{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Hangmat op Caye Caulker | Rondreizen Belize | KILROY
Jungle van Belize | Rondreis Belize | KILROY

Reizen naar Belize

Belize is de ideale bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Het land is rijk aan prachtige natuur zoals regenwouden, watervallen, witte stranden en exotische dieren. Bovendien heeft de mysterieuze Mayabeschaving talrijke tempels in de jungle achtergelaten om te ontdekken!

Belize is een klein land aan de Caribische kust en is omsloten door Mexico en Guatemala. Het biedt een intrigerende mix van tropisch regenwoud, kleurrijke wilde dieren, imponerende bergketens, prachtige stranden en overblijfselen van oeroude beschavingen.

Voor wie niet terugdeinst voor een gezonde dosis actie en avontuur is Belize een geweldige bestemming. Naast lekker luieren op een van de geweldige Caribische stranden, kun je er duiken, snorkelen, vissen, wandelen, kajakken en de natuur ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij een van de vele watervallen die het land rijk is!

Meer weten over reizen naar Belize? Mail ons!

 

Onderwaterwereld

Het Barrièrerif van Belize is het langste barrièrerif van het westelijk halfrond en is opgenomen op UNESCO Werelderfgoedlijst. Geen wonder dat het een ideale locatie is om te duiken. De onderwaterwereld is hier werkelijk ongelofelijk mooi. Spot pijlstaartroggen, schildpadden en honderden andere kleurrijke vissen en koralen. Een goede plek die als basis voor je duiktrips kan dienen is Caye Caulker. Vanuit hier kun je naar 'The Blue Hole' wat de meest beroemde duikspot is van Midden-Amerika. Hier kun je gegarandeerd haaien spotten! Deze duiklocatie heeft ongelofelijk helder water en heeft een diverse onderwaterwereld. Duiken op deze locatie is prijzig en enkel geschikt voor ervaren duikers.

 

Jungle en wilde dieren

40% van Belize bestaat uit beschermde natuurparken, vooral de vogelliefhebbers zullen zich hier uitstekend kunnen vermaken. Er leven meer dan 500 verschillende soorten in deze parken. Met name de verschillende ara’s zullen je versteld doen staan. Naast de vele vogelsoorten leven hier ook grote wilde dieren zoals jaguars, krokodillen, apen, herten, leguanen, wilde zwijnen en nog veel meer. De jungle herbergt ook vele tempels die ons nog herinneren aan de oude Mayabeschaving, deze mysterieuze piramides en tempels moet je zeker bezoeken! Mocht het bovengronds te warm worden dan kun je de verkoelende grotten bezoeken en je vergapen aan stalagmieten en stalactieten.

 

Backpacken in Belize

Veel backpackers combineren een reis naar Belize met Mexico en Guatemala. Volg deze populaire backpackroute voor een gegarandeerd geslaagde backpackreis. 

 

Beste reistijd Belize

De beste reistijd voor Belize is van februari tot en met april. Van augustus tot en met oktober zijn er veel tropische buien en stormen. Over het algemeen is het toerisme in Belize meer ontwikkeld dan in bijvoorbeeld Honduras en er zijn dan ook meer dan genoeg voorzieningen. Belize is vanuit Guatemala en Mexico makkelijk te bereiken per bus. Heel Belize heeft een prima busnetwerk. Naar de eilanden, zoals Caye Caulker, reis je vanuit Belize-stad met een veerboot. Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

Maak een gratis (online) afspraak

Highligts van Belize

Reis naar Belize en ontdek de vele duikmogelijkheden die het land rijk is. Bezoek Caye Caulker en bewonder de nationale parken. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?