{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Mongolië

Rennende wilde paarden in Mongolië | Rondreis Mongolië | KILROY
Persoon op een paard in Mongolië | Rondreizen Mongolië | KILROY

Reizen naar Mongolië | Een land van uitersten

Ooit was Mongolië het grootste land in de wereld dat zich uitstrekte van de Baltische Zee en de Stille Oceaan tot aan de Perzische Golf. Door de tijd heen raakte het Mongoolse rijk verdeeld en is een deel van het land onderdeel van China geworden. Het land heeft 's werelds meest ongerepte landschap met eindeloze vlaktes, grote woestijnen, hoge bergen, bossen, kristalheldere meren en een rijke fauna. De fantastische natuur in combinatie met de geschiedenis van het land, de vriendelijke mensen en de verschillende tradities maakt een rondreis meer dan de moeite waard! 

Meer weten over reizen naar Mongolië? Mail ons!

 

Ulaanbataar

De hoofdstad Ulaanbataar is gelegen in het noordoosten van het land. Breng hier zeker een bezoek aan het National History Museum en bekijk de grote verzameling van opgezette dieren en skeletten van dinosaurussen die werden gevonden in de Gobi-woestijn. De Grandan Khiid is het grootste boeddhistische klooster van de stad en de thuishaven van diverse tempels.

 

Bezienswaardigheden en activiteiten

Terelj ligt op ongeveer 80 km van Ulaanbataar en is onderdeel van Terelj National Park, een van de mooiste natuurgebieden in Mongolië. In dit fantastische landschap met zijn wilde rivieren en groene bossen kun je bergbeklimmen, raften, paardrijden, wandelen of zwemmen in de ijskoude meren.

In het noordwesten vind je hoge bergketens met lange, brede rivieren en verbazingwekkende zoutmeren. De grootste bergketens zijn de Altaj. De regio in het zuiden bestaat juist uit een steenachtige wildernis met enorme zoute kwelders. Het zuiden is ook de thuisbasis van een van de grootste woestijnen ter wereld, de Gobiwoestijn.

 

Nomaden

De nomaden in Mongolië worden vaak 'de vijf dieren-mensen' genoemd, ze houden paarden, kamelen, runderen, schapen en geiten. Ze houden ook Tibetaanse jaks, die worden gebruikt voor de productie van melk en kaas. Waar de nomaden ronddwalen is afhankelijk van de beschikbaarheid van begrazing voor het vee. Dankzij de Trans Mongolië Express, die het hele land doorkruist, kunnen reizigers op zeer interessante haltes langs de route een stop maken. We raden dan ook echt een bezoek en een verblijf bij een nomadische familie aan. 

 

Nadaam Festival

Nadaam Festival is het grootste en meest opwindende evenement dat jaarlijks in juli plaatsvindt. Oorspronkelijk was het festival een wedstrijd voor het testen van de gevechtseigenschappen van de Mongoolse ruiters. Tegenwoordig zijn er competities in worstelen, boogschieten en paardenrace. Tijdens de kleurrijke openingsceremonie komen de renners de arena binnen met Djingis Kahn's negen witte vossenstaarten. De andere deelnemers dragen folkloristische kostuums van de verschillende etnische groepen in het land. Het festival wordt gevierd in heel het land, maar het grootste feest is in Ulaanbataar. 

 

Vervoer in Mongolië

Je zult vrijwel direct merken dat backpacken over de wegen in Mongolië verschrikkelijk is! Wees bereid om te reizen over modderige wegen zonder ook maar enige vorm van luxe. De eenvoudigste manier om er te reizen is met het vliegtuig of via de Trans Siberië Express. Wat je ook kiest, het zal in ieder geval een avontuur worden!

 

Beste reistijd Mongolië

Mongolië heeft een extreem klimaat: de temperatuur kan in de winter -40 graden aantikken en in de zomer 40 graden. De beste reistijd is tijdens de zomer, van juli tot september. Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

Maak een gratis (online) afspraak

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?