{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Uitzicht over de skyline van Doha in Qatar | Reizen naar Qatar | KILROY
Reiziger en architectuur in Doha, Qatar | Reis Qatar | KILROY

Reizen naar Qatar

Op een reis naar Qatar kan je goed van dichtbij zien hoe rijkdom en moderne ontwikkelingen, een traditioneel Arabisch land razendsnel veranderen in een futuristisch Disneyland met dure hotels en winkelcentra. Tegelijkertijd ontdek je de woestijnen, oases en aardig wat ongewone natuurverschijnselen in dit gedeelte van het Midden-Oosten. Qatar is het niet het mystieke Midden-Oosten van 1001-nacht. Het land heeft hele andere dingen te bieden. Sinds Qatar aan het eind van de 19e eeuw een van de middelpunten is geworden van oliewinning, is het land in een recordtijd een van de rijkste landen ter wereld geworden. De rijke sjeiks geven miljoenen uit om het oude Arabische land te transformeren in een moderne stad met futuristische gebouwen in sciencefiction stijl. Het land is dus geen klassiek voorbeeld van het authentieke Arabië, maar dit is juist wat Qatar kenmerkt.

Meer weten over reizen naar Qatar? Mail ons

 

Aparte status in het Midden-Oosten

Elke jaar wordt Qatar bezocht door net zoveel toeristen als de hoeveelheid inwoners die het land telt. De lokale reisbranche heeft ontdekt dat er geld te verdienen valt aan het doen herleven van de echte 'Arabische geest', dat voldoet aan de verwachtingen van hectische markten, soeks, glimmende moskeeën en huisjes gemaakt van modder. Daarom vind je er ontzettend veel nieuwe hotels en resorts waar je leeft in bedoeïen tenten, eet op kleden in een donkere grot en een scrub krijgt in een stomende hamam. Er wordt wel eens gevreesd dat Qatar eindigt als een Arabisch Disneyland.

Voordat je jouw spullen pakt en afreist naar Qatar, moet je je bedenken dat men in Qatar het wahabisme aanhangt (net als in Saoedi-Arabië). Het wahabisme is een stroming binnen de islam die gelovige moslims voorschrijft dat ze geen alcohol drinken en dat mannen en vrouwen zich kleden in traditionele witte sjeik outfits met zwarte sjaals. Als toerist moet je dezelfde kledij dragen. Mannen mogen waarschijnlijk geen korte broeken dragen en vrouwen moeten hun schouders en knieën bedekken.

Maar 20 procent van de inwoners van Qatar zijn Arabieren. De rest zijn arbeiders die uit het buitenland zijn gehaald en daarom zul je weinig vrouwen zien. Doordat er veel gastarbeiders zijn in Qatar, lijkt het alsof niemand echt blijft hangen in Qatar, maar dat het vooral een komen en gaan is.

 

Bezienswaardigheden en wat te doen in Qatar

  • Doha: Het moderne Doha is niet alleen gebouwd uit weelde en rijkdom, maar ook vanuit een grote visie en geloof dat de levensstandaarden behouden kunnen blijven, zelfs wanneer de oliebronnen uitgeput raken. In de lucht zie je alleen maar kranen, huizen en wolkenkrabbers met spiegelend glas die alleen maar hoger worden.

Doha staat bekend om de 7 kilometer lange Al-Corniche promenade die baai met palmbomen, luxe hotels en dure appartementen omarmt. Qatar is misschien wel het duurste land in het Midden-Oosten.

 

  • Souq Waqif: De Arabische stemming neemt je mee in het Arabische labyrint van Souq Waqif. Hoewel deze soek (markt) nog maar kort geleden is aangepast voor het toerisme, is de sfeer er zeker wel gebleven en vindt hier in volle kracht de hectische handel plaats. Je kan hier traditionele kostuums, kruiden en exotische cadeautjes kopen om mee naar huis te nemen. Veel oude soek zijn vervangen door nieuwe winkelcentra, waar de rijke vrouwen van Doha rondlopen met de nieuwste tas van de duurste A-merken.

 

  • Bir Zekreet: Wat je in Doha mist, in het geval van typisch Arabisch sentiment, zul je zeker wel vinden in de kleine oase van Bir Zekreet. Deze oase is een klein zandkleurige stad en lijkt een beetje op een stad uit de Donald Duck. Er zijn hier niet veel toeristen, aangezien je er alleen met een 4WD kan komen en je een eigen tent en voldoende eten en water mee moet nemen.

 

  • Khor Al-Adaid: De mooiste ervaring in de natuur van Qatar vind je zonder twijfel bij de zandbanken van Khor Al-Adaid, waar je de mooiste zandformaties ziet. De woestijn brengt je bij een meer, dat in verbinding staat met de Arabische Golf, 10 kilometer verderop. Buitengewoon mooi zijn de wilde dieren als schildpadden en zeekoeien. Khor Al-Adaid staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

 

  • Al-Khor: Als je echt geïnteresseerd bent in de historie en cultuur van Qatar, is het zeker de moeite waard om iets ten noorden van Doha, de havenstad Al-Khor te bezoeken. Deze stad was ooit het centrum van Qatar's parelindustrie, die in 1930 ineenstortte en Qatar in grote armoede achterliet. Vandaag is Al-Khor een gezellige plaats om een paar dagen te verblijven en te kijken naar traditionele huizen in de oude stad en te luisteren naar de vogels in de Tuinen van Al-Khor. 's Avonds kan je genieten van het uitzicht en de lokale keuken in een van de restaurants langs de Al-Khor Rivier.

 

Beste reistijd Qatar

Qatar, het land dat voor het grootste gedeelte uit woestijn bestaat en nauwelijks flora en fauna kent. Het is er extreem droog en zomers snikheet. Het klimaat in Qatar wordt dan ook een woestijnklimaat genoemd. Vermijd de zomermaanden en reis in de winter naar Qatar. De beste reistijd is december, januari en februari vanwege de lagere temperaturen die alsnog warm zijn. In de winter is er kans op neerslag, maar dit is vrij weinig. In de lente is er kans op zandstormen. Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

Maak een gratis (online) afspraak

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?