{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Dorp in de bergen | Rondreizen Oman | KILROY
Salalah in Oman | Rondreis Oman | KILROY

Reizen naar Oman

Oman heeft ontzettend veel te bieden: authentieke steden, lange stranden, droge woestijnen en hoge groene bergen. Oman, het land van de wierookboom, met prachtige kustlijn, verlaten eilandjes en gebergten. Oman hoort bij het Midden-Oosten en grenst aan Jemen, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië. De grootste stad Muscat is tevens de hoofdstad van het land. Het grootste deel van de economie van het land is gebaseerd op de lucratieve oliewinning. Je kan er zeker van zijn dat je veel zal meemaken op jouw reis naar het olieland Oman. Ervaar de ongelooflijke warmte en gastvrijheid van de bevolking en ga op een exotisch avontuur. Zin om te zand-skiën of zandborden in de woestijn?

Meer weten over reizen naar Oman? Mail ons!

 

Sultanaat in Oman

Oman beweegt zich steeds meer in democratische richting en wordt geregeerd door een sultan en zijn ministerraad. Er zijn geen politieke partijen in het land, maar zowel mannen als vrouwen boven de 21 jaar hebben stemrecht. Alleen over de positie van de sultan wordt niet gestemd, aangezien hier alleen erfopvolging geldt.

 

Bezienswaardigheden Oman

Muscat

De hoofdstad Muscat is een plek waar je diep in de historie van Oman kunt duiken. Muscat staat vol met de mooiste gebouwen, zoals de Sultan Qaboes-moskee, het paleis van de sultan, de stadsmuur met prachtige poorten en het Royal Opera House. Muscat heeft ook gigantische winkelcentra waar je zeker bent een leuke souvenir op de kop te tikken, zoals de khanjar: dit is een kleine gebogen dolk, waarop ook de vlag van Oman staat. Let op dat je deze niet in jouw handbagage stopt!

 

Rondreis door Oman

De stranden van Oman bieden veel vertier, zoals luieren, kitesurfen, schildpadden kijken en zonnen. Al Jabal Al Akhdar, oftewel de groene berg, is een van Oman's meest spectaculaire gebieden. Het gebergte bestaat voornamelijk uit woestijn, maar op de hogere gebieden regent het vaker en is het dus groen. Masirah eiland ligt bij het zuid-westen van Oman en is omgeven door andere eilanden. Masirah eiland is een juweeltje in azuurblauwe wateren, met bijzonder onderwaterleven, zoals karetschildpadden en bultruggen.

 

Beste reistijd Oman

De temperatuurverschillen tussen noord en zuid en de seizoenen kenmerken het klimaat van Oman. In de zomer (mei - oktober) is het heet. Daarom ligt de beste reistijd voor Oman in de maanden november tot en met maart. Oman is perfect om te overwinteren, omdat de temperaturen in de winterperiode tussen de 24 en 28 graden liggen. In de zuidelijke regio Dhofar is het gemiddeld wat koeler. Het wordt hier dankzij de moesson niet warmer dan 32 graden. De hoofdstad Muscat, die in het noorden ligt, is een van de heetste steden ter wereld. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer ligt hier op 42 graden. Lekker weer dus!

Maak een gratis (online) afspraak

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?