{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Reisgenoten - Samen reizen of alleen?

group-of-friends-planning-reisgenoten-cover

Reisgenoten - Samen reizen of alleen?

Om te weten of je beter alleen kan reizen of reizen met reisgenoten, is de belangrijkste vraag: met wie wil jij jouw (wereld)reis ervaren? Bedenk van te voren goed of je potentiële reisgenoot dezelfde reishouding en verwachtingen heeft als jij. En alleen reizen is ook altijd een goede keuze! Wij zetten de verschillende opties voor je op een rijtje.

Alleen reizen

Denk jij dat alleen de wereld rondreizen wel eens saai zou kunnen zijn? Wij vinden dat het juist een fantastische ervaring is en verre van saai! Je bent vrij om te doen en laten wat jij wilt en hoeft – tot op zekere hoogte – geen rekening te houden met reisgenoten. Je kiest zelf je reisroute, tempo én ervaart hoe het is om op jezelf aangewezen te zijn. Als je 'alleen' aan de andere kant van de wereld bent en het zit even niet mee, dan leer je jezelf echt van een totaal andere kant kennen. Tegelijk is ‘alleen’ reizen relatief, want onderweg ontmoet je natuurlijk andere reizigers. Zeker als je alleen reist ontstaan nieuwe vriendschappen makkelijk. Het zal je verbazen hoe makkelijk je contact maakt en spontaan met anderen samen op doorreis gaat.

Als vrouw alleen reizen

Het is volkomen veilig om als vrouw alleen de wereld rond te reizen. Wel is het belangrijk dat je als alleen reizende vrouw extra rekening houdt met de lokale tradities. In sommige landen wordt een vrouw die alleen in een bar iets drinkt, in het openbaar rookt, make-up en/of zomerse kleding draagt, als misplaatst ervaren. Onbewust kan je de lokale bevolking hiermee kwetsen. Houd dus rekening met de lokale gewoontes en ga er nooit over in discussie, hoe geëmancipeerd je ook bent. Twijfel je over de lokale gebruiken? Zoek het eventjes op of doe navraag.

Met vrienden op reis

Reizen met je beste vriend of vriendin is een unieke ervaring. Je kan al je reiservaringen delen en eventuele problemen onderweg kun je samen aanpakken. Ook wordt samen reizen goedkoper als je een kamer en andere onkosten kunt delen. Reis je samen, dan kun je de krachten ook bundelen. Zo is de één misschien vlot in contacten leggen met de locals, terwijl de ander een held is in kaartlezen. Maar hoe goed je elkaar ook kent, zelfs tussen de beste vrienden kunnen irritaties ontstaan, zeker als je lange tijd samen op reis bent. Sta dus ook altijd open voor contacten met andere mensen.

Als koppel op reis

Samen met je geliefde de wereld rondreizen. Het is misschien wel de ultieme relatie-test. Duidelijke afspraken en verwachtingen doorspreken is dan ook best belangrijk, want jullie zouden echt niet het eerste koppeltje zijn dat na een week rondreizen al knallende ruzie krijgt. Zonde en absoluut te voorkomen! Reis je met een gezamenlijk budget, spreek dan van op voorhand een dagbudget af. Bespreek ook duidelijk de reisroute en wat jullie willen zien en doen, zodat er onderweg geen verassingen zijn. En verder: geniet! Een reis rond de wereld met je lief is en blijft een onvergetelijke ervaring!

Met je ouders op reis

De wereld rond met je ouders, is misschien niet per se wat je zoekt (maar kan natuurlijk zeker). Wel kan het so wie so leuk zijn om tijdens je reis met je ouders af te spreken, ergens aan de andere kant van de wereld. En naast het weerzien van je ouders, is het vast ook heel fijn dat mogelijk hun budget wat groter is, dus de perfecte gelegenheid om weer eens in een comfortabel bed te slapen. 

Ander reisgezelschap

Of je nu reist met familie, vrienden en/of je partner, openstaan voor nieuwe ontmoetingen is sowieso een aanrader. Op reis maak je doorgaans makkelijk nieuwe vrienden – soms zelfs voor het leven – want de wereld zit vol reizigers die openstaan voor ontmoetingen. In hostels, reiscafés, bussen, treinen en andere backpacker plaatsen kom je elkaar onvermijdelijk tegen. 

Ook op een rondreis of georganiseerde tour maak je gegarandeerd nieuwe vrienden. En adventure tours zijn er in alle soorten en maten, van raften tot safari tours. Mooie ervaringen zijn er om te delen!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?