{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Ida’s kijk op vrijwilligerswerk in Costa Rica

Verlaten strand en jungle in Costa Rica

50% avontuur, 50% vrijwilligerswerk

Als je eraan denkt om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar niet je hele reis alleen maar wil werken, dan moet je ons project in Costa Rica eens bekijken! We stuurden Ida, een medewerkster van KILROY, op pad om het project uit te testen. In deze blog praten we met haar over haar bezoek aan het project en haar ervaringen met vrijwilligerswerk. Hoewel Ida eerder al naar Costa Rica ging, waren zowel Santa Teresa als het vrijwilligersproject nieuw terrein voor haar.

Meet Ida Jakera Blog
Ontmoet Ida
Ida werkt op het hoofdkantoor van KILROY. Ze maakt deel uit van het online sales support team, waar ze haar liefde voor Midden-Amerika en specifiek Costa Rica verspreidt. We praten met haar over haar bezoeken aan Costa Rica, vooral over haar laatste bezoek waarin ze een nieuwe manier van reizen uitprobeerde om zo iets terug te doen voor haar favoriete land: vrijwilligerswerk. Neem onderaan zeker contact met ons op als je in Ida’s voetsporen wil treden.

Ten eerste en vooral, wat is er zo leuk aan Costa Rica?

Ga er maar goed voor zitten, want het is best een lange lijst. De meeste mensen gaan naar Costa Rica voor de geweldige biodiversiteit die je er kan vinden, maar er is zoveel meer om van te houden! Costa Rica is een tropisch paradijs dat een avontuurlijke bestemming biedt aan jonge reizigers. Door de weelderige jungle, prachtige stranden en diverse wildlife is het een droom die uitkomt voor natuurliefhebbers. Van een zipline boven de jungle tot surfen aan de kust van de Stille Oceaan, er is een eindeloze keuze aan activiteiten om je te vermaken. Als je vooral wil bijleren over nieuwe culturen, zullen de vriendelijke inwoners en hun rijke tradities een blijvende indruk op je nalaten. Costa Rica is een geweldig land met veel moois om te ontdekken en de nadruk ligt er op duurzaamheid. Er zijn verschillende manieren om je steentje bij te dragen en te helpen, bijvoorbeeld met het behoud van wildlife. Je moet niet alleen helpen, maar kan ook je eerste ervaringen opdoen met Spaanse lessen, surfen en yoga. Dus, pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijke reis naar een van de beste bestemmingen ter wereld.

Uitzicht van het Jakera camp in Santa Teresa, Costa Rica
volunteering-central-america-costa-rica-baby-turtle-cover
Vrijwilligerswerk in het buitenland...
… is de ultieme kans om aan het dagelijkse leven te ontsnappen en op een avontuur als geen ander te vertrekken. Het is een manier om een nieuwe cultuur te ontdekken, jezelf uit te dagen en een verschil te maken in de wereld, en dat allemaal in één reis. Ga je er een jaar tussenuit of wil je gewoon eens iets nieuws? Vrijwilligerswerk in het buitenland biedt de perfecte combinatie van avontuur, persoonlijke groei en impact. Beeld het je even in, Engelse les geven aan lokale kinderen, aan maatschappijverruimende projecten werken of de natuur in de omgeving helpen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het beste deel? Je zal niet alleen een positieve impact op de wereld uitoefenen, maar ook een onschatbare levenservaring opdoen waardoor je de wereld nog beter begrijpt. Dus, als je nog een manier zoekt om je tussenjaar op te leuken, een verschil te maken en de tijd van je leven te hebben, overweeg dan vrijwilligerswerk in het buitenland.

Ida, hoe was je eerste keer vrijwilligerswerk?

''De hele organisatie is een goed werkend systeem, waarbij niets willekeurig is. Er zijn lokaal aangestuurde initiatieven, maar ook geweldige samenwerkingen met andere partners. Een goed voorbeeld hiervan is de organisatie Cirenas. Cirenas voert een schildpaddenbeschermingsproject uit op een afgelegen strand ten noorden van Santa Teresa, dat je alleen te voet kunt bereiken wanneer het eb is. Het is alsof je dit aparte, van de buitenwereld afgeschermde, ecosysteem binnengaat. Je gaat er een week heen om te leren van geweldige mensen die zich echt inzetten voor de bescherming van schildpadden. Ik was blij dat de projecten waaraan ik meewerkte echt als doel hadden het gebied beter en duurzamer te maken. In Santa Teresa kun je je aansluiten bij surfscholen en deelnemen aan yogalessen van professionals, zodat je een volledig beeld krijgt van wat Costa Rica te bieden heeft. Je kan ook Spaans leren. Er zijn lessen voor beginners en degenen die al wat Spaans kunnen, kunnen het nog verder verbeteren. Wat de grootste indruk op mij heeft gemaakt is hoe de gemeenschap samenkomt in dit goed geleide systeem om deze unieke ervaring voor ons reizigers te creëren.''

“Natuurlijk maakt vrijwilligerswerk een groot deel uit van mijn tijd in Costa Rica, maar het is vrij goed geïntegreerd in het volledige programma waardoor het niet aanvoelt als een baan of plicht die gedaan moet worden. Een paar keer per week doe je vrijwilligerswerk in de ochtend of in de middag en tussendoor zijn er pauzes. Dit zorgt voor een goede mix in het programma van nieuwe dingen leren, relaxen en helpen met vrijwilligerstaken. Ik vind het geweldig dat er op voorhand geen specifieke vrijwilligerstaken kunnen worden toegezegd. Je helpt met wat nodig is op het moment dat je er bent en dat betekent dat er meestal veel afwisseling is. Toen ik daar was werkten we aan een betere afvalrecycling op het strand van Santa Teresa door plastic te verzamelen op het strand en hier aanwijzingsborden van te laten maken. Deze borden plaatsten we naast vuilnisbakken om het duidelijker te maken hoe afval gerecycleerd moest worden. We gingen ook naar het schildpaddenbeschermingsproject in Cirenas. Hier hielpen we met de heropbouw van een gereedschapsschuur op het strand, die helaas was afgebrand rond nieuwjaar. Ik denk dat dit een goede kans is voor iemand die voor het eerst vrijwilligerswerk doet omdat er verschillende activiteiten zijn die je kan doen. Toen ik meedeed aan het project had ik nooit het gevoel dat ik full-time aan het werken was, ondanks dat ik op veel verschillende manieren heb geholpen.”

Volunteers working at the Jakera turtle conservation project in Santa Teresa, Costa Rica
Jakera Costa Rica Digital Detox Connect To Nature Camp Sign
Help een handje in Costa Rica
In Costa Rica werkt KILROY samen met lokale organisaties om reizigers een positieve invloed uit te laten oefenen terwijl ze zich onderdompelen in het hart van Midden-Amerika. Met een focus op milieubehoud en gemeenschapsontwikkeling bieden we een divers aanbod aan projecten waaruit je kan kiezen, zodat je je ervaring kan afstemmen op je passies en interesses. Van werken met zeeschildpadden tot duurzame infrastructuur bouwen voor lokale samenlevingen, je krijgt de kans om de handen uit de mouwen te steken en een echt verschil te maken. Dankzij het deskundig en ondersteunend personeel en de prachtige locaties, is dit een unieke kans om avontuur en doelgerichtheid te combineren en tegelijkertijd waardevolle vaardigheden en cultureel inzicht te verwerven. Als jij een verschil wil maken, wil groeien als persoon en wil ervaren wat Costa Rica te bieden heeft, is KILROY de perfecte plaats om jouw reis te starten.

Wat vond je van de sfeer op het kamp?

“De sfeer op het kamp was extreem relaxt. Iedereen is vriendelijk en wil hallo zeggen of even een babbeltje slaan. Er is geen druk op hoe sociaal je moet zijn of om aan veel activiteiten deel te nemen, daarom is het zo makkelijk om je hier thuis en op je gemak te voelen. De kok op Santa Teresa maakt geweldig eten klaar en iedereen was hier elke dag super enthousiast over.”

Was er nog iets anders dat eruit sprong waarover je wil praten?

“Ik ben enorm onder de indruk van hoe het project in Santa Teresa loopt. Ik denk echt dat het een goede kans is voor mensen die voor het eerst reizen en ook voor vrijwilligers, omdat ze echt voordeel halen uit de structuur dat een programma als dit biedt. Je krijgt de kans zoveel dingen te doen zonder dat het hectisch aanvoelt, het enige dat je moet doen is go with the flow. Het plangedeelte is al gedaan, maar natuurlijk is er nog genoeg vrije tijd om op avontuur te gaan. Aan een programma deelnemen zoals dat van KILROY geeft jonge reizigers extra ervaringen en zelfvertrouwen, dit is iets waar we het allemaal over eens waren op het kamp.”    

costa-rica-surfing-beach-guancaste-cover

Wil je meer weten over onze vrijwilligersprojecten?

Onze reisspecialisten helpen je graag! Of je nu geïnteresseerd bent in natuurbehoud, onderwijs- en kinderopvangprojecten of liever echt je handen vuil maakt en helpt met gemeenschapsbouw, wij hebben de perfecte mogelijkheden voor jou. Check onze pagina over vrijwilligerswerk om meer te weten te komen over al onze inspanningen of neem contact op via onderstaande knop.

Contacteer ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?