{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Kamelen in Dahab
Duiken in Dahab

Reizen naar Dahab

Dahab is het Arabische woord voor ‘goud’. Maar ook de naam van een plaatsje in Egypte. En goud, dat mag het met recht genoemd worden. De stad is gelegen aan de Golf van Akaba in de Sinaïwoestijn, en een klein paradijs. Het is een gewilde locatie om te duiken en te snorkelen. Dahab was in de jaren '70 een plek waar hippies zich verzamelden. En ook nu nog vind je er de ontspannen sfeer terug die de hippies ooit naar deze plek brachten.

Kom langs voor persoonlijk advies

 

Duiken in Dahab

Ondanks de aantrekkingskracht die Dahab op menig mens uitoefent, is het er nog niet overspoeld door toeristen. Dat is wat dit stukje Egypte ook zo aantrekkelijk maakt. Daarbij komt dat het de perfecte uitvalsbasis is om mooie tochten door de woestijn te maken. Er zijn dan ook diverse beroemde duiklocaties in de buurt. Zoals de The Canyon en de Blue Hole. De laatste draagt als bijnaam 'The World's most dangerous diving site'.

Beide beroemde duiklocaties bevinden zich in de omgeving van Ras Abu Galoum. Dat tussen de duinen van de woestijn en de zee in ligt. Het is een plek met diverse ecosystemen, wat het een uniek stukje natuur maakt. Om er te komen kun je een lange tocht met de auto maken. Maar je kunt ook kiezen voor de veel snellere en leukere optie: reizen per kameel! Er is zelfs een tour die je kunt maken. Het avontuur begint daarbij met een rit op een kameel. Maar ook het slapen onder de sterrenhemel in de woestijn behoort tot de tour. Het hoogtepunt is uiteraard een duikexcursie. Deze wordt volledig aangepast op de weersomstandigheden van de dag en jouw duikervaring.

Naast duiken kan je ook goed snorkelen in de wateren van Dahab. De koraalriffen liggen op sommige plekken namelijk dichtbij het wateroppervlak. Ook als je graag wil kitesurfen kan je in Dahab terecht. Leef je uit in de lagune van het dorp. Verder kan je op het land ook genoeg activiteiten ondernemen. Zo kan je er mountainbiken, fietsen en op een quad rijden.

 

Vervoer naar Dahab

Aangezien Dahab zelf geen vliegveld heeft, kun je het beste een vliegticket boeken naar Sharm El Sheikh. De rit van Sharm naar Dahab kost ongeveer een uurtje (85 km) met de auto. Bij sommige van onze duikpakketjes zit een transfer vanaf de luchthaven inbegrepen. Dat is dan wel zo makkelijk.

Meer weten? Mail ons!

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Activiteiten

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?