{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Solo reizen: een ongelooflijk avontuur buiten je comfortzone

Meisje met rugzak op een scooter met bergen op de achtergrond
Man die op treinsporen wandelt in Azië

Waarom solo reizen?

We snappen het, met vrienden reizen is een geweldige ervaring omdat je zoveel eerste indrukken met elkaar deelt. Toch zijn we veel meer open-minded wanneer we alleen reizen. Veel van de avonturen en prikkels komen voort uit onverwachtse momenten die we vermijden wanneer we met mensen reizen die we kennen. Laten we de olifant in de kamer eerst en vooral wegwerken: solo reizen wil niet zeggen dat je de hele tijd alleen zal ronddwalen. De bedoeling is om onderweg mensen te leren kennen, ook medereizigers. Wanneer je alleen op reis bent, maak je veel nieuwe vrienden, waarmee je betekenisvolle momenten deelt, terwijl je nog steeds de vrijheid hebt om je eigen ding te doen. Het is het beste van beide werelden, je hebt zelf de leiding over jouw reis en tegelijkertijd vind je goed gezelschap om tijd mee door te brengen. 

Wil je meer weten? Lees onze solo reizen Q&A hier!

Heb je nog extra inspiratie nodig?

Bekijk meer verhalen

WAAROM ALLEEN REIZEN MET KILROY

Why Kilroy Apple White 50X50
Je eigen veiligheidsnet
Kilroy bestaat al een hele tijd en dat is niet voor niets. We zijn er voor je wanneer er toch iets zou gebeuren. Al meer dan drie decennia worden we vertrouwd en erkend voor onze service en we zijn van plan dat nog enkele decennia te blijven doen.
Why Kilroy Lifebelt White 50X50
De expert voor grote avonturen
Met meer dan 30 jaar ervaring in het creëren van unieke reismomenten, weten we wat we doen. Gespecialiseerd in buitengewone reizen, tussenjaren, wereldreizen en dergelijke, vermijden we de standaard pakketreizen. Al onze reizen worden georganiseerd volgens "The KILROY Way", waarbij we focussen op meer meeslepende, avontuurlijke en duurzame manieren van reizen.
meetlat
Persoonlijk advies en begeleiding
Wij geloven in menselijk contact, vooral bij het plannen van jouw volgende droomreis. Onze reisspecialisten begrijpen wat jij wil en nodig hebt en hebben samen al veel plaatsen bezocht. Echte verhalen van echte reizigers helpen je het best op weg.

Waarom moet je een avontuur in je eentje overwegen?


Wij denken dat iedereen een solo trip moet overwegen omdat het een van de meest verrijkende reizen is die je kan maken. Het gaat enkel en alleen over zelfontplooiing en persoonlijke groei, gecombineerd met alle vrijheid die je ooit kan wensen. Als je alleen reist, bepaal jij wat je doet, waar je naartoe gaat en hoe je daar komt. Met vrienden reizen is ook leuk, maar je moet altijd op zoek naar een gulden middenweg. Het is lastig om je echt onafhankelijk te voelen, een solo trip is dan de perfecte kans! Dit komt wel met het nadeel dat je niemand hebt om op terug te vallen wanneer je het moeilijk hebt. Je gaat jezelf en hoe je met dit soort situaties omgaat veel beter leren kennen wanneer je geen andere opties hebt. Na je reis zal je een groot gevoel van voldoening ervaren en dat voelt werkelijk geweldig!


Alleen reizen is geen synoniem voor eenzaam reizen. In hostels en tijdens tours zullen genoeg kansen zijn om nieuwe vrienden te maken om ervaringen mee te delen. Hoe dan ook, alleen reizen zal altijd een avontuur zijn. Een enorm lonende sprong buiten je comfortzone! Je zal onderweg zo veel geweldige mensen ontmoeten en herinneringen maken die je je hele leven zal koesteren.


Is het veilig om alleen te reizen als vrouw?


Waarschijnlijk de meest gestelde vraag in de geschiedenis wanneer het over solo reizen gaat, maar wel een super belangrijke. Laat het ons zo stellen: er is een groot verschil tussen veiligheid en comfort. Hoewel een plaats volkomen veilig kan zijn om naartoe te reizen, wil dat niet zeggen dat je je niet in situaties kan bevinden waarin je je oncomfortabel zal voelen. Het wil ook niet zeggen dat er geen misdaden gebeuren, want eerlijk gezegd, er zijn overal mensen met slechte bedoelingen. Veiligheid als soloreiziger, vooral als vrouw, gaat meer over op je hoede zijn en de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. 


Wat zijn de beste bestemmingen voor soloreizigers?


Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, het is zoals vragen wat onze favoriete reisbestemming is. Het is onmogelijk om één of meerdere opties te geven, dus laten we het zo zeggen: als jij je veilig en zelfzeker voelt om daar alleen te reizen, is het een goede plaats om naartoe te gaan. Maar als je als soloreiziger op zoek bent naar een paar uitstekende locaties, hebben wij enkele suggesties voor jou. In Azië zijn dat Thailand, Vietnam en Sri Lanka. In Zuid-Amerika zijn zowel Peru als Ecuador fantastische bestemmingen voor je eerste solo reis. Australië en Nieuw-Zeeland zijn altijd een goed idee en er zijn nog genoeg andere opties. Als je ergens anders aan denkt, laat onze suggesties je niet tegenhouden want onze reisspecialisten kunnen je de reis van je dromen bieden voor alle bestemmingen die we aanbieden. 


Maak een afspraak met een reisspecialist

Terug naar boven

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?