{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Gili Eilanden

reizen naar de Gili-eilanden
reizen naar de Gili-eilanden

Reizen naar de Gili-eilanden

Duik in het ultrablauwe water rondom de betoverende Gili-eilanden. Gili Air, Trawangan en Meno liggen vlakbij de eilanden Lombok en Bali. Ze vormen de perfecte omgeving voor zonaanbidders en duikers. Door de afwezigheid van gemotoriseerde voertuigen krijg je het idee dat de tijd hier heeft stilgestaan. Het is makkelijk om tussen de Gili-eilanden te eilandhoppen en er is goedkope accommodatie in de vorm van karakteristieke hutjes. Geniet van de relaxte sfeer op deze ongerepte, geïsoleerde eilanden. Hier vind je tips om jouw reis naar Gili onvergetelijk te maken.

Kom langs en plan je reis

 

Gili Air

Het eiland Gili Air ligt het dichtst bij Lombok en heeft de meeste bewoners. Het beste strand ligt aan de westkant. Hier kan je fantastisch duiken. Een van de bezienswaardigheden van het eiland is namelijk een groot Japans wrak uit de Tweede Wereldoorlog dat op de zeebodem ligt. Op Gili Air heerst een zeer relaxte sfeer. Het eiland is net wat kleiner en knusser dan grote broer Gili Trawangan.

 

Gili Trawangan

Gili Trawangan is het grootste eiland. Het is hét eiland voor budgetreizigers en feestgangers. De afgelopen jaren is de drukte op dit eiland toegenomen en komen er steeds meer backpackers om de gezelligheid van Trawangan te proeven. Er zijn hier genoeg barretjes, beer pong wedstrijden, karaokebars en tentjes met waterpijpen. Verder kan je ook duiken op Gili Trawangan.

 

Gili Meno

Op zoek naar rust in een prachtige omgeving? Ga dan naar Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Meno heeft beduidend minder accommodatie dan op de andere twee eilanden. Er wonen weinig mensen én er zijn geen opdringerige verkopers. Je kunt hier genieten van prachtige stranden rondom het eiland. Ga naar Gili Meno als je echt wilt ontspannen op jouw reis.

 

Activiteiten op de Gili-eilanden

De Gili-eilanden vormen een waar paradijs voor diepzeeduikers. Rondom alle drie de eilandjes bevinden zich waanzinnige plekken om te duiken. De biodiversiteit van het rif is geweldig, het water is kristalhelder en de vissen hebben de meest prachtige kleuren. Er zijn verschillende PADI-gecertificeerde duikscholen waar je ook jouw duikbrevet kunt halen.

Naast duiken is ook het snorkelen rond de Gili-eilanden een geweldige ervaring. Pak jouw snorkelspullen en loop het water in en zwem naar het nabij gelegen rif.

Blijf je liever boven water, dan kan je hier ook vissen en kajakken. Surfen doe je op de Gili-eilanden alleen gedurende hoogtij. 

Met deze activiteiten wissel je sportiviteit en rust met elkaar af tijdens je reis naar de Gili-eilanden.

 

Rondreizen op en tussen de eilanden

De eilanden zijn zo klein dat je ze binnen mum van tijd hebt rondgelopen. Maar je kunt ook gebruik maken van de cidomo’s (paardenkoetsjes) of huur een fiets. Zwemmen van het ene naar het andere eiland is niet verstandig. Het ziet er makkelijk uit, maar door de sterke stromingen zijn er al enkele avonturiers verdronken. Boek in plaats daarvan een klein vissersbootje dat je binnen enkele minuten naar het gewenste eiland brengt.

Gili Trawangan is vanuit Bali per boot te bereiken vanaf Sanur of Padang Bai. De meeste boten varen na Gili Trawangan ook door naar Gili Air en Lombok. Vanuit Lombok neem je de ferry in Bangsal Harbour naar de Gili-eilanden. Of maak er een heerlijke dagtrip van vanaf Lombok Senggigi.

 

Beste reistijd Gili-eilanden

Ga je op reis naar de Gili-eilanden, dan wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van goed weer. Gelukkig is het er het gehele jaar warm. Mocht je optimaal willen genieten, reis dan in de periode juni tot oktober naar de Gili-eilanden. Dit is namelijk de droogste periode. Tussen december en maart valt de meeste regen. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand, bekijk dan onze reiskalender!

Onze reisadviseurs helpen je graag met het plannen van jouw reis naar de Gili-eilanden. Zo kun je je rondreis door Bali of andere delen van Indonesië combineren met deze leuke eilandjes. 

Mail ons

Highlights op de Gili-eilanden

De Gili-eilanden zijn populair onder backpackers, je kan hier gemakkelijk eilandhoppen en alles ontdekken. Je kan hier goed (leren) duiken, kajakken en snorkelen. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten op de Gili-eilanden

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?