{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Aino's eerste groepsreis in Zuid-Afrika

DSC07602 (1)

Alleen reizen, maar niet echt alleen

Groepsreizen saai? Niet met KILROY! Het is de ideale manier om nieuwe reisbuddies te ontmoeten. We praten met Aino, die op haar eerste groepsreis ooit door het prachtige Zuid-Afrika trok. Van Kaapstad helemaal naar Kruger National Park, met ook enkele stops bij KILROY's vrijwilligersprojecten. Een geweldig avontuur!

G Adventures Group In Peru
Geen saaie groepsreizen meer
We weten niet hoe het voor jou zit, maar voor veel mensen is een groepsreis een verzameling oudere mensen die samen in een bus zitten en van de ene tourist trap naar de andere rijden. Verschrikkelijk! Bij KILROY organiseren we onze groepsavonturen net een beetje anders. Gebaseerd op avontuur en backpacken, zijn er veel inbegrepen activiteiten, maar is er ook genoeg vrije tijd. En het allerbelangrijkste: gelijkgestemde (en van dezelfde leeftijd) reisgenoten die met een beetje geluk vrienden voor het leven worden.
KILROY groepsreizen

Hoe was het om op je eerste groepsreis te gaan?

Om eerlijk te zijn, wist ik echt niet wat ik moest verwachten. Het beeld van groepsreizen is behoorlijk saai en stijf. Je loopt in groep, volgt een gids en stapt weer in de bus nadat je typische toeristische plaatsen hebt bezocht. Omdat KILROY bekend staat om op een andere manier te reizen - avontuurlijker - wilde ik het toch een kans geven. Het was geweldig en er is geen enkel saai moment geweest. Vanaf dat we aankwamen in Kaapstad begonnen we aan ons programma vol activiteiten. Natuurlijk hebben we ook enkele hoogtepunten bezocht, zoals Boulders Beach om de pinguïns te zien chillen. Maar we hebben ook authentiekere plaatsen bezocht, zoals het Sunshine Educare vrijwilligersproject buiten kaapstad. En we gingen kamperen en op safari in het Kruger National Park. Wilde dieren om je heen horen 's nachts is een onbeschrijfelijke ervaring.

De groepsreis zat vol met activiteiten die je in je eentje waarschijnlijk minder snel zou doen, zoals vrijwilligerswerk, safari en kamperen in het wild. Hierdoor voelde het meer als een gedeelde ervaring dan gewoon op een georganiseerde reis gaan met anderen. Het is één van mijn actiefste vakanties tot nu toe geweest, dus dat zegt wel wat. Het is zeker niet alleen in een bus zitten en af en toe uitstappen met de gids. Geloof mij, je zal moe zijn aan het einde van de dag. Naast de nieuwe indrukken die me moe maakten, waren de eerste paar nachten erg zwaar voor mij. De malariapillen gaven me zo'n levendige nachtmerries dat ik na een paar dagen moest stoppen met ze in te nemen. Mijn pech hield daar niet op, want ik was de enige in onze kleine groep die voedselvergiftiging kreeg van een ijsje dat we in een lokale supermarkt hadden gekocht (van alle dingen!). Hoewel dit echte tegenslagen waren, is het niet het einde van de wereld en zijn het best wel goede verhalen om achteraf te vertellen.

Mijn groep was geweldig om mee te reizen. We hadden allemaal verschillende persoonlijkheden, maar pasten tegelijkertijd erg goed samen. Er zijn altijd mensen waarmee je een betere klik hebt, maar het heeft zeker geholpen dat iedereen echt enthousiast was om naar Zuid-Afrika te reizen en veel nieuwe dingen te proberen.

Groep meisjes in een safari-auto in Zuid-Afrika
KILROY Volunteering Image South Africa
Zorgvuldig gekozen vrijwilligersprojecten
Er wordt altijd veel gesproken over de voor- en nadelen als het gaat om vrijwilligerswerk in het buitenland. Er zijn zoveel onethische praktijken in de wereld van het vrijwilligerswerk, en wat is er mis met inspanningen leveren in je eigen gemeenschap, thuis? Eerlijke punten, maar er is zoveel dat je leert over de wereld ÉN jezelf wanneer je echt een lokale gemeenschap leert kennen als vrijwilliger. Het is heel anders dan backpacken door meerdere landen, en het is ook niet iets dat je thuis zult leren. Bij KILROY zijn we er trots op nauw samen te werken met de beste projecten over de hele wereld. Dit betekent dat we ze zelf bezoeken en beoordelen of de projecten voldoen aan onze hoge normen. Bekijk ze hieronder!
Vrijwilligerswerk

Stimuleert vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika niet alleen white saviorism?

Dat is een goed punt, maar uit wat ik gezien heb, wordt er echt fantastisch werk verricht bij de vrijwilligersprojecten die we bezocht hebben. De projecten en gemeenschappen zijn echt afhankelijk van vrijwilligers om hun werk te kunnen doen, en gelukkig zijn er genoeg mensen die willen helpen. Vrijwilligers bij KILROY-projecten werken aan het vergroten van zelfredzaamheid en de mogelijkheid voor mensen om actief hun eigen leven te verbeteren. Als vrijwilliger ben je er niet om iemand te redden. Voor jou is het net zo goed een leerproces, dus beschouw het als zodanig en leer de cultuur en sterke punten van het land dat je bezoekt kennen. Sta open voor de levenslessen van de lokale bevolking en dan komt het wel goed!

Wat betreft de lokale organisatie was ik onder de indruk van hoe goed de zaken liepen bij de projecten die ik bezocht heb. Bij het Sunshine Educare project geven vrijwilligers les en zorgen ze voor kinderen tussen 3 maanden en 6 jaar. Je helpt bij veel verschillende dingen zoals wiskunde/tellen en lezen en het kleuteronderwijs. De kleuterschool is belangrijk voor de gezondheid van de kinderen, omdat er gezonde maaltijden worden geserveerd die de groei en ontwikkeling ondersteunen. De gemeenschappen hier in de omgeving zijn extreem arm en kinderen moeten vaak overleven op droge witte rijst, maïspap of droog brood. Dit betekent dat het project niet alleen de educatie verbetert, maar ook strijdt tegen ondervoeding en alle gevolgen daarvan.

We hebben ook tijd doorgebracht bij het Endangered Species Program. Dit project is iets heel anders, omdat vrijwilligers helpen om enkele van Afrika's bedreigde dieren, zoals neushoorns en cheeta's te beschermen. Het bevindt zich in het Limpopo-wildreservaat, ongeveer vier uur rijden van Johannesburg. In dit reservaat is het mogelijk om de "big five" te spotten, dus als vrijwilligers voor dit project moesten we basis overlevingsvaardigheden in de bush leren om de dieren te kunnen benaderen en observeren. Voor sommigen kan dit saai lijken, maar als je van natuur en dieren houdt, is dit een heel coole manier om dichtbij zeldzame dieren te komen en te helpen ze te beschermen tegen stropers. Zonder vrijwilligers zou dit programma niet zoveel kunnen bereiken als ze nu doen, en het zou niet zo effectief zijn in het beschermen van de dieren.

Dus om het samen te vatten: vrijwilligers zijn zeker nodig om deze belangrijke projecten voort te zetten. Zorg er gewoon voor dat je vrijwilligerswerk doet om de juiste redenen en bereid jezelf voor voordat je gaat, en dan zou het goed moeten gaan.

Vrijwilligerswerk in een school in Zuid-Afrika

Je had het ook over safari - was dit je eerste keer safari, en hoe was deze ervaring?

Het was mijn eerste keer safari, dus dit avontuur was er een van vele eerste keren! Je kunt niet echt naar Zuidelijk Afrika gaan en geen safari doen, en ik denk dat ik een van de beste versies ervan heb gekregen. Terwijl we in Zuid-Afrika waren, hoorden we veel praten over hoe Kruger erg ondergewaardeerd is en dat veel mensen alleen maar enthousiast zijn over de andere zuidelijke Afrikaanse landen. Hoewel het waar is dat sommige buurlanden misschien meer dieren hebben en het bijvoorbeeld makkelijker is om luipaarden elders te zien, is Zuid-Afrika nog steeds een geweldige bestemming voor safari en Kruger is gewoon een geweldig nationaal park. Het is ook een safari-bestemming die behoorlijk wat goedkoper is in vergelijking met de meeste andere Afrikaanse landen. Kruger is echt groot, en de hoeveelheid wildlife is verbazingwekkend. Maar wat het bijzonder maakt, is dat je in het park kunt verblijven en overnachten, wat wij hebben gedaan. We sliepen enkele nachten in tenten en enkele nachten in lodges, afhankelijk van waar we ons rond Kruger bevonden. Of het nu tenten of lodges zijn, de dierengeluiden 's nachts zijn altijd inbegrepen, dus als je een lichte slaper bent, neem je best oordopjes mee. Andere handige uitrusting: verrekijkers. In tegenstelling tot wat je op tv ziet, staan de dieren niet altijd meteen naast de wagen terwijl je rijdt.

We gingen zowel overdag als 's avonds op safari, wat verschillende ervaringen waren. De dieren komen 's nachts echt tot leven. Er zijn dan zoveel geluiden om je heen, waardoor je merkt dat je echt in het wild bent. Voor deze ritten na zonsondergang wil ik iedereen die dit leest aanraden om een hoed en zonnebril of iets anders om je gezicht te bedekken mee te nemen. De gidsen gebruiken lichten om dieren te spotten, waarbij ze een verschillende vliegende insecten aantrekken die recht in je gezicht vliegen. Maar het is het allemaal waard! Tijdens de safari's zagen we zoveel dieren zoals olifanten, giraffen, wildebeesten, leeuwen, hyena's en zebra's. Natuurlijk is er geen garantie dat je iets zult zien, want de savannes van Kruger zijn enorm, maar de opwinding van het verkennen en het spotten van nieuwe dieren is onwerkelijk. Ik heb veel geweldige foto's genomen, maar de luie leeuwen die je op deze pagina ziet, zijn zeker mijn favoriet - zulke majestueuze wezens. Je moet wel voorbereid zijn op lange rijdagen, er zullen ook pauzes zijn, maar tijdens een safari breng je veel tijd door in de safari wagen, zittend en om je heen kijkend - het is niet allemaal spanning en actie.

Een groep leeuwen in het Kruger National Park in Zuid-Afrika

Zou je iets zoals dit opnieuw doen?

Absoluut! Sinds ik terug ben uit Zuid-Afrika, heb ik alweer een grote reis naar Indonesië gepland om te leren surfen, en ik ben er zeker van dat dit niet het einde zal zijn van grote avonturen voor mij. Specifiek over groepsreizen gesproken, zou ik zeggen, probeer het gewoon, want het is echt leuk om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en vrienden te maken terwijl je een nieuw land verkent. Ik zal waarschijnlijk deze reis en alle coole dingen die we hebben gedaan voor de rest van mijn leven herinneren.

Een groep in een safariauto in het Kruger National Park

Wil je ook op avontuur na Aino haar verhaal te lezen?

Wij helpen je met veel plezier! Of je nu naar Zuid-Afrika of ergens anders in de wereld wilt - wij kunnen jouw droomavontuur regelen.

Contacteer ons!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?