon in een koffiehuis of restaurant te gaan zitten en de mensen om je heen enige tijd te observeren. Als je je moedig voelt, praat dan met de plaatselijke bevolking en toon interesse in hun cultuur. Je zal verbaasd zijn hoe ver dat je zal brengen.

Girl in hammock on a tropical beach with the ocean in the background
Woman Alone In Bangkok On A Busy Street
Female solo travel and safety
It's a topic we often talk about: female solo travellers should at all times be aware of their surroundings and take steps to protect themselves. Not because we expect something bad will happen, but it's good to take the necessary precautions anyway. You wouldn't want your trip spoiled by a bad experience when you're thousands of kilometres away from home. While protection sounds like it's a big deal, it is often as simple as choosing safe accommodations, being mindful of your personal possessions, and avoiding dangerous areas or situations, especially at night. This includes walking alone at night in less crowded areas, but remember that in hostels it's really easy to make friends and make plans together with others. You really don't have to stay inside after dark.

3. Persoonlijke groei door te reizen

Ondanks de uitdagingen, is solo reizen een geweldige kans voor persoonlijke groei en zelfontplooiing. Het stelt vrouwen in staat de wereld op hun eigen voorwaarden te verkennen, onafhankelijk van anderen. Het is een kans om uit je comfortzone te stappen terwijl je op jezelf vertrouwt door onbekende situaties te navigeren. Het kan je ook de kans geven om nieuwe dingen over jezelf te ontdekken, zoals je sterke en zwakke punten en voorkeuren.

Als je alleen reist, heb je de vrijheid om je eigen beslissingen te nemen en je eigen ervaringen vorm te geven, wat je helpt bij de ontwikkeling van zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Je hebt ook de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en over verschillende culturen te leren, wat je perspectief zal verbreden en je zal helpen de wereld op een nieuwe manier te zien.

Als vrouw alleen reizen kan ook tijd bieden voor reflectie, omdat je de kans krijgt om tijd door te brengen met je eigen gedachten en je eigen interesses en doelen te verkennen. Dus ja, met de juiste instelling kan soloreizen zeker een transformerende ervaring zijn die je helpt te groeien als individu en een beter begrip te krijgen van jezelf en de wereld om je heen.

rome-italy-vatican-museum-statues-woman

4. Ontmoet geweldige mensen waar je ook bent

Eenzaamheid is een zorg die veel reizigers hebben wanneer ze een solo trip overwegen. Alleen reizen (zowel voor mannen als vrouwen) kan een zeer verrijkende en plezierige ervaring zijn, maar je moet je wel een beetje openstellen om ervoor te zorgen dat je niet eenzaam wordt. Het is belangrijk dat je manieren vindt om met mensen in contact te komen en onderweg vrienden te maken. Je kan je bijvoorbeeld aansluiten bij een reisgroep, waar je veel andere reizigers ontmoet, of gewoon gesprekken aangaan met de plaatselijke bevolking en andere reizigers.

Goede suggesties, maar de beste optie is om tijdens je reis in hostels te slapen. We weten dat hostels historisch gezien een beetje een slechte reputatie hebben, maar de tijden zijn veranderd! Tegenwoordig zijn veel hostels luxueuzer dan betaalbare hotels en bieden ze waar voor hun geld met extra faciliteiten zoals bars op het dak, restaurants of zelfs een zwembad. Dat zijn allemaal geweldige plaatsen om met medereizigers rond te hangen en samen plannen te maken voor de volgende dag. Als je het niet prettig vindt om in een kamer met vreemden te slapen (denk eraan dat er meestal aparte kamers voor vrouwen zijn), hebben de meeste hostels ook privékamers beschikbaar.

Group of travellers partying in colourful clothing

Wil je het plezier van een solo reis zelf ontdekken?

Of je nu hulp nodig hebt met reisinspiratie, je droomreis plannen of je wil gewoonweg de zekerheid hebben van het boeken met een reisagentschap, wij zijn er voor jou. Onze reisexperten weten exact wat jouw reis perfect zal maken. Stuur ons een e-mail voor extra informatie of een afspraak.

E-mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?