{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

manilla-philippines-city-view-cover
manila-philippines-pink-clouds-sky-cityline-sidebar

Reizen naar Manilla

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen en is een ware metropool. Het is zeer dichtbevolkt en je ziet overal om je heen de erfenis van het koloniale verleden van het land. Er is een duidelijke westerse ontwikkeling en de stad is een mix van verschillende bevolkingsgroepen en culturen. De stad wordt door veel reizigers gezien als startpunt voor het ontdekken van de vele eilanden van de Filipijnen. Maar verlaat de stad niet te snel; er is veel te zien en het is het waard om een paar dagen rond te kijken om de geheime plekjes te ontdekken. In de stad vind je veel musea, parkjes en grote shoppingmalls. Je kunt er heerlijk eten, winkelen en genieten van een prachtige zonsondergang vanaf de Baywalk.

Meer weten? Kom langs!

 

Bezienswaardigheden Manilla

Musea, kerken, paleizen, je vindt het allemaal in Manilla. De historische bezienswaardigheden bevinden zich voornamelijk in het oude Spaanse deel. Fort Santiago in Santa Clara ST, Intramuros is een bezoekje waard, evenals het Rizal Park. Verder kun je meer cultuur snuiven door een bezoek te brengen aan het Nationale museum, de Chinese en Japanse tuinen, het vlinderpaviljoen en verschillende optredens.

Als je geïnteresseerd bent in de Filipijnse cultuur, bezoek dan het Ayala Museum (Makati Ave), waar een tentoonstelling van de historie en de kunsten van het land te zien is. Rondom Avala vind je leuke cafeetjes, de Greenbelt Complex (shoppingmalls) en een groot park.

Wil je eens een goede Filipijnse balletvoorstelling meemaken of een filharmonisch concert bijwonen? In het Cultureel Centrum op Roxas Blvd in Malate, kun je verschillende voorstellingen bijwonen. Je vind er ook een themapark genaamd Star City.

 

Chinatown

Bezoek het rijke Chinatown in het Binondo District en wandel over de populaire Ongpin Street. Geniet van de vele theehuisjes en het heerlijke eten in een van de vele restaurantjes. Als je eens iets anders wilt zien, dan ga je naar de Chinese begraafplaats, waar zelfs de doden het 'niet slecht hebben'. Iets wat je begrijpt als je de moderne grafmonumenten ziet met faciliteiten, zoals wc's! Op de begraafplaats vind je ook zeer oude Chinese gebouwen zoals de Chong Hock Tong Tempel uit 1850. Zoals te verwachten valt van een moderne stad, vind je er allerlei voorzieningen als banken, postkantoren en ziekenhuizen, maar ook shopping malls, restaurants en barretjes. Manilla is een echt paradijs voor shoppers; er zijn enorme winkelcentra, dus pak thuis niet te veel in en laat genoeg plek in jouw rugzak over. En heb je na al dat shoppen zin om te relaxen? Ga dan naar Batangas Beach voor een prachtige zonsondergang vanaf de Baywalk. Daarna kun je het bruisende nachtleven in duiken. Rond Mataki en Malata vind je de leukste clubs, de coolste DJ's en de meest funky muziek.

 

Activiteiten in Manilla

Op zo'n 2 à 3 uur rijden van Manilla ligt de bekende Mount Pinatubo. Je kan hier een 1-daagse trektocht maken. Daarnaast kan je naar de Pagsanjan watervallen te trekken. Je kunt tijdens deze dagtrip ook een kanotochtje maken. Ga naar Lake Taal om te paardrijden. Volgens sommige mensen is het leuker om dit gebied te paard te verkennen dan te voet, zeker tijdens het regenseizoen wanneer de paden modderig zijn.

 

Rondreizen in Manilla

Aankomen op het internationale vliegveld Ninoy Aquino is een belevenis op zich: chaos en lange rijen. Het verkeer in Manilla is super chaotisch. Denk daarom goed na voor je een eigen auto huurt! Door gebruik te maken van het Light Rail Transit System, kun je de drukte vermijden. Er zijn 2 lijnen: L1 rijdt tussen Monumento en Bacalaran, L2 tussen Santolan en Recto. Dan is er ook nog de Metro Rail Transit die je door de stad vervoert. Zowel de LRT als de MRT zijn enorm druk. Voor de veiligheid op de perrons wordt je tas bij de ingang doorzocht op gevaarlijke voorwerpen. Voor vrouwen die niet lastig gevallen willen worden, is er een gedeelte van het perron en een metrocompartiment vrij gehouden waar mannen niet mogen komen. De metro en Light Rail zijn sneller en comfortabeler dan vastraken in het verkeer met een jeepney, (een omgebouwde Amerikaanse jeep die fungeert als minibusje) bus of taxi maar let goed op jouw bagage!

 

Beste reistijd Manilla

Manilla heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door warm weer. Overdag liggen de temperaturen tussen de 30 en 35 graden en gedurende de nacht tussen de 21 en 24 graden. De gevoelstemperatuur ligt door de zeer hoge relatieve luchtvochtigheid vaak wat hoger. Van januari tot en met april loopt de droge periode, vanaf mei neemt de hoeveelheid regen snel toe. Van juni tot en met oktober is het regenseizoen en valt er per maand maar liefst driehonderd tot ruim vierhonderd millimeter regen. In deze periode kan het soms etmalen achter elkaar regenen. Van juni tot november is het in Manilla ook het seizoen van de tyfoons. Indien orkanen vrijwel recht over de stad trekken is de kans op schade groot. Wanneer orkanen op redelijke afstand van de stad voorbijtrekken, zorgen ze ook voor veel water en windoverlast. Dit komt gedurende vrijwel ieder orkaanseizoen wel een keertje voor. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand? Bekijk dan onze reiskalender.

Meer weten? Mail ons

Activiteiten

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?