{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Veilig op reis

ubud-ricefields-girl-planning-travel-safe-cover

Veilig op reis

Waar bewaar je op reis je geld, tickets, paspoort en andere waardevolle spullen? Stop ze in ieder geval nooit allemaal op één en dezelfde plek maar verspreid ze over je portemonnee, backpack en moneybelt. Zo wordt de kans namelijk groter dat je in één keer alles kwijt raakt en helemaal niets meer hebt.

Money belt

Gebruik altijd een money belt. Ze zijn verkrijgbaar in alle vormen, maten en kleuren en zijn onmisbaar. Met een moneybelt heb je belangrijke en waardevolle papieren en een groot deel contant geld dichtbij je, zonder dat dit zichtbaar is voor anderen. Het kan af en toe wat warm en zweterig worden, dus stop belangrijke papieren in een plastic hoesje en pas dan in je moneybelt.

Kluis

De veiligste plek om je geld en belangrijke papieren te bewaren is in een kluisje in je hotel. Zijn er geen kluisjes op de kamers (zoals vaak in hostels), dan kun je je spullen meestal wel bewaren in een dichte envelop met je naam erop in de kluis achter de receptie. Vergeet hem niet bij het uitchecken!

Na de kluis in het hotel, is de moneybelt de meest veilige plek. Is een moneybelt even moeilijk omdat je gaat zwemmen bij het strand van Copacabana en je geen drybag mee wilt nemen, dan kun je je waardevolle spullen verstoppen in je bagage op je kamer. Op de laatste plaats komt de gewone portemonnee in je tas of broekzak, die je het meest kwetsbaar maakt voor diefstal of verlies.

Probeer waardevolle spullen zoveel mogelijk gewoon thuis te laten en neem nooit dure sieraden of horloges mee omdat je er zo graag mooi uit wilt zien tijdens het uitgaan. Kan je echt niet zonder wat bling bling, dan is namaak een optiek, maar zelfs met namaak trek je vaak ongewenst de aandacht.

Tips

Veiligheid tijdens het reizen is helaas nooit te garanderen en er zijn genoeg reizigers die een diefstal of een overval meemaken. Toch kun je met een dosis gezond verstand veel voorkomen. Sommige aandachtspunten hebben we hierboven al genoemd, maar nog even alles op een rijtje:

  • Houd altijd een kleine hoeveelheid contant geld op zak, nooit meer dan je je kunt veroorloven te verliezen. Een overvaller zal er vaak genoegen mee nemen, waardoor de ervaring voor jou minder traumatisch zal zijn.
  • Als je ergens op straat wordt overvallen, probeer rustig te blijven en ga nooit de held uithangen. Geld is maar geld en het is het niet waard om iets ergers te riskeren.
  • Houd tijdens het reizen per taxi, boot, bus of trein, altijd je bagage in de gaten. Zeker bij het in- en uitstappen of bij stops onderweg. Waardevolle spullen bewaar je in een money belt op je lichaam. Grotere spullen, zoals camera en mobiele telefoon, in je kleine rugzakje.
  • Er zijn bij het reizen niet alleen dieven onder de lokale bevolking, er zijn ook reizigers die van andere reizigers stelen. Vertrouw dus niet zomaar blind iedereen die ook een rugzak draagt.
  • Wees extra alert als er zich een menigte om je heen verzamelt, ook al zijn het kinderen. Doordat meerdere mensen tegelijk aan je zitten en iets aan je vragen, heb je vaak niet door dat één van die handen je portemonnee uit je broekzak haalt of iets uit je backpack op je rug neemt. Een veel gebruikte methode is doen alsof ze iets willen verkopen en dit tegen je aandrukken, terwijl ze daaronder iets uit je zakken halen.
  • Nu de meest bekende… In gezelschap of niet, ga 's avonds nooit op verkenningstocht in een onbekende buurt. Zeker niet als je wat tipsy uit een bar komt en je je helemaal thuis voelt.
  • Zijn er spullen van je gestolen die je wilt claimen bij je reisverzekering, zorg dan dat je direct naar de politie gaat en een officieel rapport krijgt waarin staat dat je bestolen bent en wat er gestolen is. Maak melding van de gebeurtenis bij je reisverzekering en stuur het rapport mee.

Maar vooral, reis met gezond verstand en luister daar ook naar. Doe geen domme dingen en probeer niet te veel op te vallen. Zo kun je vervelende situaties vaak voorkomen en hoef je ook niet je hele reis angstig en paranoïde rond te lopen. Bij je gezond verstand gebruiken hoort ook een goede reisverzekering. Mocht je toch iets vervelends meemaken, dan dekt ze vaak een deel van het leed.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?