{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Wereldreis plannen

new-zealand-surfers-piha-beach-double-cover

Wereldreis plannen

Je hebt besloten om een reis te gaan maken. Of dat nu dichtbij is of ver weg, een paar weken of een jaar. Voor elke reis is het belangrijk om een planning te maken. Maar een reis plannen begint met de volgende vragen. Waar wil je heen, wanneer en voor hoe lang? Ga je alleen of reis je toch samen? Allemaal dingen waar je over na moet denken voordat je een vliegticket boekt. 

Wanneer moet je beginnen met het plannen van een reis?

Een vuistregel is om je reis minimum 6 maanden op voorhand te plannen. Natuurlijk kan het ook later, maar dat is niet aan te raden. Is je reisplan tijdig klaar, dan heb je tijd genoeg om alle praktische zaken te regelen.

We kunnen vliegtickets maximaal 11 maanden van te voren boeken. En nog altijd geldt: hoe eerder jij je tickets boekt, hoe goedkoper ze zijn!

Waarheen op reis?

Je hebt nu een begin gemaakt van je reisplan met daarin bestemmingen en een tijdschatting. Om te weten of je beter alleen of samen met iemand kan reizen, is de belangrijkste vraag: Met wie wil jij jouw (wereld)reis ervaren? Lees hier alles over reisgenoten.

Wanneer op reis?

Een goede reisperiode kiezen is geen overbodige luxe. Terwijl de regen op de ene plek met bakken uit de lucht valt, kan het ergens anders extreem heet zijn. Het lokale klimaat is dan ook een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het plannen van je reis. Het zou zonde zijn als je op zoek bent naar zon, zee en strand maar van tevoren niet wist dat het op je bestemmingen regenseizoen is. Meer info over de beste reisperiode vind je hier

 

Hoe lang op reis?

Hoe lang je gaat reizen, hangt af van je bucketlist, je budget en hoeveel tijd je hebt. Wil je echt een wereldreis doen, dan adviseren wij je een minimale reisperiode van 2 tot 3 maanden, maar langer is natuurlijk altijd goed. Mocht je de tijd hebben, dan is onze tip: reis over land. Je zult zien dat je hierdoor écht een goede indruk van een land krijgt en hoe het dagelijks leven van de lokale bevolking eruit ziet. Mocht je niet beschikken over zoveel tijd dan kun je uiteraard met het vliegtuig grote afstanden overbruggen en hiermee je reistijd aanzienlijk verkorten. Meer tips voor jouw reistijd vind je hier. 

Met wie op reis?

Op het moment dat je hebt besloten te gaan reizen, heb je mogelijk (on)bewust al een voorkeur voor een bepaald continent of bepaalde landen. Dit kan omdat je er leuke verhalen over hebt gehoord of omdat je er ‘gewoon’ een goed gevoel bij hebt. Maar heb je nog geen lijstje en zie je door de bomen het bos niet, dan hebben we hier wat tips voor je om een bucketlist te maken.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?