{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Naar Beiroet reizen met KILROY
Naar Beiroet reizen met KILROY

Reizen naar Beiroet

Beiroet wordt ook wel het Parijs van het Midden-Oosten genoemd. Hoewel de steden qua architectuur geen gelijkenissen hebben, ademt Beiroet wel de sfeer en ambiance van Parijs. Vooral rond de Place d'Etoile met de vele terrasjes.

Let op! In Libanon geldt op dit moment een aangepast reisadvies, raadpleeg het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid vóór het plannen van jouw reis.

Downtown Beiroet is erg levendig. Een middag in Beiroet is gevuld met winkelen en lekker lunchen in een van de cafeetjes. Je kan er ook heerlijk rondslenteren in de verschillende buurten rondom het centrum. Beiroet is zelfs zo fijn dat veel reizigers het de beste stad van de wereld noemen, vooral als het gaat om de sfeer in de stad en het fantastische nachtleven!

Kustlijn van Beiroet

Beiroet heeft een prachtige kust aan de Middellandse Zee. Je vindt er steile kliffen en mooie zandstranden. De lokale bevolking wandelt er 's avonds langs de Corniche promenade. Hier moet je dus zijn als je een praatje wil maken met een van de jonge, nieuwsgierige Libanese jongeren. Eindig de wandeltocht bij de Pigeon Rocks als de zon onder gaat. Geniet van een prachtige zonsondergang onder het genot van een ‘meze’ en muntlimonade. Ook overdag heeft deze omgeving het mooiste uitzicht van Beiroet!

Verder naar het zuiden ligt het publieke strand van Beiroet, Ramlet al-Bayda. Op dit mooie, witte zandstrand kun je ligstoelen huren en de lekkerste snacks kopen van strandverkopers. Als je geld hebt voor wat meer luxe, ga dan naar een van de vele strandclubs.

Het Ibiza voor avonturiers!

Een reis naar Beiroet is niet compleet zonder het nachtleven te hebben meegemaakt. De stad staat bekend om haar fantastische uitgaansgelegenheden en niet voor niets wordt Beiroet wel het Ibiza voor avonturiers genoemd. Bovendien worden er verschillende festivals georganiseerd in de stad. Voor iedereens muzieksmaak is er wel een festival te vinden. De meeste bars, restaurants en feestjes kun je vinden in de wijk Gemeyzeh vlakbij de Mohammed al-Amin moskee. Deze moskee staat bekend om haar schitterende lichtblauwe dak. Verspreid door Beiroet liggen ook enorme, extravagante discotheken waar je de hele nacht door kan feesten. Hier komen de inwoners van Beiroet.  

Dagtrips en tours vanuit Beiroet

Vanuit Beiroet kan je een aantal leuke dagtrips maken. In een middagje kun je naar het pittoreske havenplaatsje Byblos, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat als oudste, nog bestaande stad in de wereld. Vanaf het oude kruisvaarderskasteel heb je een mooi uitzicht over de Middellandse Zee en de Libanese kustlijn. Je kan de dag perfect eindigen in een van de restaurantjes in de haven, met een heerlijk bordje eten en een gouden zonsondergang!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?