Boek een vliegticket

9 Alleen op deze data

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

  • Alleen op deze data
  • -/+ 1 dag
  • -/+ 3 dagen

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-
Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

  • Alleen op deze data
  • -/+ 1 dag
  • -/+ 3 dagen

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-
Zoek vluchten
Verwijder vlucht

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

  • {{ autoCompleteItem.output }}

Dit veld moet ingevuld worden

{{ validationErrorMessage }}

+
-
+
-
+
-
Zoek vluchten
Contact

Wil jij graag naar het buitenland? Weet je al precies waar je naartoe wilt of heb je nog geen idee? E-mail ons jouw vragen en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw e-mail. Wij gaan er alvast mee aan de slag en je krijgt binnen enkele werkdagen een reactie van ons.

Maak een gratis afspraak en ontvang persoonlijk advies.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden
  • {{officeOption}}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw aanvraag voor een afspraak. Wij sturen je een mailtje wanneer deze afspraak daadwerkelijk is bevestigd en ingepland.

Een kopie van jouw verzoek is zojuist per e-mail naar je verzonden.

Contact Chat

Working Holiday Nieuw-Zeeland

Novicell

Working holiday Nieuw-Zeeland

Heb je zin om naar Nieuw-Zeeland te reizen en er wel wat langer te blijven dan een paar weken? Ben je tussen de 18 en 30 jaar, dan mag je werken tijdens jouw reis door Nieuw-Zeeland. Dit geeft je de mogelijkheid om tegelijkertijd wat geld bij te verdienen zodat jouw reisbudget wat langer meegaat. Ontmoet de lokale bevolking en maak nieuwe vrienden tijdens een Working Holiday in Nieuw-Zeeland.

Met een Working Holiday visum beschik je over een verblijfs- en werkvergunning van 12 maanden. De meeste kiezen voor een combinatie van werken en reizen en blijven bijvoorbeeld op dezelfde plaats voor een aantal maanden vooraleer ze verder trekken en een nieuwe job zoeken op een andere plaats.  

Working Holiday Startpakket Nieuw-Zeeland

Het startpakketje voor een working holiday in Nieuw-Zeeland geeft je een optimale start van je avontuur en zorgt ervoor dat je de eerste dagen of week alvast goed doorkomt. Je wordt opgehaald van het vliegveld, afgezet voor de deur van je modern hostel en de eerste overnachtingen zijn alvast voor je geregeld. Het startpakketje is enkel beschikbaar voor diegene die hun avontuur willen starten in Auckland, Nieuw-Zeeland.

Wat is er inbegrepen in het startpakketje:

  • 3, 4 of 7 overnachtingen met ontbijt in een slaapzaal of 2-persoonskamer in een modern hostel in Auckland
  • Vervoer van de luchthaven naar het hostel
  • Advies over 'werken en reizen' in Nieuw-Zeeland
  • Een lidmaatschap bij 'NZ Job Search' gedurende 12 maanden waar je geweldige banen kan vinden
  • Infosessie met NZ Job Search
  • Hulp bij het openen van een bankrekening en het aanvragen van jouw belastingnummer 
  • Reistips en advies voor Nieuw-Zeeland
  • Vodafone SIM-kort bij NZD 5
  • 1 uur gratis internet toegang 
  • Bewaring van je bagage - tot 1 maand gratis
  • 1 gratis drankje in de Globe Bar

Belangrijke informatie

Om te kunnen werken in Nieuw-Zeeland moet je beschikken over een Working Holiday visum. Dit visum is niet in het startpakketje inbegrepen, maar kan je hier online aanvragen.

FAQ's Working Holiday Nieuw-Zeeland

Hoe lang is een Working Holiday Visum geldig in Nieuw-Zeeland?

Met een Working Holiday visum heb je een werkvisum voor maximaal 12 maanden. Heb je tijdens die eerste 12 maanden minimaal 3 maanden achtereen gewerkt in de agrarische sector (fruit plukken of schapen scheren bijvoorbeeld), dan mag je een aanvraag doen voor nogmaals 3 maanden. Op deze manier kan je dus maar liefst 15 maanden wonen, werken en reizen in Nieuw-Zeeland.

Hoeveel kost een Working Holiday visum?

Een Working Holiday visum voor Nieuw-Zeeland kost NZ$ 208. Let op: dit bedrag wordt niet terugbetaald na jouw aanvraag. 

Wie kan een Working Holiday visum aanvragen?

Het visum kun je gemakkelijk online aanvragen. Je hebt hiervoor wel een VISA of Mastercard nodig. Hou rekening met de volgende voorwaarden:

  • Jouw paspoort moet ten minste 3 maanden langer geldig zijn dan jouw geplande vertrekdatum vanuit Nieuw-Zeeland (dus de datum dat je NZ verlaat + 3 maanden)
  • Je moet tussen 18 en 30 jaar zijn
  • Voldoen aan de gezondheidseisen en gedragsnormen
  • Kinderen mogen niet mee
  • Je moet in het bezit zijn van een retourticket of de middelen hebben om er eentje te kopen
  • Je hebt nog nooit eerder een Working Holiday visum ontvangen (van NZ)
  • Je moet in het bezit zijn van de juiste (zorg)verzekeringspapieren

Hou verder in jouw achterhoofd dat werken in Nieuw-Zeeland niet jouw hoofdreden is voor de aanvraag van een Working Holiday visum. Reizen komt eerst, dan werken.

Hoeveel geld moet ik meenemen?

In totaal is NZ$ 350 per maand, of NZ $4200 voor 12 maanden het minimum dat nodig is om in jouw eigen levensonderhoud te voorzien terwijl je in Nieuw-Zeeland verblijft. Een kopie van jouw huidige bankafschrift kan volstaan ​​als bewijs van de beschikbare middelen.

 

Kan ik een vaste baan krijgen met een Working Holiday visum?

Nee, dat is niet mogelijk (tenzij je tijdens jouw Working Holiday een werkvisum aanvraagt in een andere categorie en deze toegekend krijgt).

 

Mag ik Nieuw-Zeeland in- en uitreizen?

Ja, zolang jouw visum geldig is mag je Nieuw-Zeeland zo vaak in- en uitreizen als je wilt. 

Kan ik studeren in Nieuw-Zeeland met een Working Holiday visum?

Ja, met een Working Holiday visa kan jij 6 maanden lang studeren in Nieuw-Zeeland. Je kunt je inschrijven voor een of meerdere cursussen van een opleiding of studie van max. zes maanden.

Hoe kom ik aan een baantje?

Als backpacker is het niet altijd gemakkelijk om een (leuk) baantje te vinden tijdens jouw Working Holiday in Nieuw-Zeeland. Het is daarom verstandig om al van thuis uit te starten met jouw zoektocht naar een baan. Op deze website vind je een overzicht van backpacker jobs.

alt

Werken en reizen in Nieuw-Zeeland

Met een Working Holiday kan je jouw droom realiseren en werken en rondreizen in Nieuw-Zeeland. Lijkt dit je ook wel wat?

Email ons