{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

dumaguete-philippines-lake-balinsasayao-jungle-canoe-cover
dumaguete-philippines-sand-bar-coast-boat-sidebar

Reizen naar Dumaguete

Dumaguete is meer dan alleen een overstapplaats naar omliggende duikspots en eilanden. De levendige stad heeft een aantal universiteiten waardoor hier naast expats ook veel studenten zijn te vinden. De bijnaam van de stad heeft Dumaguete te danken aan de aardige bewoners. De goede sfeer van de stad zorgt voor een relaxt verblijf! Dumaguete wordt ook wel de universiteitsstad genoemd dankzij de vier universiteiten en enkele hogescholen die hier zijn gevestigd. En een van deze is zelfs de eerste Amerikaanse universiteit in Azië. In Dumaguete kan je daarom veel studenten verwachten. Veel backpackers reizen naar Dumaguete om vervolgens over te stappen naar het eiland Cebu. Maak tijdens jouw overstap hier een stop, want ook in Dumaguete is er veel te doen.

Kom langs voor persoonlijk reisadvies

 

Activiteiten in Dumaguete

Bezoek de Rizal boulevard waar je genoeg restaurants, café's en barretjes hebt. Aan de waterkant vind je het I love Dumaguete bord, goed is voor een leuke foto met mooi uitzicht. Wandel richting het noorden waar je aan het eind van de boulevard de bekende Siliman universiteit kan zien, de eerste Amerikaanse universiteit in Azië. De universiteit is door de architectuur al een attractie op zich en heeft zelfs een eigen stuk strand. Op de campus vind je vier musea, waarvan het Anthropology museum een aanrader is. In dit museum zal je de Filipijnse cultuur geschiedenis leren kennen. Sla ook de bibliotheek niet over!

 

Duiken in Dumaguete

In Dauin, een stadje 15 km ten zuiden van Dumaguete, vind je de beste duikspots. Hier zijn veel duikscholen te vinden die je in de ochtend oppikken bij jouw hotel en na een dag duiken weer terugbrengen. Een goed alternatief zijn de mooie, kleine eilanden Sumilon, Apo en Siquijor.

Droom je ervan om te duiken tussen schildpadden, rifhaaien, aardelaarsroggen, mantaroggen, hamerhaaien en zeepaardjes? Lijkt het je te gek om te zwemmen door kleurrijke koraaltuinen? Ga dan duiken in Dumaguete, Manilla of Moalboal op de Filipijnen.

De Filipijnen bestaan uit ontzettend veel eilanden, wat betekent dat er veel water is waar je goed kunt duiken. Het duiken op de Filipijnen is ongekend. Je vindt harde en zachte koralen, sardientjes, tonijn, rifhaaien, walvishaaien, kleine zeepaardjes, octopussen, zeeslakken en nog veel meer...

Heb je nog geen duikbrevet? Doe dan de "Learn to Dive" duikcursus in de Filipijnen. Kun je al duiken, maar wil je jouw duikskills verbeteren? Kies dan voor de "Advanced Course" in de Filipijnen.

 

Reizen naar Dumaguete

Het snelst reis je naar Dumaguete per vliegtuig vanaf Manilla. Maar het is ook mogelijk om de ferry te nemen vanaf Cebu stad, Manilla of Dapitan. Dit duurt langer, maar is misschien wel leuker.

 

Beste reistijd Dumaguete

Dumaguete heeft een tropisch klimaat en kent dus het hele jaar door een temperatuur rond de 27 graden. In juni begint het regenseizoen dat aanhoudt tot en met december. Buiten deze maanden om is de beste reistijd voor Dumaguete. Lees meer over de beste reistijd per maand in onze reiskalender.

Meer weten? Mail ons!

Activiteiten

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?