{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Trekking en mindfulness in Nepal – re:charge


Michael Clarke Ydu 9K9mkni Unsplash (1) (1) (1)
Bekijk complete route

Reisduur

18 dagen

Waar?

Kathmandu, Thulo Syabru, Lama, Langtang Valley, Kyanjing Gompa, Syabru Besi, Padmasambhav

Wat ga je leren?

Mindfulness and yoga

Aanbevolen zakgeld

500-700 EUR

Prijs vanaf*

1.505 EUR

Aanvragen
Ga offline en leef in het nu door middel van meditatie en wandelen in de Nepalese Himalaya's.

Ontsnap aan de dagelijkse sleur en leer jezelf en je waarde beter kennen. Deze reis zal je niet alleen de waarde leren van even weg te zijn van het digitale leven, maar zal je iets beters in ruil geven: de tools om je te kunnen focussen, concentreren en om te gaan met je diepste gedachten.

Leer de ware betekenis van in het moment leven. Ontsnap aan je telefoon, kijk om je heen en ontdek een hele nieuwe wereld vol verwondering. Er is geen betere plek om jezelf onder te dompelen in het heden dan Nepal, met de prachtige Himalaya's in de achtergrond.

Deze reis geeft je de mogelijkheid om aanwezig te zijn in het nu. Niet gisteren, morgen of op Instagram. Je ervaart een compleet andere connectie met je medereizigers - een die echt is en niet alleen digitaal. Je wordt gedwongen om te leven met de ongemakkelijke stilte zonder telefoon om in te ontsnappen, en het zal je sociale interactie veranderen - als je het toelaat!

 

Wat is er inbegrepen?
 •  Alle accommodatie
 •  Noodzakelijke vergunningen voor de trektochten
 •  Begeleide meditatie- & yogasessies
 •  Eén uur massage
 •  Maaltijden beschreven in de reisroute
 •  Vervoer tussen de verschillende plaatsen (beschreven in de reisroute)
 •  Engelstalige gidsen en dragers waar nodig
 •  Luchthaven transfer bij aankomst en vertrek
 •  Community facilitator 
Wat is er niet inbegrepen?
 • Reisverzekering (maar daar kunnen we je mee helpen!)
 • Activiteiten tijdens je vrije tijd
 • Fooi voor gidsen en dragers
 • Maaltijden die niet benoemd zijn in de reisroute
 • Vliegtickets
 • Warme douches en badkamers tijdens je trek (lokale fee)

Veelgestelde vragen


Deze reis boeken
Onze reisspecialisten kunnen worden gecontacteerd voor vragen of boekingen. We raden aan om zo vroeg mogelijk te boeken om de beste prijs te garanderen. Het is mogelijk om de reis te boeken in combinatie met andere groepsreizen of als onderdeel van een grotere op maat gemaakte reis met KILROY.


Neem contact op met onze reisspecialisten voor begeleiding door het contactformulier bovenaan de pagina te gebruiken.


Hoeveel zakgeld moet ik meenemen?
Zakgeld is heel persoonlijk. Tijdens deze reis zijn veel ervaringen, activiteiten en overnachtingen al inbegrepen. Op sommige plaatsen tijdens de tour kun je extra activiteiten kiezen en kopen (naast die al zijn inbegrepen). Als je aan alles wilt deelnemen, moet je rekening houden met wat extra zakgeld.


Wanneer moet de volledige betaling worden voldaan?
Bij het boeken moet je een aanbetaling doen om je plaats te reserveren. De volledige betaling voor de hele reis moet 60 dagen voor vertrek worden voldaan.


Waar begint en eindigt de reis?


De reis begint en eindigt in Kathmandu. Je moet plannen om op de eerste dag van de reis vóór 16:00 lokale tijd aan te komen. Je kunt ofwel op de luchthaven worden opgehaald of iedereen ontmoeten in het eerste hotel op de dag dat de reis begint als je ervoor kiest om eerder aan te komen. Vanaf daar wacht avontuur in de natuur op je!


Hoe lang duren de trektochten?
We zullen ongeveer 4-8 uur per dag bezig zijn met de trektocht, afhankelijk van de dag, de omstandigheden op die dag en de fysieke kracht van de groep.


Hoe is de accommodatie?


Over het algemeen verblijf je in eenvoudige maar comfortabele accommodaties. In Kathmandu deel je een tweepersoonskamer in een centraal gelegen hotel. Tijdens de trektocht verblijf je in authentieke, vaak door families beheerde theehuizen. In het klooster deel je een kamer met 2-4 personen.

Terug naar boven
alt

Stel je eigen reisavontuur samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

 1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
 2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
 3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Dag 1 - Aankomst in Nepal

Welkom in Kathmandu! Hier zal je reis starten. Je kan zelf kiezen om vroeger aan te komen, maar vandaag is de dag dat je de mensen ontmoet waarmee je deze geweldige reis zal delen. Je wordt verwelkomd met traditionele Nepalese thee voordat je je rustig klaarmaakt voor je avontuur. Vanavond hebben we een welkomstdiner als groep.

Dag 2: Boeddhisme & Hindoeïsme in Nepal

Vandaag maak je kennis met de tradities en plekken rond de twee belangrijkste religies van Nepal: Boeddhisme en Hindoeïsme. We beginnen de dag bij Swayambhunath - een oud religieus complex bestaande uit een stoepa, verschillende heiligdommen en tempels omringd door bos, gelegen op de top van een heuvel. Daarna trekken we verder naar Kathmandu en verkennen we enkele belangrijke Boeddhistische en Hindoeïstische locaties.

Dag 3: Introductie tot meditatie & yoga

Tijd om jezelf te leren kennen. Tijdens een interactieve introductie van de tools die in meditatie en yoga gebruikt worden, focussen we ons op het innerlijk. Er zitten eindeloze mogelijkheden in jou die nog ontdekt moeten worden. Tijdens de workshop krijg je meer inzicht in wie je bent, zodat je tot een betere versie van jezelf komt. Je leert ademhalingsoefeningen om je te helpen stress en angst los te laten en om heldere en positieve gedachten terug te krijgen. Je ontdekt welke yogahoudingen je kan gebruiken in je dagelijkse leven voor een betere gezondheid, focus en ontspanning.

Dag 4: Tijd om na te denken & te ontdekken

Vandaag ben je vrij om Kathmandu op jezelf of met je medereizigers te ontdekken. Kathmandu biedt een unieke mix van kunst, cultuur en geschiedenis. Grijp de kans om je nieuwe reisbuddy's te leren kennen, oefen wat je gisteren hebt geleerd en bereid jezelf voor op de volgende dagen in de bergen. Ga snacks halen, haal geld af en geniet van een relaxte dag in het kleurrijke Kathmandu.

Dag 5: Rijden naar Dhunche

Maak het je gemakkelijk! Vandaag zullen we voornamelijk tijd spenderen aan op de heuvels rijden van Kathmandu naar Dhunche. De rit duurt ongeveer zeven uur, dus zorg ervoor dat je een leuke podcast hebt gedownload of een spel hebt voorbereid dat je kunt spelen met je medereizigers. Je kunt ook gewoon genieten van een rustig moment terwijl je voorbij de Himalaya-bergen, terrasvormige velden en rustieke dorpen rijdt. Je eindigt je dag op 1960 meter hoogte en verblijft in een theehuis.

Dag 6: De eerste dag van de trekking

Je begint de dag met een laatste stukje rijden, waarbij je probeert een glimp op te vangen van de Langtang- en Tibetaanse bergketens. De trektocht begint in Bharkhu, waar je begint aan de klim naar Thulo Syabru. Onderweg passeer je appelboomgaarden, dennenbossen en prachtige uitzichten. Vandaag wandel je voornamelijk bergop, maar het is niet te steil. De trektocht eindigt op 2250 meter in Thulo Syabru, waar je verblijft in een ander theehuis.

Dag 7: Wandelen langs de Langtang River

Met ongeveer zes uur wandelen in het vooruitzicht, doe je best was yogaoefeningen voordat je aan de trektocht begint. Vandaag steek je de Langtang-rivier over via een hangbrug, passeer je het kleine dorpje Pairo Besi en het dichte Nepalese bos. We nemen een korte pauze in het dorpje Bamboo, terwijl we ons voorbereiden op het laatste stukje trekking van de dag. Het laatste stuk is ook het moeilijkste. Na veel trappen kom je aan op je bestemming voor de nacht.

Dag 8: Trektocht naar Langtang Valley

Bereid je voor op weer een dag op trektocht richting Langtang Village - misschien wel de moeilijkste. Terwijl we langs plaatsen zoals Ghore Tabela gaan, kun je genieten van adembenemende uitzichten op Langtang Lirung. We wandelen langs watermolens, Boeddhistische gebedswielen en chortens met heilige heuvels van uitgehouwen stenen, en langs tijdelijke nederzettingen. Deze worden gebruikt door herders die hun vee hierheen brengen om te grazen tijdens de zomermaanden. De route van vandaag is voornamelijk omhoog, maar het is een langzame klim tot je Langtang Valley bereikt.

Dag 9: Halve dag trekken & tijd voor ontspanning

Weer een dag hiken - maar vandaag een stuk korter, zodat je kan ontspannen na vier uur bergop wandelen. Vandaag krijg je de kans om kleine dorpjes, stenen huizen, beekjes en morenes te ontdekken. We eindigen de trektocht in Kyanjin, waar je tijd hebt om de omgeving te verkennen, je benen te laten rusten, of gewoon de met sneeuw bedekte toppen in alle richtingen in je op te nemen. Voor wie nog meer wil verkennen is er ook een klooster en een kaasfabriek te vinden.

Dag 10: Optionele hike of ontspanningsdag

Heb je tijd nodig om je dagboek bij te werken en je benen rust te geven? Goed nieuws! Vandaag kun je je benen omhoog leggen, achterover leunen en genieten van het spectaculaire uitzicht om je heen. Of maak een kleine wandeling naar het dorp als je er even rustig op uit wilt.

Heb je nog energie over? Dan kan je kiezen voor een wandeling naar Tserko Ri. Het is een zware trektocht van een volledige dag, maar als je benen het aankunnen, is het zeker de moeite waard. De uitzichten doen je meteen vergeten hoe uitgeput je bent.

Dag 11: De afdaling begint

Maak je knieën klaar of zoek een degelijke wandelstok: vandaag beginnen we aan de afdaling! Het kan gemakkelijker zijn voor je ademhaling, maar moeilijker voor sommige spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Vandaag volg je de route terug van Kyanjin via Langtang Village naar het Lama Hotel, terwijl je de ongelooflijke berguitzichten die je misschien gemist hebt op de weg omhoog, inhaalt. Eindig de dag met wat broodnodige yogastretches.

Dag 12: De laatste dag van de trektocht

Grijp tijdens de afdaling de kans om te verbinden met je medereizigers. Tijdens het klimmen van de voorbije dagen lag je focus waarschijnlijk sterker op je ademhaling en gedachten, waardoor het moeilijker was om te connecteren. Nu heb je de kans om wat een-op-een tijd te krijgen met de mensen die op jouw tempo wandelen. Probeer op een dieper niveau te verbinden door bijvoorbeeld te delen waarom jij net je batterijen moet opladen in Nepal.

Dag 13: Terug naar Kathmandu

Sta vroeg op en geniet van de ochtend in de bergen voordat we terug naar Kathmandu rijden. Vind een creatieve manier om je te amuseren tijdens een deel van de reis, maak het je gemakkelijk en bereid je voor op een lange dut of geniet van de schilderachtige heuvels die buiten je raam voorbijkomen. Vanavond slaap je in een hotel na een lange, welverdiende douche.

Dag 14: Tijd om te ontspannen

Na een week wandelen heb je nood om in de watten gelegd te worden. Geef je lichaam een welverdiende massage en oefen enkele van de ademhalingsoefeningen die je op dag 3 hebt geleerd. Onthoud dat je de masseuse altijd kunt vertellen als het te pijnlijk is. Je kunt ook proberen te mediteren om je lichaam en geest de ultieme ervaring van ontspanning te geven.

Dag 15: De eerste dag in een boeddhistisch klooster

Zet je telefoon uit en maak je klaar voor een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen. De komende dagen verblijf je in een boeddhistisch klooster in het heilige land van Padmasambhava. Hier kun je dichter bij harmonie, vrede en tevredenheid komen als je je overgeeft aan het proces. Dit omvat je telefoon uitschakelen en je overgeven aan de ervaring van yoga en meditatie.

Dag 16: Yoga & meditatie

Word wakker en maak je klaar voor een volledige dag vol yoga, meditatie en innerlijke verkenning. Je krijgt een dieper inzicht in Asana yoga, we doen ademhalingsoefeningen en je leert verschillende meditatietechnieken. We zoeken kennis van de eeuwige reis van het leven en het leven daarna. Deze dagen kunnen intens lijken, maar probeer je over te geven aan wat je geleerd wordt. Zo kun je de vaardigheden van meditatie, ademhaling en yoga meenemen naar huis en integreren in je dagelijkse leven voor een betere en gelukkigere levensstijl.

Dag 17: De laatste dag in de boeddhistische tempel

Vandaag staan we vroeg op om met de monniken van het klooster te bidden en om ochtendyoga te doen. Na het ontbijt zijn we klaar om een korte wandeling te maken naar de grot waar Ghuru Rinpoche mediteerde en verlichting ontdekte. Na de laatste lunch in het klooster is het tijd om afscheid te nemen en terug te keren naar Kathmandu voor de laatste avond samen. We vieren de tijd die we samen hebben doorgebracht met een afscheidsdiner.

Dag 18: Dag van vertrek

Nu is het tijd om met elkaar te connecteren op sociale media of contactgegevens uit te wisselen voor de komende reünies! Het is tijd om onze zakken voor de laatste keer in te pakken en afscheid te nemen van je gidsen en medereizigers.

Je kunt ervoor kiezen om je verblijf te verlengen - er is nog genoeg te zien en te doen in Nepal. Kies je ervoor om naar huis te gaan, dan is er een luchthaventransfer voor jou geregeld.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?