{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


7 voordelen aan solo reizen

GoPro in boven water en bergen

7 voordelen aan solo reizen

Vind je niemand om mee op reis te gaan? Dat is eigenlijk helemaal geen probleem. Alleen reizen is veel makkelijker dan je denkt. Dus annuleer niet te snel je droomreis omdat je hem op je eentje moet maken. Neem eerst eens een kijkje naar deze 7 voordelen aan solo reizen. 

1. Je leert jezelf op een andere manier kennen 

kona að ferðast ein að halda á korti

Inderdaad het is een cliché, maar het is ook wel echt waar. Als je alleen reist kom je voor nieuwe uitdagingen te staan, of oude, die je nu zelf moet oplossen. Geloof ons, je ontdekt snel dat deze makkelijker op te lossen zijn dan je denkt. Bovendien leer je sociaal zijn, je dagen nuttig inplannen en ontdek je hoe je je echt voelt in bepaalde situaties. We sluiten af met nog een cliché, als je terugkomt van een solo reis ken je jezelf beter dan voor het vertrek.  

2. Andere reizigers leren kennen is makkelijker dan je denkt 

hópur af ferðalöngum að knúsast

En da's niet omdat je harder probeert of omdat iedereen in een vakantiesfeer is. Als je alleen reist ben je makkelijker aanspreekbaar dan in groep. De enige voorwaarde is natuurlijk dat je je onder de andere reizigers begeeft. Zit maar even in je eentje in de gemeenschappelijke ruimte in een hostel, er begint gegarandeerd iemand tegen je te praten vooraleer je het wachtwoord van de Wifi hebt. 

3. Jij bent baas!

Jij beslist wat je ziet en doet. Had je iets gepland maar heb je daar nu geen zin meer in? Laten vallen maar. Wil je een dagje chillen aan het zwembad? Niemand die je een schuldgevoel inpraat. Je bent zo vrij als een vogel en doet volledig wat je zelf wil (zolang het legaal blijft natuurlijk). 

4. Er is altijd en overal een bed beschikbaar

manneskja að ferðast einí hengirúmi

Als je alleen reist heb je weinig nood aan een boeking bij een hostel. Er zijn maar weinig hostels die volledig volgeboekt geraken en dat geeft jou de ultieme vrijheid. Vind je plots de coolste hostel ooit of leer je mensen kennen die naar een specifieke plek gaan? Wandel gewoon binnen, vraag je bed voor 1 en je avontuur gaat verder. 

5. De enige aan wie je moet denken is jezelf

Maður að ferðast einn með bakpoka að horfa út á sjó

Het is simpel, je doet wat je wil en wanneer je dat wil. Tweede ontbijt om 11u? Een voetmassage na een dag rondtrekken? Niemand die je iets ontzegt. Je hebt het hierna misschien zelfs moeilijk om weer met vrienden te reizen.

6. Je wordt een zelfstandige reiziger

Je bent waarschijnlijk iets zelfstandiger als je jezelf heelhuids door je eerste solo reis hebt gebracht. Je hebt jezelf leren kennen in allerlei nieuwe situaties en bracht je reis tot een goed eind zonder hulp van wie dan ook.

7. Niemand controleert je verhalen

At je nu 5 of 50 dumplings? Er is niemand die je tegenspreekt of verhalen in vraag stelt, dus je kan er gerust een schepje bovenop doen. Verzin misschien niet de meest ingewikkelde leugen, maar een extra pittig detail kan nooit kwaad!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?