{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Uitzicht over de stad Teheran | Reizen met KILROY
Gedroogd fruit in Teheran | Reizen met KILROY

Reizen naar Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran. Veel reisgidsen zullen je aanraden om deze overvolle en vervuilde stad zo snel mogelijk te verlaten, maar dat is jammer. Als je iets verder kijkt dan de ogenschijnlijk onaantrekkelijke façade van Teheran, zul je zien dat de stad mooie musea, oosterse bazaars, theehuizen en doorgaans het hele jaar gezellige picknickavonden in de vele stadsparken te bieden heeft.

Na een paar dagen in Teheran krijg je meer inzicht in de duidelijke contrasten die er zijn tussen Iraanse religieuzen en de meerderheid van de jongeren die hun leven meer willen leven naar Amerikaanse en westerse standaarden.

Bezienswaardigheden Teheran

Wanneer je in Teheran bent, zorg dan dat je de grote bazaar in Zuid-Teheran vlakbij het Imam Khomeini plein niet overslaat. Flinke mannen met vrachtwagens duwen een grote hoeveelheid tapijten, textiel en nog veel meer in en uit het labyrint van de bazaar. Het is geen typische toeristenmarkt en het is zo onvoorstelbaar groot en onoverzichtelijk dat je gemakkelijk de weg kwijt raakt.

Een groot contrast met de armoede in het zuiden van Teheran is het streng bewaakte juwelenmuseum, dat vlak naast de bazaar ligt en de onnatuurlijk grote juwelenverzameling van de voormalige sjah tentoonstelt. Een overvloed aan diamanten en buitensporige decoraties worden een paar dagen per week op displays neergezet voor de bezoekers.

Wat te doen in Teheran

Bezoek het oudste monument van Teheran, het voormalig koninklijke paleis Golestan, gebouwd in de 16e eeuw. Leer over de rijke en fascinerende geschiedenis van Iran in Teheran's Nationaal Museum van Iran. In Iranian Artists' Forum in Teheran, een grote galerie, vind je kunstwerken van de beste jonge kunstenaars van het land. Bezoek ook het uitkijkpunt op de top van de iconische Milad Tower, een van 's werelds hoogste torens met een hoogte van 435 meter. Teheran's iconische en reusachtige Azadi Tower, is een Y-vormig monument dat in 1971 gebouwd om het 2500ste jubileum van het eerste Perzische rijk te eren. 

De meeste goedkope hotels bevinden zich in de drukke omgeving van de bazaar en het Imam Khomeini plein. Heb je iets meer te besteden, dan zal je verblijf in een van de hotels in het noorden van de stad wat aangenamer zijn. Het noorden van Teheran is ook de plek waar je de hippe jonge mensen in strakke jurken en met opvallende kapsels ziet rondhangen bij de westerse kledingwinkels en cafés in de winkelcentra. De islamitische regering sluit soms de meest populaire cafés en restaurants, maar er doemen altijd wel weer nieuwe op. Vraag rond waar de jonge mensen zich bevinden wanneer je in Teheran bent.

Activiteiten

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?